Flori de portocal - Neroli

Uleiul provine din florile portocalului amar sau Neroli (Citrus aurantium var. amara). Originar din Indochina, acesta este cultivat in Franta, Maroc, Tunisia si Egipt.

Familie: Rutaceae

Extractie
: Distilare din flori.

Descriere aromatica: Dulce, picant.

Proprietati: Antidepresiv, antiseptic, antispastic, afrodiziac, carminativ, cicatrizant, emolient, sedativ, tonic.

Actiune medicala: Trateaza diareea si problemele de circulatie precum hemoroizii si hipertensiunea.

Uz cosmetic: Piele matura si cuperoza.

Actiune emotionala: Unul dintre cele mai bune antidepresive, combate socul emotional, confuzia mentala, anxietatea, frica si lipsa increderii. Redirectioneaza energia spre o directie pozitiva, luptand impotriva oboselii si a insomniei. Aroma este indicata persoanelor care se supara fara un motiv aparent.

Combinatii: Benzoin, geranium, iasomie, levantica, uleiurile citrice, santal, ylang ylang, rozmarin.

Uleiuri asociate: Portocala amara (Citrus aurantium) - Distilat din frunzele si coditele portocalelor amare, acest ulei se extragea la inceput din fructele necoapte. Aroma sporeste atentia si reinstaureaza increderea. Majoritatea uleiului provine din Paraguay, unde in secolul XIX botanistul francez Benjamin Balansa a distilat pentru prima oara frunzele.
Portocala (Citrus aurantium var. dulcis) - Din florile acestui portocal se produce un ulei mai putin aromat, considerat inferior variantei amara.

Data actualizare: 08-08-2013 | creare: 15-12-2008 | Vizite: 5461
Alte articole din aceeași secțiune:
  • Eucalipt
  • Mimoza
  • Maghiran
  • Cajeput

Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK