2 colege se taie... Un sfat va rog frumos :)

14-12-2011
Floricika74
Nu este medic/terapeut
Floricika74
2 colege de la scoala, care fac parte din cercul meu de prieteni apropiati, se taie. Am aflat de curand si le-am intrebat daca este adevarat. Ele mi-au spus ca nu se taie cu lama ci cu compasul, parca ar fi o diferenta. Doamna diriginta a aflat si ea. Astazi intr-o ora de geografie le-am prins in fapt si le-am cam confiscat/comfiscat compasurile. As dori sa stiu ce pot face eu ca prietena, avand in vedere ca una se taie din plictiseala, iar cealalta mi-a spus ca se elibereaza de stres, greutati, etc, cand se taie :|
4 comentarii
0
14-12-2011, ora 20:35
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Doamna diriginta avea obligatia sa vorbeasca cu ele, cu psihologul scolii si cu parintii. Astfel de "obiceiuri" nu mai pot fi considerate teribilism, sunt semnalul a ceva mai serios, , , Mergi si vorbeste cu psihologul scolii, spune-i ce stii si poti ruga sa pastreze confidentialitatea a ceea ce ai spus, daca asa vrei.
E foarte bine ca iei atitudine, asa e normal!
0
15-12-2011, ora 09:55
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Nimeni nu se poate taia din plictiseala. Aceste gesturi de autoagresiune sunt semne ale unor tulburari psihice. Tu le poti incuraja sa spuna unui adult in care au incredere- preferabil parintilor (care ar fi ciudat sa nu observe taieturile!!! mai ales cand acestea se repeta) ceea ce fac si faptul ca au nevoie de ajutor. Ele nu vor renunta de la sine la acest lucru, vor trebui ajutate de parinti, psiholog, psihiatru.
0
15-12-2011, ora 14:29
Floricika74
Nu este medic/terapeut
Floricika74
Va multumes mult, voi incerca sa iau legatura cu psihologul scolii :)
0
26-12-2011, ora 05:32
Towelie
Nu este medic/terapeut
Towelie
Sunt fete emo !? Care cred ca este "cool" sa te tai ? Asculta muzica emo, au freze emo, se imbraca emo ? Ca atunci e clar, ca au un neuron.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: