Abces masea, intrebare antibiotice!

31-01-2016
ionut96claudiu
Nu este medic/terapeut
ionut96claudiu
Buna ziua!

De 2 zile am probleme cu o durere moderata la o masea care prezinta o carie mare. In fiecare dimineata cand ma trezesc mi se inclesteaza dintii, prin urmare m-am lovit puternic la maseaua afectata si acum am abces. Zona s-a umflat destul de mult, acum prezinta dureri insuportabile si iau Solpadeine comprimate efervescente. Recent am inceput sa iau Amoxicilina Antibiotice 500mg, 2 pastile la 12 ore (pana Miercuri cand voi merge la un cabinet medical).

Intrebare mea este: Pe langa antibiotice, daca iau Solpadeine efervescent, pot aparea reactii adverse sau pot lua linistit dupa cum scrie in prospect?

Va multumesc!
2 comentarii
0
31-01-2016, ora 17:50
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Pe langa antibiotic este bine sa luati si antiinflamator/analgezic ( cum este Solpadeina ) cateva zile. Adresati-va unui medic dentist; probabil ca abcesul este de la "infectarea" canalelor, nu de la lovirea maselei. In aceste conditii, este nevoie de tratament de canal sau extractia maselei. Multa sanatate!
0
31-01-2016, ora 22:32
ionut96claudiu
Nu este medic/terapeut
ionut96claudiu
Multumesc frumos pentru raspuns!
Astazi am fost la urgente din cauza durerii foarte mari si mi s-a prescris urmatoarea reteta: Augmentin 875mg/125mg, Ketonal DUO capsule 150mg, Metronidazol 250mg comprimate, toate urmand a fi luate 1 la 12 ore.
Voi urma acest tratament timp de 5 zile, iar dupa voi merge sa consult un medic stomatolog pentru a rezolva problema cu maseaua infectata, medicul de la urgente neprecizand ce sa fac dupa terminarea tratamentului.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: