Felix Pătrăşcanu:Pericolul care îi paşte pe politicieni este acela că pot ajunge ca peste un an să taie din salarii

Data publicarii: 11-08-2017

Pericolul care îi paşte pe politicieni în momentul de faţă este faptul că pot ajunge în situaţia ca anul viitor să taie din salarii, a spus a Felix Pătrăşcanu, unul dintre liderii proiectului RePatriot.

"Mărirea salariilor în România nu este un lucru rău, numai că acest lucru făcut de acest Guvernul trebuie să fie sustenabil. Adică, acest salariu mărit în momentul de faţă trebuie să îl dăm şi peste un an şi peste doi ani şi peste trei. Pericolul care îi paşte pe aceşti politicieni în momentul de faţă este faptul că pot ajunge în situaţia ca la anul să taie din salarii. Ce s-a întâmplat cu un guvern anterior care a tăiat 25% din salarii? Ce s-a întâmplat cu acea forţă politică? Să ne aducem cu toţii aminte. A dispărut efectiv de pe scena politică. Amintim politicienilor din ziua de astăzi că lucrurile nesustenabile făcute în ţara acesta ajung să ne aducă în această situaţie, care este foarte gravă", a declarat Felix Pătrăşcanu.

Acesta a spus că deficitul forţei de muncă se află pe primul loc în ierarhia problemelor identificate de antreprenorii din cadrul Fundaţiei României Business Leaders ca piedică în dezvoltarea afacerilor.

"Sunt 4 milioane de români plecaţi afară. Ceva este foarte greşit în România dacă am ajuns să fim pe locul doi după Siria în momentul în care oamenii aceştia vor să plece şi ceva s-a întâmplat aici. Nu ştiu cine e vinovatul principal, sigur suntem şi noi, poate că nu ne-am aliniat mai repede tuturor lucrurilor care se întâmplă şi s-au întâmplat în Europa", a afirmat Felix Pătrăşcanu, care este co-fondator al companiei FAN Courier.

Acesta a declarat că România pierde în prezent în jur de 80.000 de oameni pe an, "cam un oraş mediu".

"România pierde în momentul de faţă în jur de 80.000 de oameni, cam un oraş mediu, pe an. Oameni care tot pleacă. Cine pleacă către ţările acestea vestice cu precădere? Pleacă oameni foarte bine calificaţi. Pleacă medici, profesori, oameni cu înaltă calificare de care ai mare nevoie. Bunii meseriaşi au plecat acolo", a spus Felix Pătrăşcanu.co-fondator al companiei FAN Courier.

Acesta a declarat că a fost realizat un studiu pe 400 de persoane cu care reprezentanţii organizaţiei s-au văzut în conferinţele ţinute în marile oraşe ale Europei, iar în urma acestuia a rezultat că 70% dintre cei cu care s-a discutat ar dori să se întoarcă acasă, fără a preciza un orizont de timp.

De asemenea, el a afirmat că sunt şi discuţii cu instituţiile statului pentru a aduce în ţară, la muncă, peroane vorbitoare de limba română din ţările vecine, menţionând Serbia, Moldova sau Ucraina.
Sursa: Agerpres, 11-08-2017, Vizualizari 51
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK