Familie intoxicata cu vapori de la vinul in fermentatie

Data publicării: 29-09-2008

Membrii unei familii din localitatea Secheia au ajuns in stare critica la Spitalul Clinic de Urgente din Iasi dupa ce s-au intoxicat cu vaporii emanati de vinul aflat in perioada de fermentatie.
Primul care a fost afectat este un barbat in varsta de 77 de ani. Acesta a coborat in beci pentru a pune muraturile pentru iarna, unde avea vinul la fermentat, insa dupa doar zece minute s-a prabusit la pamant.
Fata acestuia, in varsta de 33 de ani, a coborat sa vada de ce nu mai iese din beci. Incercand sa il ajute, femeia a lesinat dupa ce s-a intoxicat si ea cu monoxidul de carbon.
Alti doi membri ai familei au avut parte de aceeasi soarta.
Coordonatorul Unitatii de Primire a Urgentelor (UPU) din cadrul Spitalului Clinic de Urgente, dr. Tudor Ciuhodaru, afirma ca batranul a fost adus de Serviciul Judetean de Ambulanta in stare critica, in coma de grad II si colaps, necesitand resuscitare, administrarea de antidoturi si examene toxicologice complete.
'Dupa cateva ore de terapie de suport, starea clinica a pacientului a inceput sa se amelioreze. Fiica pacientului si alti doi membri ai familiei au ajuns la UPU cu forme medii de intoxicatie, prezentand vertij, greturi, varsaturi', a declarat dr. Tudor Ciuhoru.
Medicii atrag atentia asupra luarii masurilor minime de precautie, in special asigurarea ventilatiei corespunzatoare la coborarea in spatiile de fermentare a vinului. Deoarece au existat cazuri letale, la cel mai mic semn de intoxicatie este necesar un control.
Sursa: Agerpres, 29-09-2008, Vizualizari 444
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.