abces in cerul gurii

11-05-2017
stefcrys
Nu este medic/terapeut
stefcrys
Buna ziua domnule doctor, v-as ruga nespus de mult daca mi-ati raspunde la cateva intrebari.la radacina a doi dinti din fata se afla un granulom care a facut un abces in cerul gurii. Mentionez ca cei doi dinti se afla imbracati cu alti patru. Un doctor specialist mi-am spus foarte repede, ca trebuie data jos lucrarea (nu mai am ce sa fac cu ea) si de extirpat granulomul. Intrebarile mele ar fi, mi se scot cei doi dinti ? se poate face cu laser ? ma ajuta cu ceva laser-ul in toata operatia ? mi se face un chiuretaj ca sa-l extirpeze granulomul ? cat de complicata ar fi ? daca nu vreau sa fac operatia, ce se poate intampla cu timpul ? Va rog sa-mi raspundeti, sunt foarte nelinistit, nu pot sa dorm noaptea de frica, va rog raspundeti-mi, va multumesc anticipat. Stefan
6 comentarii
0
11-05-2017, ora 09:32
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Buna dimineata,
Lucrarea daca se da jos, se da prin taiere si nu mai poate fi refolosita. Cei doi dinti cu granolum se vor scoate doar daca nu raman suficient de mult implantati in os si gradul lor de mobilitate este mare si afecteaza stabilitatea viitoarei lucrari.
Operatiile cu laser, din punctul meu de vedere, in cazul granuloamelor nu s au indicatia.
Daca nu faceti operatia granulom va creste si va putea afecta si alti denti, asa ca nu va recomand sa nu faceti aceasta interventie care nu este atat de grea. Daca ne ati atasa o radiografie aici...ar fi mai usor sa va spunem mult mai precis.
Va sugerez sa cautati sa intelegeti si ce inseamna un granulom la dinti si de ce se formeaza acestea... aceastea au o cauza emotionala de ruptura/conflict interior si o decizie pe care o aveati de luat de multa vreme si care va " roade pe dinauntru"
Daca va rezolvati cauza interioara de conflict...va fi mult mai usor si bine pentru dumneavoastra si sanatatea dentara.

O zi buna!
0
11-05-2017, ora 10:23
stefcrys
Nu este medic/terapeut
stefcrys
Va multumesc pentru raspuns, incerc sa profit de rabdarea dv. si sa mai intreb ceva, cumva imi va face si chiuretaj pt extirparea lui ? Imi va atige osul (partea de sus ) ? in ce fel imi va da jos lucrarea ? (sunt 6 dinti lipiti unul de altul ), cat timp va dura operatia, cu aproximatie ? poate par cicalitor dar aseara nu am dormit decat 2 ore, gandidu-ma la ce se poate intampla, Va multumesc anticipat inca o data pt raspunsul dv si timpul acordat.
0
11-05-2017, ora 11:17
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Lucararea se va taia cel mai probabil inaintea operatiei...nus tiu sa va spun eu cat dureaza operatia...fara radiografie imi este imposibil, aceasta e treaba medicului care va opereaza. Chiuretajul este o procedura ce nu poate fi explicata in cateva cuvinte, si da se va umbla in os, e normal...infectia/granulomul se afla in os.
Sugestia mea e sa intrebati tot ce aveti de intrebat acolo unde mergeti...fiecare are stilul lui de lucru si ceea ce va zic eu aici este stric privit din pucntul meu de vedere.Doctorul este acolo Sa va raspunda si la intrebari si sa puteti domni noaptea...

Sanatate!
0
11-05-2017, ora 11:24
stefcrys
Nu este medic/terapeut
stefcrys
Va multumesc FFF mult pentru raspunsuri si pt timpul acordat. O zi buna !
0
14-05-2017, ora 19:00
Dr Prescornitoiu
Identitate neconfirmată
Dr Prescornitoiu
Buna seara, asa cum a spus si colega mea, trebuie data lucrarea jos (taiata). Timpul pentru aceasta manopera depinde de mai multi factori: materialul din care este confectionata lucrarea, dar si numarul de dinti pe care aceasta se sprijina. Dupa ce se taie lucrarea se observa starea dintilor dvs, in special cei doi dinti unde spuneti ca aveti acel granulom. Granulomul se va indeparta prin chiuretaj. Nu trebuie sa va fie frica, totul se va face sub anestezie. Trebuie sa va faceti curaj sa mergeti la doctor, pentru ca altfel infectia se poate extinde.

O seara buna.
0
15-05-2017, ora 08:12
stefcrys
Nu este medic/terapeut
stefcrys
Buna ziua doamna dr. Prescornitoiu, va multumesc pentru informatie si pentru timpul dv acordat, mentionez ca lucrarea e formata din 6 dinti (portelan), o intrebare, ar diminua durerile de dupa operatie daca s-ar face cu laser ? se poate face operatia cu laser ? e mai bine sa se scoata cei doi dinti definitiv ca in viitor sa nu apara alt granulom, abces.ma rog alte complicatii ? Se poate face la oricare cabinet stomatologic maxilo-facial ? Va multumesc anticipat, Stefan
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: