AgBHs negativ, anti BHs pozitiv eliminare virus spontan imunitate sau OBI ?

17-05-2017
luisa-maria
Nu este medic/terapeut
luisa-maria
Buna ziua,
Desi apreciam ca la markerii prezentati in titlu exista vindecare rezolvata spontan pe cale naturala, la antiHBc a rezultat10 pozitiv .Aceasta analiza am facut-o la cerinta protocol tratament antiviral interferon free pentru hep. C. Deasemena am efectuat si viremia VHB precum si Ac antiI VHD.(, , daca unul dintre Ag HBs si Ac anti HBc este pozitiv , se determina viremia VHB si Ac anti VHD), Pentru ultimile analize rezultatele peste 1 saptamana.Poti fi imuna la virusul hepatitei B daca ai Ac HBs si Ac HBc?!.Daca ADN VHB va fi sub 200 ui/l -OBI ...Va fi OBI seropozitiv pentru anti. antigen central?Credeti ca va putea fii atinsa o concluzie ferma ptr. disparitia infectiei cu virus B prin analiza ? Este probabil ca am pierdut din ser Ag HBs dar din ficat Nu ?. Credeti ca ar putea exista anti VHD daca AgHBS ESTE NEGATIV dar antigenul centralVHB e doar in ficat
Este a 3-a intrebare, nu stiu dece dispare de pe site. Multumesc.
7 comentarii
0
17-05-2017, ora 17:07
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Buna ziua!

Sunt multe intrebari si as vrea sa o luam de la capat ca sa inteleg mai bine despre ce este vorba.

Inteleg ca aveti hepatita virala C si pentru evaluarea necesara la depunerea dosarului pentru tratament ati efectuat si markeri virali pentru hepatita B. Acestia au iesit in felul urmator:
- AgHBs - negativ
- Anti-HBs - pozitiv (vad in titlu; care este valoarea?)
- Anti-HBc - pozitiv (rezultat 10?; va rog sa-mi scrieti interpretarea de pe buletinul de analize, sub ce valoare se considera un rezultat pozitiv?)

Se poate vorbi sau nu de hepatita B oculta numai dupa ce aflati rezultatul viremiei si dupa ce verificati rezultatul la Anti-HBc.

Virusul delta nu poate da infectie decat in combinatie cu virusul B.

Ati fost vaccinata vreodata impotriva virusului hepatitic B?

Astept detalii de la dumneavoastra. Multa sanatate!
0
17-05-2017, ora 22:40
luisa-maria
Nu este medic/terapeut
luisa-maria
Multumesc
0
17-05-2017, ora 23:31
luisa-maria
Nu este medic/terapeut
luisa-maria
Multumesc d-na doctor pentru raspunsul si precizarile dv.stra clarificatoare.
Subliniez ca nu am efectuat nici o vaccinare impotriva virusului herpetic B. In 2013 aveam imunitatea antiVHB postinfectie rezolvat spontan, respectiv anti HBs pozitiv peste 1000.00 mIU/mL ( val. normala 0-10 negativ ) Nici nu stiam ca am fost infectata cu virus B.Am fost politransfuzata in anii 1980 si probabil atunci am contactat virusul C.
In anii 2016 si 2017 AgHBs negativi.In mai 2017 Anti HBc totali rezultat 10 POZITIV interval referinta 0-1 Negativ, in conditiile cand in februarie 2017 Ag HBs era negativ.Rog daca titrul de 10 pozitiv este mare si daca sugereaza o infectie cronica cu virus B, respectiv o infectie criptica, chiar daca Ag BHs este negativ. Astept rezultatele pentru viremia VHB si Ac anti VHD. Sunt o pacienta naiva. ( la trat. DAA.) Un mare multumesc si multa sanatate.
0
18-05-2017, ora 08:08
luisa-maria
Nu este medic/terapeut
luisa-maria
Scuzat, virus hepatic nu herpetic B.
0
18-05-2017, ora 09:31
luisa-maria
Nu este medic/terapeut
luisa-maria
Multumesc. Am si rezultat incarcatura virala pentru virus hepatic (ADN.HBV) Nedetectabil iar Antivirus Delta (HDV) totali (eia) negativ. Deci totul e OK!?
0
18-05-2017, ora 09:36
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Buna ziua!

Am insistat sa verificati rezultatul la Anti-HBc deoarece modalitatea de lucru pentru aceasta analiza presupune exprimarea rezultatelor invers fata de alte teste (adica, de exemplu, un rezultat intre 0-1 este POZITIV (reactiv), iar unul cu valoare mai mare este NEGATIV (non-reactiv)).

In cazul in care Anti-HBc ar fi fost negativi, prezenta anti-HBs ar fi sugerat imunizarea prin vaccinare.

Dupa o infectie cu virus hepatitic B, anticorpii HBc raman pozitivi pe o perioada indelungata, chiar toata viata, indiferent daca persoana in cauza este vindecata sau nu. Faptul ca ati avut si anticorpi anti-HBs pozitivi ar indica teoretic vindecarea si asigurarea protectiei.

Practic, insa, posibil sa existe si cazuri care ies din tipar din diverse motive (de exemplu mutatii ale antigenului HBs, caz in care anticorpii nu mai asigura protectia).

Sa asteptam si celelalte rezultate.
Numai bine!
0
18-05-2017, ora 09:38
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Ma bucur pentru rezultatele de mai sus!
Este bine, multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK