19

Psiholog-Cristian Andrei Nica

Acest utilizator poartă marca de "Colaborator pe Forumul ROmedic" și are identitate confirmată de medic sau alt tip de terapeut (psiholog, dietetician, kinetoterapeut etc).

Psiholog Cristian Andrei Nica

  • Profesie: Psiholog (clinician, psihoterapeut, consilier, coach si consultant)
  • Specialitatea: Psihologie
  • Competențe: Diagnostic si evaluare, tratament psihoterapeutic, clinic si preventiv (psihoterapie cognitiva si comportamentala, hipnoza, sexologie, psihosomatica, consiliere de familie si cuplu, consultanta în bus
  •  
  • Loc de muncă: Cabinet pentru intervenţii psihologice Cristian A. Nica
  • Localitate: Cluj-Napoca
  • Adresa: str. Andrei Saguna, nr. 34, ap. 83
  • Website: www.cristiannica.co.uk
Intervenţii disponibile
În cele ce urmează, vă prezint perspectiva personală despre formele de intervenţie psihologică, în funcţie de contextul şi beneficiarilor cărora li se adresează. În plus, am menţionat obiectivele principale ce garantează succesul abordărilor pe care le promovez.
Caracteristici:
"¢ Implică o abordare eclictică fundamentată în paradigma cognitivă şi comportamentală.
"¢ Sunt mazate pe dovezi.
Respectă protocoalele de intervenţie aprobate în comunitatea ştiinţifică.
Se ghidează dupa principiul systemic.
Sunt in continuu revizuite conform standardelor stiinţifice.

1. Servicii de tipul 1 la 1.
Obiective: autocunoastere, preventie, autocontrol, dezvoltare

"¢ Consiliere: Forma de interventie ce permite centrarea pe problema in scop rezolutiv. Permite luarea deciziei si adaptarea, prin dobandirea unor cunostinte, abilitati si deprinderi utile in gestionarea situatiilor dificile la nivel individual, de familie sau cuplu, educatie sau cariera.
Abordeaza: probleme de viata (dezamagiri, regrete, disconfort), dificultati de adaptare in scoala sau la locul de munca, conflictele si situatiile limita in cuplu (etc).
"¢ Psihoterapie: Forma de interventie terapeutica, ce vizeaza elementele implicate in psihopatologie la nivel clinic, subclinic sau nonclinic. Include tehnici pentru preventia bolii, a situatiilor de risc sau pentru ameliorarea sanatatii. In plus, vizeaza in special elementele ce produc stres si/sau dizabilitate intr-unul sau mai multe domenii ale vietii.
Abordeaza: anxietate, fobie, depresie, schizofrenie, anorexie, insomnie (etc).
"¢ Coaching: Interventie centrata pe scop, ce presupune achizitionarea deprinderilor necesare pentru abordarea obiectivelor cu relevanta personala in business, cariera, cuplu, sau viata in general.
Abordeaza: leadership, antreprenoriat, dating, probleme de viata (etc).
"¢ Asistenta psihologica: Interventie cu rol de suport, pentru traversarea situatiilor dificile, nesigure sau cu potential traumatic.
Abordeaza: acceptarea bolii, asistarea copiilor pentru divort, doliul, comunicarea identitatii sexuale (etc).
"¢ Alte interventii de tipul 1 la 1: dezvoltare personala, autocunoastere, mentoring, mediere.

2. Interventii destinate grupurilor
Obiective: impartasire, experienta, invatare, transfer

"¢ Preventie de grup: Implica tehnici si proceduri adresate unui grup de persoane ce impartasesc aceeasi problema (consumul de substante, divortul, agresivitate).
Abordeaza: consumul de substante (tutun, alcool, droguri), divortul, slabirea, controlul furiei.
"¢ CURS: Presupune o abordare educationala formala sau nonformala prin care se aordeaza elemente psihologice in scop curativ, preventiv, pentru dezvoltare sau optimizare.
Abordeaza: dezvoltarea performantei in diverse domenii, controlul proceselor mintale, ameliorarea compotentelor de integrare si interactiune sociala, ameliorarea comportamentelor (sexual, alimentar, sportiv, de studiu), (etc.
"¢ Interventie pentru schimbare: Implica adresarea problemelor unui grup, prin metode directe sau indirecte, ce au rolul de a controla comportamentul individual respectiv de a minimiza riscurile de imbolnavire
Abordeaza: obedienta, controlul agresivitatii, relationarea sanatoasa, (etc).

3. Interventii destinate ANTREPRENORILOR
Obiective: deschidere, invatare, implementare, schimbare, performanta

"¢ Consultanta: presupune controlul si ameliorarea proceselor, sistemelor si procedurilor de business pornind de la teoriile psihologice.
Abordează: Sistemele de management, marketingul produselor, brandingul organizaţional sau relaţiile de muncă.
"¢ Coaching: Interventie centrata pe scop, ce presupune dob deprinderilor necesare pentru abordarea obiectivelor cu relevanta personala in business, cariera, cuplu, sau viata in general.
Abordează: autodeterminismul, concentrarea, managementul resurselor, dezvoltarea obiectivelor si gestionarea planurilor.
"¢ Dezvoltare personala: Presupune ameliorarea proceselor cognitive, emoţionale şi relaţionale, relevante pentru controlul şi adaptarea la condiţiile din mediul de business.
Abordează: autocontrolul, rutinele comportamentale, stilul de gândire, conştienţa de sine. "¢autocunoastere: constientizarea punctelor tari si a limitelor individuale cu relevanta pentru controlul si dezvoltarea elementelor de business.
Abordeaza: trasaturile de personalitate, rutinele comportamentale, stilul de gandire.
"¢ Consiliere: Forma de interventie ce permite centrarea pe problema in scop rezolutiv. Permite luarea deciziei si adaptarea, prin dobandirea unor cunostinte, abilitati si deprinderi utile in gestionarea situatiilor dificile la nivel individual, de familie sau cuplu, educatie sau cariera.
Abordează: problemele decizionale, reacţiile emoţionale, percepţiile şi atitudinile, pregătirea pentru anticiparea şi confruntarea problemelor.
"¢ Psihoterapie: Forma de interventie terapeutica, ce vizeaza elementele implicate in psihopatologie la nivel clinic, subclinic sau nonclinic. Include tehnici pentru preventia bolii, a situatiilor de risc sau pentru ameliorarea sanatatii. În plus, vizeaza in special elementele ce produc stres si/sau dizabilitate în domeniul profesional, familial, fiind o intervenţie ce vă permite redobândirea echilibrului în viaţă.
Abordeaza: stresul, anxietatea, îngrijorarea, depresia, insomnia etc.

4. Interventii destinate ORGANIZATIILOR
Obiective: cunoastere, control, schimbare, productivitate

"¢ Training - Presupune dezvoltarea cunoştinţelor, abilităţilor şi deprinderilor în rândul angajaţilor.
Abordeaza: factori intrapersonali (autocontrol, managementul stresului), factor interpersonali (managementul conflictelor, comunicarea în echipă), factori organizaţionali (gestionarea resurselor, amelorarea proceselor de leadership, creşterea loialităţii).
"¢ Diagnoza - AnReprezintă o analiză amănunţită a proceselor şi sistemelor organizaţionale, implicate în creşterea productivităţii şi performanţei organizaţiei.
Abordează: sistemele, procesele sau rolurile organizaţionale, factori specifici (comunicarea, încrederea sau loialitatea), cât şi factori interpersonali (stilul de conducere şi coeziunea echipei).
"¢ Asistenţă: Implică un proces suportiv, preventive sau curativ, adresat angajaţilor cu rolul de a diminua simptomele psihologice ce interferează cu buna desfăşurare a activităţii pe post.
Abordeaza: problemele interpersonale, simptomele de burnout, calitatea vieţii la locul de muncă, motivaţia sau responsabilitatea în muncă.


Experienta profesionala
decembrie 2011 - prezent: psiholog (S.C. INVULNERABLE SYSTEMS S.R.L.);
Iunie 2010 - Prezent: Psiholog (Centrul de zi "Clujul are Suflet" - FRCCF);
februarie 2011 - septembrie 2011 - expert psiholog în proiectul ESCAPE (Fundatia Romana pentru Copii, Comunitate si Familie);
noiembrie 2010 - Iunie 2011 - Psiholog - Expert in educatie (Fundatia Ruhama)
noiembrie 2010 - Ianuarie 2011: formator (Fundatia Ruhama);
septembrie 2007 - iunie 2009: psiholog (S.C. C O N T E S.R.L.)
Februarie 2007 - septembrie 2007: Referent Resurse Umane (S.C. EDA CONSULT S.R.L.);

Specializări, Acreditari si Atestari
Psiholog - Absolvent Facultatea de Psihologie si Stiinte ale educatiei (specializarea Psihologie), Universitatea Babeş - Bolyai, Cluj-Napoca;
Psiholog Clinician - atestat de Colegiul psihologilor din Romania - CPR);
Psihoterapeut - format prin programul de master "Psihologie Clinica, Consiliere Psihologica si Psihoterapie" (UBB), respectiv prin Asociaţia de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România (atestat de CPR)
Consilier psihologic - format prin programul de master "Psihologie Clinica, Consiliere Psihologica si Psihoterapie" (UBB), respective prin Asociaţia de Psihoterapii Cognitive şi Comportamentale din România (Atestat de CPR

Coach - atestat de specializare (Global manhatten)
Consilier de orientare privind cariera - Atestat de calificare profesionala (IRCETT);
Psiholog (educational si vocational) - Atestat de CPR;
Specialist in resurse umane - absolvent masterat Managementul resurselor umane, UBB
Psiholog specializat in resurse umane - atestat de CPR

Pedagog - absolvent Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei (specializarea pedagogie), UBB;
Formator - Atestat de Calificare profesionala (eduexpert);

Manager de proiect - Atestat de calificare profesionala (Schultz Consulting);

Publicatii
Nica, C. A. (2012). Ghid pentru beneficiarul interventiilor psihologice. Invulnerable systems publishing (ISP), Cluj-Napoca.
Nica, C. A. (2011). Vulnerabilitatea perceputa: implicatii in sanatate, siguranta si performanta, Invulnerable Systems Publishing ISP, Cluj-Napoca.

Participari la Conferinte
Nica, C. A. (2010). Sexual Vulnerability in Sensation Seeking: A matter of risk-taking following positive illusions, 24th Conference on Health Psychology, Cluj-Napoca, Romania.
Nica, C. A. (2010). "Perceived vulnerability to disease - the facts and fictions: A theoretical review", 24th Conference on Health Psychology, Cluj-Napoca, Romania.
Nica, C. A. (2010). Authenticity as a reference point for sexual satisfaction: Fantasy disclosure, Is it a challenge?", European Conference on Positive psychology, Copenhaga, Danemarca.
Nica, C. A. (2010). "Enhancing sexual fantasy using mindfulness: A matter of Absorption or hedonic capacity?", European Conference on Positive psychology, Copenhaga, Danemarca.
Nica, c. A., Padure M., (2008). "Atitudinile angajatorilor si a angajatilor privind incadrarea in munca a persoanelor cu dizabilitati vizuale: o abordare calitativa", Conferinta nationala de Psihologie Industriala si Organizationala Alexandru Rosca, Cluj-Napoca.
Nica, C. A., Farcas, A. (2007). "Différences de genre entre les psychologues cliniciens et les psychiatres en ce qui concerne la relation thérapeutique", Le Congres International de Psichotherapies Cognitives et Comportementales: Latini Dies, Cluj-Napoca, Romania.
Rotar, R., Nica, C. A., Iuga, I., Bogdan, A. (2007). "Préférences comportementales dans le cas des émotions négatives fonctionnelles", Le Congres International de Psichotherapies Cognitives et Comportementales: Latini Dies, Cluj-Napoca, Romania.
Nica, C. A., Farcas, A., Bogdan. A., (2007). "Influenţa tipului de personalitate, a managementului impresiei şi a stereotipului de gen în selecţia de personal", Conferinta Nationala de Psihologie Industriala si Organizationala "Alexandru Rosca", Cluj-Napoca, Romania.
Nica, C., A., Farcas, A., (2006). "The importance of the perceptive inhibition in memory", Conferinta internationala Centenarul Psihologiei, Bucuresti, Romania.
Farcas, A., Nica, A. C. (2006). "Stereotipul de ieri si de azi inimaginea, sau iluzia romaniei", Conferinta Nationala de Psihologie Sociala (Identitate si integrare Europeana", Iasi, Romania.
Nica, C., A., (2005). "Sindromul Membrului Amputat", "Saptamana internationala a cunoasterii creierului (Brain awareness week), Cluj-Napoca, Romania.