"Sotul meu ma chinuie in pat"

12-01-2018
sf_new
Nu este medic/terapeut
sf_new
"Am o problema cu sotul meu in timp ce facem dragoste. De obicei il rog sa termine dupa ce eu am orgasm, pentru ca eu nu mai pot continua (ceea ce se intampla destul de repede, de obicei in cateva minute). El in schimb nu este multumit cu acest lucru si ar vrea sa continue (uneori si o ora). Cred ca are si niste dimensiuni destul de mari ale penisului, motiv pentru care imi provoaca uneori durere. In plus, sotul meu are si un libidou exagerat si ar vrea sa o facem uneori si de mai multe ori intr-o singura zi, lucru care mie imi provoaca discomfort si pe care incerc sa il evit. Din aceste motive el este mereu frustrat si imi reproseaza ca nu ma implic suficient in relatia noastra pe plan sexual."

Sotia mea m-a rugat sa postez acest mesaj (a carui veridicitate o pot confirma 100%). Ce recomandari ne puteti da pentru a depasi impreuna aceste probleme?
5 comentarii
2
12-01-2018, ora 11:14
Argent
Nu este medic/terapeut
Argent
Despartiti va nu v a potriviti si nu aveti un viitor bun. Pur si simplu nu santeti compatibili fizic.
0
12-01-2018, ora 13:06
Psiholog Racheleanu Mioara
Psihologie, Galati
Psiholog Racheleanu Mioara
Buna ziua! Mergeti la un psihoterapeut specializat in relatia de cuplu, consiliere maritala.
1
12-01-2018, ora 14:30
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Mergeți la un terapeut de cuplu cu competențe pe psihosexologie.
1
12-01-2018, ora 16:26
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,

Iata raspunsul meu pentru amandoi: dorinta sexuala este o caracteristica individuala, nu exista o "norma". Dorinta sexuala depinde de varsta, conditie fizica, stare de sanatate etc. Este important pentru relatia dumneavoastra sa gasiti o cale de mijloc care sa fie satisfacatoare pentru amandoi, altfel ceea ce ar trebui sa fie placut se va transforma in neplacere, apoi in repulsie si apoi in refuz (scaderea pana la disparitie a dorintei sexuale).
Exista si o alta perspectiva: unele persoane folosesc actul sexual pentru a descarca nu doar tensiunea sexuala ci si alte tipuri de tensiune: stres, frustrari in alte directii (de ex.profesional), sau pur si simplu din lipsa altor activitati care sa relaxeze sau sa dea satisfactie/implinire.
Sexul nu inseamna activitate sportiva, nu inseamna cautarea de performanta. Mai multe cercetari arata ca durata medie a unui act sexual satisfacator pentru ambele parti este de cca15-20 minute.
Preludiul este esential in obtinerea satisfactie sexuale, caci el ajuta la reglarea excitatiei sexuale in corelatie cu partenerul (daca unul este mai excitat il ajuta pe celalalt sa ajunga la acelasi nivel, stimulandu-l mai mult, iar el asteptand putin). Daca preludiul este insuficient vaginul nu se relaxeaza/dilata, nu se lubrifiaza si apare neplacerea si/sau durerea.
Asa cum au spus si colegele mele daca nu gasiti solutii de a rezolva situatia singuri colaborarea cu un sexolg poate sa ajute.
0
27-06-2022, ora 18:27
RoAndrey
Nu este medic/terapeut
RoAndrey
Bună ziua !
Nu puteți sa găsiți alte metode cum ar fi în sexul oral, masturbare sau jucarii sexuale? Sau alte poziții ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici