Febra fanului

Autor: ROmedic

Febra fanului

Febra fanului (rinita alergica) este o reactie alergica fata de anumite substante din mediu. Este una din cele mai frecvente afectiuni alergice, care se manifesta prin scurgere nazala, iritatia ochilor si stranuturi in cascada.

Daca suferiti de rinita alergica sezoniera, simptomele sunt provocate de polenuri. In cazul rinitei alergice perene, simptomele dureaza tot timpul anului si sunt cauzate de  alergeni precum acarienii de praf, gandacii de bucatarie, mucegaiuri, sau scuame de animale.

Medicamentele ce pot fi cumparate fara reteta (OTC-uri) sunt suficiente pentru tratarea simptomelor cazurilor usoare de rinita alergica. Dar daca semnele si simptomele sunt severe, consultati un medic alergolog pentru examinare si tratament. In lipsa unui tratament adecvat, febra fanului poate cauza somnolenta, oboseala, iritabilitate care afecteaza randamentul la serviciu sau la scoala si cresc riscul aparitiei unor afectiuni alergice grave (astm sau eczema).


Data actualizare: 30-01-2014 | creare: 18-01-2007 | Vizite: 18028

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Afecțiuni cauzate de aerul condiționat
 • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
  Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
    intră pe forum
  Aplicația Activ (by ROmedic)
  Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

  Accesează gratuit Aplicația
  Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK