Femeia considerată cea mai grea din lume a fost externată cu 300 kg mai uşoară

Data publicarii: 05-05-2017

O femeie din Egipt despre care se spune că ar fi fost cea mai grea din lume la momentul internării sale într-un spital din India a fost externată, joi, cu peste 300 kg mai uşoară, ea urmând să înceapă un tratament în Abu Dhabi, informează Reuters.

Eman Ahmed, în vârstă de 36 de ani, care a cântărit mai mult de o jumătate de tonă când a fost operată în martie la spitalul Saifee, nu a mai mers pe jos de 25 de ani.

Mai multe intervenţii chirurgicale efectuate în Mumbai au adus greutatea femeii la sub 200 kg, a scris pe blog medicul său, doctor Muffazal Lakdawala. Eman Ahmed va avea, însă, nevoie de operaţie pentru a merge din nou, a adăugat acesta.

Lakdawala a scris miercuri că i-a promis lui Ahmed că va avea ''o viaţă mai sănătoasă şi că va slăbi'', ceea ce a reuşit. ''Structura sa osoasă este slăbită'', a notat Lakdawala. ''Atât de mulţi ani de nefolosire au agravat problema. Ea va avea nevoie de mai multe operaţii pentru îndreptarea şoldurilor şi a genunchilor'', a completat medicul.

Media indiene au notat că familia lui Ahmed nu ar fi fost mulţumită de tratamentul primit în Mumbai şi că ar fi apărut diferende cu personalul medical.

Familia lui Ahmed nu a putut fi contactată pentru a face comentarii, precizează sursa citată.

Povestea acestei femei din Alexandria, care nu a părăsit casa de 25 de ani, a făcut înconjurul lumii şi l-a emoţionat pe chirurgul indian care i-a propus toamna trecută să o opereze. Graţie unei diete bazate pe lichide şi intervenţiei chirurgicale, femeia a pierdut treptat din greutate de la sosirea în India, la mijlocul lunii februarie, cu un avion de marfă în care a fost urcată cu ajutorul unei macarale. Sora sa şi spitalul au iniţiat o campanie de strângere de fonduri pentru a acoperi costurile transportului şi operaţiei.

Deţinătoarea oficială al titlului de cea mai grasă femeie din lume este americanca Pauline Potter, cu o greutate de 293 kg în luna iulie a anului trecut înregistrată de Cartea Recordurilor.
Sursa: Agerpres, 05-05-2017, Vizualizari 67
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK