Filipine înregistrează cea mai mare creştere a ratei de infectare cu HIV din regiunea Asia-Pacific - ONU

Data publicarii: 02-08-2017

Filipine a înregistrat cea mai rapidă evoluţie a epidemiei de HIV / SIDA din regiunea Asia-Pacific în ultimii şase ani, cu o creştere de 140% a numărului de infecţii noi, au anunţat, marţi, Ministerul Sănătăţii din această ţară şi reprezentanţi ai Organizaţiei Naţiunilor Unite, citaţi de Reuters.

La sfârşitul anului 2016, în Filipine trăiau 10.500 de persoane infectate cu virusul imunodeficienţei umane (HIV), în creştere cu 4.300 faţă de anul 2010, a declarat Paulyn Ubial, ministrul sănătăţii din această ţară, într-o conferinţă de presă, citând date oficiale transmise de UNAIDS.

Paulyn Ubial a încurajat testarea voluntară anti-HIV şi folosirea prezervativelor pentru a lupta împotriva acestei boli. Doar în luna mai 2017, 1.098 cazuri noi de infecţii cu HIV au fost detectate în Filipine - cel mai mare număr de cazuri lunare raportate după 1984, anul în care au fost semnalate primele infecţii.

Filipine pot totuşi să pună capăt acestei probleme de sănătate publică până în 2030, dacă guvernul de la Manila îşi va redirecţiona politicile naţionale asupra persoanelor şi zonelor care prezintă cel mai mare risc de infectare, a declarat Eamonn Murphy, directorul echipei regionale Asia-Pacific din cadrul UNAIDS.

El spune că 83% din totalul cazurilor noi de HIV au apărut în rândul bărbaţilor care au întreţinut raporturi sexuale cu alţi bărbaţi, dar şi cu femei transgender care au făcut sex cu bărbaţi.

Genesis Samonte, directoarea departamentului de supraveghere a sănătăţii publice din cadrul Ministerului Sănătăţii din Filipine, afirmă că bărbaţii care fac sex cu alţi bărbaţi reprezintă categoria cea mai expusă în faţa riscului de infectare cu HIV.

"Nu vorbim despre aceia care îşi trăiesc în mod deschis viaţa de persoană gay", a spus Genesis Samonte în aceeaşi conferinţă de presă. "Orice bărbat care face sex cu alt bărbat, din orice motiv, este expus la acest risc", a adăugat el.

Două treimi din totalul noilor infecţii cu HIV sunt înregistrate în rândul bărbaţilor cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani, care nu deţin un grad de conştientizare suficient de mare în legătură cu pericolele generate de HIV, simptomele sale şi tratamentele existente.

Cei mai mulţi dintre bărbaţii filipinezi au avut primul lor raport sexual în jurul vârstei de 16 ani şi au făcut pentru prima dată testul HIV abia după opt ani de la acea dată, a adăugat Genesis Samonte.
Sursa: Agerpres, 02-08-2017, Vizualizari 34
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK