Federaţia SANITAS solicită Executivului să îşi asume şi să corecteze erorile Legii salarizării unitare

Data publicarii: 11-08-2017

Federaţia sindicală SANITAS solicită autorităţilor guvernamentale să îşi asume şi să corecteze erorile din Legea salarizării unitare, se arată într-un comunicat, remis miercuri, AGERPRES.

Conform sursei citate, conducerea Federaţiei SANITAS a participat miercuri la o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Muncii, pentru elaborarea Regulamentului-cadru, în vederea stabilirii locurilor de muncă şi categoriilor de personal, precum şi mărimea concretă a sporurilor pentru condiţii de muncă pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare "Sănătate şi Asistenţă Socială", întâlnire la care au fost prezenţi secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Carmen Silvia Pop, şi Elena Ispas, director politici salariale din cadrul Ministerului Muncii.

Federaţia SANITAS a solicitat ca viitorul Regulament-cadru să aibă următoarele principii: Elaborarea unui Regulament-cadru care să cuprindă toate categoriile profesionale care lucrează în Sănătate şi Asistenţă Socială (personal TESA şi de deservire), solicitând în acest sens Executivului să găsească o soluţie tehnică pentru repararea acestei inechităţi, chiar dacă acest lucru presupune modificarea Legii-cadru nr. 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice; fixarea prin regulament a unui prag minim pentru sporuri acordate personalului din sistemul sanitar şi de asistenţă socială, având în vedere că prin Legea salarizării acest prag a fost eliminat; posibilitatea cumulării a două sporuri pentru personalul care este expus mai multor categorii de riscuri.

Reprezentanţii Federaţiei SANITAS şi-au expus argumentele în susţinerea celor trei principii pe care le consideră fundamentale în elaborarea unui Regulament-"cadru corect, echitabil şi complet", declarând că nu vor susţine un document construit în afara acestora.

"Solicităm în continuare ministrului Sănătăţii şi ministrului Muncii o întâlnire în care să identificăm soluţii concrete care să conducă la respectarea celor trei puncte enunţate şi argumentate în întâlnirea de lucru de astăzi", se mai menţionează în comunicat.
Sursa: Agerpres, 11-08-2017, Vizualizari 61
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK