A fost descoperit remediul împotriva sinuciderilor

15-08-2011
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
O cantitate mică de litiu, dizolvată în apă, ar putea reduce probabilitatea înfăptuirii actului sinucigaş, susţine o echipă de experţi de la Universitatea Medicală din Viena, potrivit portalului Health24.

Cercetătorii austrieci au ajuns la această concluzie după ce au comparat nivelurile acestei substanţe din apa de băut cu statisticile privind rata sinuciderilor în diferite regiuni ale ţării.

Studiul, care a cuprins 99 de zone din Austria, a scos la iveală o relaţie strânsă între cei doi factori statistici. Mai mult, corelaţia dintre cantitatea de litiu şi rata sinuciderilor este foarte mare chiar şi ţinând cont de factori cum ar fi venitul pe cap de locuitor în diferite regiuni. Diferenţele de nivel de trai pot afecta, în mod evident, calitatea apei potabile şi prin urmare şi 'iubirea de viaţă' a rezidenţilor, precum şi accesul la serviciile medicale.

Şeful echipei de cercetători, Nestor Kapusta, este încrezător în rezultatele studiului respectiv. Astfel, spune el, în zonele cu apa săracă în litiu s-au comis în medie 16 sinucideri la 100.000 de locuitori, în timp ce în zonele bogate în litiu doar 11, raportat la acelaşi număr de rezidenţi.

Într-o declaraţie publică, echipa de experţi austrieci susţine că la concluzii similare au ajuns în 2009 şi cercetători japonezi, însă rezultatele muncii lor au fost supuse criticilor din cauza unor deficienţe metodologice.

Cu toate acestea, Nestor Kapusta avertizează împotriva utilizării excesive a litiului, subliniind necesitatea continuării studiilor privind posibilele efecte secundare ale consumului acestuia asupra organismului uman.

Preparatele pe bază de litiu au fost utilizate timp de mai multe decenii pentru a trata tulburări psihice, inclusiv depresia, iar doza de litiu conţinută în acestea este, în medie, de 100 de ori mai mare decât cantitatea conţinută în mod obişnuit în apa de băut.

În acest context, oamenii de ştiinţă subliniază că substanţa în sine nu este capabilă să protejeze 100% de sinucidere. Experţii subliniază că, în primul rând, statul ar trebui să amelioreze serviciile medicale la care toţi cetăţenii să aibă acces, să-şi intensifice activităţile educative în rândul populaţiei şi să instituie un control mai sever asupra armelor.

Preparatele din litiu sunt foloste de regulă pentru tratarea stărilor maniacale şi psihozelor maniaco-depresive. Potrivit unor date, litiul poate fi utilizat cu succes şi în cazul pacienţilor cu epilepsie. Preparatul este utilizat pe scară largă şi în tratamentul alcoolismului cronic.
_
Sursa: Agenţia Naţională de Presă "Agerpres", partenerul Romedicului pe secţiunea de Noutăţi şi Ştiri medicale.
19 comentarii
1
15-08-2011, ora 02:31
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Vreau sa mor ! Da-ti-mi si mie niste litiu !

Hai frate, tu chiar n-ai ce face... ? Da-o-n cenzurat masi de treaba, cite topicuri d-asta cretine mai deschizi ?
Du-te si tu la discoteca ca e duminica.
4
15-08-2011, ora 17:14
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salut!
Bineînţeles că am ce face, Daniel. Tot timpul am ce face, astfel că niciodată nu stau şi nici nu mă plictisesc.
Topicurile pe care le-am deschis şi le deschid, pe Romedic, nu sunt deloc cretine. Èši se par ţie a fi cretine, din considerente personale. No comment! Ai tot dreptul să-ţi spui părerea, chiar şi în condiţiile în care nu gravitezi pe aceeaşi lungime de undă cu mine.
Nu frecventez discoteca! Nu-mi plac locurile de reuniune de genul discotecii. Ar fi trebuit să deduci aşa ceva, nu crezi?
Toate cele bune,
Nick

Post Scriptum - Hai, te rog frumos, încetează să-ţi mai doreşti să mori.
0
15-08-2011, ora 18:14
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Multumim mult Mr Nick. Informatia e f valoroasa.

Multa sanatate iti doresc si fie ca echilibrul si pacea sufleteasca sa ne caracterizeze intotdeauna !

( fie ca nici macar in gand sa nu accepatam indeea sinuciderii, si indiferent de cat de grea ar fi incercarea vietii sa avem puterea de a ne opune categoric impotriva acestei tendinte )

Sa nu uitam, Dumnezeu e Cel mai mare Restaurator al vietii oamenilor; sa _I permitem sa ne ajute.

Fiti binecuvantati intr-o atat de frumoasa zi, de 15 August !
Cu iubire.
1
15-08-2011, ora 22:38
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Si pentru ce dracu sa mai traiesc ?? Nu intelegi ca sint bolnav ? Eu nu pot avea o viata ! Si atunci pentru ce traiesc ? Doar ca sa ma chinui ? Stii tu ce situatie am eu ? Stii tu ce durere trebuie sa suport eu zi de zi ? Cum poti sa dai sfaturi cind nu cunosti problema ? Si nu ma lua cu bullshit-uri ca mai sint si altii care sufera ca e deja expirat stereotipul asta. Eu nu mai suport ! si asta e tot ce conteaza.
0
16-08-2011, ora 12:02
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
buna, prieteni,

ieri nu as fi putut comenta in nici un fel un subiect oarecare...eram terminata nu doar fizic... Suferinta mea interioara era cu atat mai mare cu cat nu puteam intelege nimic din ceea ce se intampla...

Azi dimineata cautand niste acte am dat peste un carnet de sanatate mai vechi al rudei la care stau... Am gasit scris un diagnostic si un tratament : Psihoza depresiv-maniacala afectiva - pt care i se administra Rispolept si Tio forte... Stiam ca matusa mea avuses mai multe internari de-a lungul vietii pt depresie...insa, f curios la ultimele doua expertize medicale facute - una la Cluj si una in oras - in legatura cu un proces, rezultatul a fost pozitiv ( Cu capacitate de discernamant ) -- Eu spun acum,. UNEORI, iar alteori.poate chiar ucide prin reactiile pe care le are...

pe deasupra mai trebuie sa faca Zometa pt cancerul de san - care ii da si alte reactii in plus.

Insa ma chinui sa inteleg pt mine doar care a fost mobilul tragediilor aceastei familii - ramasa la un singur membru. Unchiul a decedat in urma cu doi ani intr-un mod nefiresc si trist - refugiindu-se in alcool - dupa ce in viata de casnicie avusese multe aventuri amoroase, timp in care matusa ramanea singura suferind ingrozitor. Ea fusese o femeie f frumoasa, eleganta, . avea nevoie de caldura, dar... poate nu a stiut sa o ofere... cum singura spunea...Asta pt ca de mica a ales sa traiasca departe de familie ( departe de Moldova pe care pana astazi o detesta f tare -...si cumva sunt justificate motivatiile ei. ). Totusi, ... ea a fost mereu iubita, asteptata de mama ei - bunica mea - care a fost o fiinta buna, echilibtrata si credincioasa. Mama, singura ei sora a fost, de asemenea f iubitoare.

Singurul fiu al matusii mele - a fost primul care a decedat la varsta de 33 ani... consuma alcool... s-a sinucis.

Matusa mea e acum singura in locuinta ei de cativa ani - adesea nu-mi raspunde la telefon cand o sun...Medicamentele nu le ia regulat - ba chiar imi spune ca s-a saturat de ele - si prefera sa bea alcool... Cand ma aflu la ea, de rusine nu face asta... Cred ca din acest motiv ma uraste f tare uneori. Imi vorbeste urat, lucruri absurde si deformate. incat de mai multe ori am vrut sa plec si sa o las balta...

In prezent psihiatrul i-a prescris Mianserin 10 mg /seara -- pe care nu l-a luat. decat cand am venit si i l-am dat eu.
Necazul cu apartamentul a pus capac la toate - procesul dureaza de doi ani, timp in care a facut mai multe socuri / caderi psihice.

De doua sapatamani nu a iesit deloc din casa - doarme incontinuu aproape - Imi spune ca are nevoie de mine, de cineva sa fie cu ea - dar in acelais timp ma respinge / agreseaza f dur verbal. Ce e de facut ?

Ma simt obligata moral fata de aceasta familie - mai ales fata de unchiul meu, care m-a iubit f mult; dupa moartea fiului lor m-au cautat - si am vazut ca unchiul era disperat si avea nevoie de o mana de ajutor. El ar fi vrut sa ramana langa noi ( In Moldova) - insa matusii nu i-a placut acolo. A ales sa se intoarca aici...si a urmat declinul... Sa fie vocea iubirii atat de slaba pt unii oameni ? Cum poti dovedi ca ii iubesti cand tu ai facut totul si chiar mai mult..si nu esti inteles.

Iarta-ma Mr Nick, fii tare Daniel ; am rasfoit ieri " Jurnalul unei inimi zdrobite" - de Ruth Graham... m-am mai mangaiat...

Daca vom reusi sa ridicam pe altii - fie si un singur om macar - vom deveni noi insine mai fericiti ( poate chiar vindecati) ; e cel mai bun tratament al oricarei inimi zdrobite... INsa nu putem sa facem singuri asta. NUmai ajutati de El. facem ceva, numai daca El o face - e obiectul Sau, ca Restaurator al vietilor aflate in ruine.

Pt Daniel - Philip Yancey, autorul cartii "Unde este Dumnezeu cand sufar?"

O zi cat mai buna, va doresc. Doamne ajuta.
0
16-08-2011, ora 12:37
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Daniel, trebuie sa existe un antidot si pt suferinta ta. Pt orice suferinta exista. Doreste asta, CREDE cu putere ca vei gasi firul de lumina de care sa te agati. Te poti ameliora macar si ai putea face ceva care sa-ti placa aducandu-ti liniste in suflet si multumire cat de cat. Imi pare rau ca nu putem comunica.
Multa rabdare, credinta si bunatate. Doamne ajuta.
1
17-08-2011, ora 00:43
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
Va rog, daca e vreun doctor pe aici sau cineva care se pricepe, spuneti-mi si mie ce pastile sa iau si in ce cantitate ca sa mor ? Dar urgent va rog !
Eu m-am gindit ca ar fi bun ceva care sa opreasca inima si un sedativ puternic ca sa nu ma chinui rau.
0
17-08-2011, ora 12:07
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Va rog si INSIST sa nu va mai plangeti atat de mila fiecare.

Riscati sa cadeti in patetism.

Daniel N.,

De ce te plangi atat la toata lumea in cap ca te sinucizi in loc sa vii la Litere, printre fete, in Bucuresti si sa faci si tu o facultate ???
0
17-08-2011, ora 12:58
bleuceu elena
Nu este medic/terapeut
bleuceu elena
Apa in combinatie cu litiu, asta ar fi o bautura buna sera cu prieteni, eu cred ca merge cu alcol, sau?cantitatea de litiu in cantitate moderata.Majoritatea barurilor moderne ofer bauturi cu nemaipomenite substante x sau y (asta una pentru a atrage clienti, sa le ofera buna dispozitie si daca e pt cateva ore., ).Iar cluburile de noapte( mai bine evitat, sau evitat total), combina bauturile intr-un mod riscant, reactiile adverse persoanele sub tratamente, indiferent ce tratament.
0
20-08-2011, ora 07:10
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
De ce sa se sinucida oamenii Nicusoare ???

Trebuie identificata cauza si smuls raul din radacina.

Nu trebuie sa ne indopam cu chimicale industriale.
3
13-09-2011, ora 13:28
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă Bleuciel, mulţumesc mult pentru urări, asemenea vă doresc şi eu.
De asemenea, vă mulţumesc pentru mesajele private. Vă voi răspunde şi, la sfârşitul lui septembrie, începutul lui octombrie, vă voi face o surpriză plăcută. Pregătiţi-vă! :) ♥♥♥
Chiar dacă nu mai interacţionăm, ca în trecutul relativ îndepărtat, din cauze obiective, mă gândesc frecvent la dv., să ştiţi. Sunteţi prezentă în rugăciunile mele umile. Vă iubesc şi vă respect mult, deşi nu trăim chiar pe aceeaşi lungime de undă, mai ales în sfera spirituală, cu precădere la nivel de dogmatică.
Ajutaţi-vă în continuare mătuşa, chiar dacă vă vorbeşte urât. De fapt, dânsa nu vă vorbeşte urât cu discernământ, ci fără, aşa că are circumstanţe atenuante foarte solide.
Unde este Dumnezeu când suferiţi? (aţi scris dv. într-unul din mesajele de mai sus) Citiţi în rândurile de mai jos!
Un om, ajuns în rai, i-a cerut lui Dumnezeu să-i descopere viaţa pe care a trăit-o. Dumnezeu i-a înfăţişat-o ca şi când ea s-a desfăşurat pe nisipul unei plaje. Omul a văzut că în momentele de bucurie erau patru urme de paşi pe nisip, ale lui şi ale lui Dumnezeu. Dar în clipele de suferinţă, erau numai două urme. Mâhnit, omul i-a spus lui Dumnezeu: "De ce în momentele grele m-ai lăsat singur?". Acesta i-a răspuns: "În clipele de suferinţă erau doar urmele Mele, pentru că atunci te purtam pe braţe".
_

Numai bine,
Nick
3
13-09-2011, ora 13:40
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Sabrina85, litiul este un ion monovalent, cel mai uşor dintre metalele alcaline. Mecanismele biochimice care produc efectul timostabilizant/timoleptic/ortotimizant al litiului nu sunt cunoscute, însă există câteva ipoteze, şi anume:
- litiul potenţează transmisia serotoninergică, acţionând la nivelul sintezei serotoninei şi producând creşterea eliberării de serotonină la nivelul cortexului parietal şi în hipocamp; intervine asupra sistemului noradrenergic, crescând sinteza de noradrenalină; acţionează şi asupra sistemului dopaminergic, ca de altfel şi asupra sistemului gabaergic şi acetilcolinergic.
S-ar părea că LITIUL administrat în concentraţie oligometrică de maxim 10 mg pe zi are doar efecte pozitive asupra psihicului oricărei persoane, însă administrat în concentraţie psihiatrică de peste 50-250 mg, are efecte adverse foarte grave.
Litiul sub formă de supliment alimentar, achiziţionabil şi administrabil şi fără prescripţie medicală, în formulă de aspartat sau ororat, se comercializează în foarte multe ţări, dar are unele precauţii şi contraindicaţii, la persoanele care iau medicaţie psihiatrică alopată.

_

" Apa in combinatie cu litiu, asta ar fi o bautura buna sera cu prieteni, eu cred ca merge cu alcol, sau? "
- NU, nu merge cu alcool!
_

Toate cele bune,
Nick
0
13-09-2011, ora 16:20
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@Mr.Nick

Tu mereu ai intentii bune, povestea cu Litiul este insa una cu doua taisuri si tare mult as vrea sa fie folosit in doza aia mica benefica.Am inima impacata, desi am fost apostrofata in fel si chip, nu am sugerat nimanui decit tratamente naturiste, terapii complementare care sa nu aduca nici-un fel de daune.Din respect pt tine care mi-ai semnalat sa nu incurajez lipsa medicatiei, am folosit pe ici pe colo acest indemn scris doar cu mina, nu si sufletul.Ce bine ar fi daca astfel de ginduri nu s-ar naste niciodata, medicii sustin ca problemele psihice sunt ereditare, Fericirea de ce nu se mosteneste atunci?nu e tot, , produsul, , creierului si al inimii?contopirea gindului cu senzatia inimii.
3
14-09-2011, ora 16:55
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dnă K.V., într-adevăr, povestea cu litiul este una cu două tăişuri. Tăişul pozitiv se obţine luând o doză nonpsihiatrică (doza optimă maximă nonpsihiatrică de litiu este de 10 mg/zi, iar cea maximă maximorumă nonpsihiatrică, să o numesc aşa, care nu produce reacţii adverse, este de 25 mg/zi; o doză între 25-50 mg/zi produce unele efecte adverse, dar sunt aproape nesemnificative în comparaţie cu efectele adverse produse de o doză de peste 50 mg/zi, şi semi-inexistente în comparaţie cu efectele adverse produse de o doză de peste 250 mg/zi), iar tăişul negativ se obţine luând o doză psihiatrică!
Litiul este un metal care există în unele alimente, în apă, sol etc., deci nu este toxic pentru organismul uman, în doză mică, aşa cum nici cuprul nu este în doză mică, deşi el este un metal greu cu potenţial toxicologic marcant.
Orotatul de litiu, de pildă, prezent în cantitate de 4 mg per capsulă, alături de una dintre substanţele active regăsite în sunătoare, şi anume hipericină (100 mcg), în suplimentul alimentar denumit "Oemine Litiu", administrat conform prospectului, are efecte pozitive considerabile asupra psihicului oricărei persoane, chiar şi sănătoasă fiind, în condiţiile în care frecvenţa de administrare înmulţită cu concentraţia şi cantitatea de Oemine Litiu nu are un produs mai mare de 25 de mg de orotat de litiu/zi, adică exact jumătate din doza etalon - 50 mg - de după care se începe cuantificarea dozei psihiatrice de litiu.
_

Şi totuşi, persoanele care iau medicaţie psihiatrică NU trebuie să ia şi litiu nici în doze mici, fără acordul medicului!
_

" Din respect pt tine care mi-ai semnalat sa nu incurajez lipsa medicatiei, am folosit pe ici pe colo acest indemn scris doar cu mina, nu si sufletul "
- Ştiţi de ce v-am semnalat să NU încurajaţi lipsa sau întreruperea medicaţiei psihiatrice? Pentru că un simplu sfat de acest gen, citez: "nu luaţi medicaţie psihiatrică alopată" sau "nu mai luaţi Zyprexa, aruncaţi-o la gunoi. Ţineţi doar dieta aglutenică şi vă veţi însănătoşi" poate să producă o adevărată TRAGEDIE! Atribuit unei persoane care chiar are nevoie de o astfel de medicaţie, un astfel de sfat, prin simpla punere a lui în practică, poate să producă, datorită privării de medicaţie, dezechilibre chimice cerebrale, care să determine persoana respectivă să facă episoade de parasuicid şi, în final, un episod de suicid soldat cu succes. NU cred că v-aţi dori procese de conştiinţă!
_

Toate cele bune,
Nick
0
15-09-2011, ora 08:29
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
@Mr.Nick

Stii bine ca nu as vrea sa se intimple niciodata asta, dar ultima fraza din comentariul tau as putea-o dezvolta in asa fel incit sa ne lamurim toti despre tot ce tine de aceasta zona.Am intrebat medici, am citit, am intrebat si aici despre dezechilibrul chimicalelor din creier, pt ca atunci cind am inteles ce diagnostic si ce tratament trebuie sa indure cea mai draga fiinta mie, mi-am facut un scop din a putea descifra cit mai mult.Daca tu ai inteles mecanismul dezechilibrelor, cum se poate constata asta in afara evaluarii facute de medic in discutia cu pacientul si mecanismul de restabilire prin medicatie, atunci sincer putem sta linistiti sorbind la micul dejun un ceai cu Zyprexa, ca tot ai dat-o ex.In depresie, anxietate, TOC, schizofrenie care-i dezechilibrul chimicalelor?tratamentul?durata minima si maxima.Medicina afirma, , in schizofrenie s-a constatat ca Dopamina este in exces., , sau, , se presupune ca Dopamina este in exces., , asta e una din neclaritati, eu nu pot actiona asupra creierului pe o constatare bazata pe o presupunere, ma asiguri tu sau un medic, cineva in care sa am incredere ca, da asa stau lucrurile?.Povestea cu suicidul este o tema larga, o s-o dezbatem

Am a multumi
0
15-09-2011, ora 11:02
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Aici sunt si eu de acord cu k.v. Poate cineva sa ne demonstreze ca intr-adevar cauza aparitiei si dezvoltarii schizofreniei este un exces de domapina in creier, iar cauza aparitiei si dezvoltarii depresiei este un deficit de dopamina, serotonina sau noradrenalina? Pentru ca din ce am mai citit si vazut in documentare, sunt zone intregi din creier care isi modifica activitatea in cazul celor doua afectiuni, de exemplu in cazul depresiei cel putin lobul (pre)frontal si amigdala se micsroeaza considerabil (mai sunt si alte zone ale creierului care se micsoreaza, dar nu mai tin minte care anume). Asa ca niste pastilute care actioneaza asupra receptorilor serotoninei de exemplu ar trebui sa iti faca depresia sa dispara, cand o mare parte din creierul tau functioneaza diferit fata de cum funciona inainte de depresie??...
0
15-09-2011, ora 13:40
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Si eu mi-as fi dorit din toata inima sa am certitudinea ca prin aportul de medicatie am refacut legatura intre neuroni, am echilibrat balanta neurotransmitatorilor in asa fel incit creierul sa poata functiona ca un computer resetat de cel mai bun programator IT.Daca schizofrenia, epilepsia, alzheimerul, parkinsonul sunt boli cronice nevindecabile, care-i rolul medicatiei?stopeaza evolutia?.Mai fatis mai pe furis sunt medici care-ti sugereaza, , Da-i un aport corect de Omega si un tonic cerebral ca incepe sa i se usuce creierul, , M-am intrebat de atitea ori ce poti face sa ajuti pe cineva in plin episod psihotic, cind actiunile nu au nici-o logica si persoana in cauza poate sa aiba cele mai negativiste ginduri finalizate cu a-si face rau propriei persoane sau celor din jur.Recunosc ca in aceasta situatie a se interveni cu medicatie, sa poti obtine calmul mi se pare cea mai rapida si la indemina metoda, dar cind omul a scapat de delir, halucinatii, nervozitate, sau alte stari i alterate, a se continua ani de zile actiunea directa si clara asupra creierului in ideea ca s-ar putea sa aiba iar un episod asemanator sau o recadere mi se pare exagerat.Eu personal mi-am asumat rapunderea de a preintimpina orice situatie de acest gen fara sa apelez la medicatie, desigur nu m-am dus sa dau nimanui peste mina sa nu-si ia pastilele, insa nici sa-i indemn sa le ia cu zel toata viata inducind ideea ca ar putea avea ginduri de suicid stiind bine ca majoritatea acestor ginduri apar la intreruperea medicatiei ca un efect si o reactie a abuzului in acest sens.O sa dau raspunsuri la intrebarile ce mi se vor adresa cu raspunsurile utilizatorilor chiar de aici.Cineva spune, , Imi tratez o depresie de 35 de ani, , nu inteleg, cum adica o tratezi?ori o tratezi ori o lasi pe alte maini.
Nick spuneai undeva ca antidepresivele nu dau dependenta, eu zic ca dau si dependenta, in timp sterilitate, in si mai mult timp impotenta, dar important e sa ne simtim bine -ACUM-sa pacalim creierul cu ceva, sa depasim o satare anume, apoi mai vedem.
0
15-09-2011, ora 16:26
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Asta cu fertilitatea si impotenta nu mi se pare chiar asa grav, pentru ca nu cred ca este indicat ca persoanele cu tulburari psihice (afective) sa faca copii. Sper sa nu imi sara lumea lumea in cap ca sustin ceva discriminatoriu, dar consider ca asa este cel mai bine, cel mai corect fata de viitorul copil/copii care altfel pot fi condamnati la o viata cu probleme. Cat despre medicamentele psihotrope, cred ca a le lua totusi este cea mai buna solutie la indemana, atata timp cat nu iti sunt prescrise pentru toata viata sau pentru o perioada prelungita si in nici un caz doze mari si tot felul de combinatii de cal, cum am vazut ca dau unii psihiatrii. Normal ca e grav in acest ultim caz. Oricum, nici eu nu sunt convinsa ca medicatia psihotropa iti restabileste legaturile biochimice in intregul creier, asa cum sustin medicii, si stiu ca in nici un caz nu te fac sa fii iar persoana care ai fost odata, inainte de orice problema psihica si de orice medicatie, si asta am invatatat-o pe propria piele.
3
27-09-2011, ora 00:29
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
" In depresie, anxietate, TOC, schizofrenie care-i dezechilibrul chimicalelor?tratamentul?durata minima si maxima.Medicina afirma, , in schizofrenie s-a constatat ca Dopamina este in exces., , sau, , se presupune ca Dopamina este in exces., , asta e una din neclaritati, eu nu pot actiona asupra creierului pe o constatare bazata pe o presupunere, ma asiguri tu sau un medic, cineva in care sa am incredere ca, da asa stau lucrurile? "

" Aici sunt si eu de acord cu k.v. Poate cineva sa ne demonstreze ca intr-adevar cauza aparitiei si dezvoltarii schizofreniei este un exces de domapina in creier, iar cauza aparitiei si dezvoltarii depresiei este un deficit de dopamina, serotonina sau noradrenalina? "
_

Sărut mâna!
Stimate dne K.V. şi the_eye, aţi pus punctul de I mare.
Literatura medicală psihiatrică, la nivel de cauză se bazează pe ipoteze, nu pe certitudini, tocmai de aceea pe unele prospecte ale medicamentelor de profil veţi putea să citiţi, citez: "acestui medicament nu i se cunoaşte mecanismul de funcţionare, cu certitudine". O astfel de afirmaţie inscripţionată în prospecte este foarte gravă, pentru că dacă NU ştii mecanismul de funcţionare al unui medicament antipsihotic, de pildă, NU poţi să susţii cu certitudine faptul că el inhibă dopaminergismul responsabil de instalarea simptomelor psihotice, şi dacă nu poţi să susţii aşa ceva nu poţi nici să spui cu certitudine că dopamina în exces este cauza schizofreniei. Aşa că, pe bună dreptate psihiatria este catalogată de unii ca fiind pseudo-ştiinţă! Şi totuşi, ea are şi părţile ei bune :)
Referitor la depresie, medicul american Ann Blake Tracy, fondatoarea unei asociaţii care luptă împotriva tratamentelor antidepresive - www.drugawareness.org - susţine că depresia este o boală de metabolism, nu una psihică (metabolizarea eronată sau insuficientă a nutrienţilor la nivelul ficatului ar fi cauza ei). Pe de altă parte, nu nivelul scăzut al neurotransmiţătorilor ar cauza depresie, ci mai degrabă variaţia glicemiei, care chiar dacă are un nivel okay, poate să varieze prea repede. Mă rog!
Deci...! Nici nu mai ştii pe cine, ce, cât şi cum să crezi.
Toate cele bune,
Mr. Nick
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O aplicaţie pe telefon pentru reducerea riscului de suicid
  • Riscul suicidar, evaluat mai precis cu un model computațional
  • Predicția riscului de suicid este ineficientă deocamdată (meta-analiză)
  • Perfecționismul - asociat cu riscul de suicid
  • Suicidul - mituri, semnale de alarmă și impactul negativ al stigmatizării
  • Rata suicidului a crescut cu 10% în urma veștii decesului actorului Robin Williams
  • Orientarea sexuală și riscul de sinucidere la studenții din primul an de facultate
  •