A incercat cineva Silfide Complex de slabit de la Alevia?A functionat?

17-03-2017
Vernus
Nu este medic/terapeut
Vernus
A incercat cineva complexul de slabit natural Silfide de la Alevia ?A functionat?Ati reusit sa slabiti cu ele?
1 comentarii
0
20-03-2017, ora 10:56
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

Unul dintre mecanismele prin care se obtine scaderea in greutatea este reprezentat de eliminarea apei din organism (efectul diuretic).

„Produsul a fost testat asupra a 30 de persoane de gen feminin, timp de 60 de zile. Efectele principale raportate au fost: scăderea apetitului alimentar, îmbunătăţirea digestiei, accelerarea metabolismului, scăderea în greutate. Eficienţa sa se datorează formulei unice, bazată pe cele mai studiate plante, prin cercetări ştiinţifice, pentru scăderea în greutate.”

Eficiența unui produs (farmacologic sau supliment nutritie) nu este demonstrata printr-un astfel de studiu cu un esantion nereprezentativ de femei pe o perioada scurta de timp, absolut irelevant). Pentru a spune ca un medicament/supliment are rezultate trebuie evaluata scaderea in greutate din prisma pierderii de masa grasa (slabire adevarata), in detrimentul masei musculare care trebuie obligatoriu conservata, fara a se realiza modificari drastice ale dietei, respectiv scaderea in greutate trebuie sa se mentina o perioada lunga de timp 2-5 ani. Trebuie sa faceti foarte bine distinctia intre dovezi stiintifice si marketing.

Doar pentru ca exista studii in ceea ce priveste efectele acestor plante, numeroase sau mai putine, niciunul nu a condus la o astfel de concluzie, care sa garanteze rezultatele respective.

„Îți recomandăm un stil de viață sănătos, cu o alimentație bazată pe legume și fructe și mai puțin pe carne și dulciuri, cu multe exerciții fizice și 2 litri de apă în fiecare zi.” Rezultatele s-ar putea datora inclusiv modificarilor din dieta propuse: eliminarea dulciurilor, a carnii in exces, efectuarea exercitiilor fizice care produc un deficit caloric. Nu subestimati importanta unei diete sanatoase! Nu exista pastile minune sau solutii rapide.

Chiar daca slabiti, indiferent care a fost cauza (suplimentul sau stilul de viata, deoarece sunt necesare studii complexe, ample ca perioada de timp si bine controlate pentru a face o astfel de afirmatie bombastica, ca efectele se datoreaza substantelor active din produs), daca nu adoptati o alimentatie echilibrata, de o calitate nutritionala superioara, care sa va asigure necesarul optim de nutrienti, nimic in plus, dar nici in minus, exista riscul sa recastigati greutatea pierduta si chiar un bonus de tesut gras si va fi mult mai greu dupa sa slabiti din toate punctele de vedere (organismul poate dezvolta un fel de rezistenta la slabit).

Nu este important doar sa dati jos kilogramele in plus, ci cum slabiti si sa ramaneti asa. Greutatea sanatoasa trebuie sa fie pentru toata viata!

Multa sanatate va doresc si alegeti cu grija. Este vorba de sanatatea dvs. Uneori metodele gresite de slabit sunt la fel de periculoase precum sunt kilogramele in plus.

Cu stima,
Mihaela Acasandrei, nutritionist dietetican
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.