Ablatia... cat costa?

203 comentarii 1 23 ..... 6 7 Înainte ›
0
18-04-2009, ora 12:37
tudora_p
Nu este medic/terapeut
tudora_p
Vă doresc tuturor din toata inima ca Sfintele Paşti să vă lumineze sufletul şi casa, să vă aducă numai bucurie şi multă, multă sănătate iar Bunul Dumnezeu să vă aibă în pază! PAŞTE FERICIT!
0
14-05-2009, ora 06:39
miko
Nu este medic/terapeut
miko
Am revenit cu un strigat de ajutor. Vad ca situatia se degradeaza pe zi ce trece. Diminetile au devenit insuportabile, iar serile calvar. In cursul zilei ma chinuie dar nu le bag in seama pentru ca am foarte multa treaba. Am inceput sa fiu tot mai obosit si tratamentul dat de doctorul Bolohan nu prea ma ajuta. Va rog sa ma ajutati cu un numar de telefon, cu o pila cu ceva sa pot ajunge la un medic care sa ma ajute. Simt ca nu mai rezist in acest ritm. Am intepaturi la fiecare sincopa din asta si ametesc mereu cand am crize. Va multumesc anticipat!
0
14-05-2009, ora 10:24
Cris8
Nu este medic/terapeut
Cris8
Miko, eu am suferit de TPSV 8 ani si m-am vindecat definitv prin ablatie, facuta la Spitalul Floreasca Bucuresti la dr Radu Vatasescu, un doctor si un om mai mult decat extraordinar. Sfatul meu e sa il cauti la spitalul Floreasca. Nu stiu daca ce ai tu tine sau nu de ablatie, dar te va ajuta oricum, sunt convinsa. Nu este genul de doctor care sa te trateze superficial si nici genul de doctor care isi face meseria doar pt banii pe care i-ar putea obtine. Daca ar fi mai multi medici ca dansul, m-as simti mai in siguranta in tara asta.
Daca vrei mai multe detalii scrie-mi -
0
19-05-2009, ora 14:39
scarlet_lips
Nu este medic/terapeut
scarlet_lips
Buna, eu am facut ablatie la timisoara la dr. Ivanica (despre care am numai cuvinte de lauda, si ca om si ca medic) in februarie, am 21 de ani si am fost atleta de performanta timp de 7ani. Da, toata lumea se intreba cum de am reusit asta avand dubla cale nodala, tahicardie prin reintrare intranodala de tip slow-fast...suna cam pompos dar e o chestie usor de rezolvat...iti trebuie doar putin curaj ;) daca are cineva intrebari despre cum a decurs "operatia" sunt aici ca sa va raspund si poate chiar ajuta intr-un mod sau altul...in rest va doresc sanatate si curaj celor care vor sa o faca
0
19-05-2009, ora 17:51
aanda
Nu este medic/terapeut
aanda
scarlett_lips si eu tot in februarie la dr Ivanica si am avut acelas diagnostic "pompos", ai dreptate dr Ivanica face minuni.
1
02-06-2009, ora 01:20
olbertino
Nu este medic/terapeut
olbertino
Eu am facut ablatie acum o luna si jum in tm la dr IVANICA si ma simt super!!!Un om nemaipomenit!!!-
0
04-09-2009, ora 06:43
denisciobanu
Nu este medic/terapeut
denisciobanu
La mine problema e in felul urmator, aveam momente cand imi batea inima foarte repede iar atunci ma asezam pe spate ma relaxam si imi reveneam imediat.Asta pana intr-o zi cand nu mi-am mai revenit iar inamplarea a facut sa ma aflu in Amsterdam unde sunt rezident.Am fost dus de urgenta la spital si mi s-a spus ca semnalele electrice (parca) primite de catre inima sunt prea intense si declanseaza aceste crize plus ca cele doua camere de jos ale inimii nu s-au unit de tot dupa nastere si a mai ramas un orificiu dar cica nu-i bai.Nu stiu diagnostice si alte minuni ca nu mi-a zis nimeni nimic de asta, eu nu vb olandeza iar doctorita putina engleza, ma rog...Ea mi-a spus ca am de ales ori iau Sotalol ori fac operatia asta de ablatie.Deocamdata am ales pastilele 2 pe zi si nu am mai avut probleme dar de multe ori uit sa le iau si dupa 8-9 ore incepe inima sa bata razna.Cum iau pastila isi revine.In noaptea asta insa nu am putut sa dorm am luat doua pastile si tot cam razna bate, sunt chior de somn da nu ma lasa inima sa dorm ca mai da cate un ghiont.Mie doctorita mi-a zis ca operatia e cam asa cica se baga ceva pe o artera de la picior pana la inima si acolo se omoara un mic nerv ceva...acum va intreb pe voi ce inseamna de fapt operatia asta de ablatie si cum se face exact, ziceti-mi si mie prin ce ati trecut concret pas cu pas, asa in mare.Mie doctorita aia mi-a zis ca nici anestezie nu-mi face.Cat a durat daca ati mai stat in spital dupa, etc.Va multumesc!
Sanatate maxima.
0
04-09-2009, ora 08:20
Cosmin_B
Nu este medic/terapeut
Cosmin_B
Eu inca nu am facut-o dar din spusele celorlalti sta cam asa : iti baga un furtunas (cateter) pe la gat intai pentru ati face testul electrofiziologic (sa vada daca chiar ai nevoie de ablatie). Apoi, dupa cum ai zis si tu, ti se introduce cateterul pe la picior pana la inima unde se incepe cautarea "bubei" (cailor accesorii). Interventia dureaza 1 ora - 1 ora juma. Bineinteles ca inainte de asta vei face niste analize de sange. In Romania, daca ai asigurare, ablatia este gratuita (cel putin oficial).
In spital mai stai maxim 2 zile dupa... sunt persoana care au plecat in aceeasi zi cu interventia.
0
04-09-2009, ora 15:06
olbertino
Nu este medic/terapeut
olbertino
Pt denis ciobanu!
Daca vrei mai multe detalii ref la ablatie ai mailul meu mai sus ca e mult de povestit.
1
28-09-2009, ora 14:42
getamoise
Nu este medic/terapeut
getamoise
BUNA
Ma numesc GETA si maine ma internez sa fac ablatia.Asta miercuri si imi e frica de mor.De vineri de cand m-a programat nu mai reusesc sa dorm iar stomacul il simt ca un purice.Am TPSV, ultima oara, adica acum doua saptamani am ajuns la spital cu 327 batai pe minut si mi-a fost foarte rau, cu tensiune scazuta si tot tacamul ptr ca la noi in BUCURESTI daca salvarea ajunge in jumatate de ora esti fericit.Dr SILISTE o sa faca intreventia.As vrea sa stiu daca a facut cineva la el si cat COSTA fratilor sa nu ma trezesc ca dau prea mult sau prea putin.
Vreau sa vb cu cineva care a facut ablatie ca mare nevoie de incurajari am.
0
30-10-2009, ora 13:58
idena
Nu este medic/terapeut
idena
Un cetăţean britanic poate face ablatie in romania? cum se procedează?
0
20-11-2009, ora 20:08
zambila_znt
Nu este medic/terapeut
zambila_znt
buna, am facut recent ablatie la timisoara la dr. ivanica totul a decurs perfect dar sa stiti ca ablatia nu este chiar floare la ureche cum spun uni dar nu are rost sa stati nici un minut sa pierdeti caci acet wpw poate fi fatal, si apropo de asigurare poti sa o ai caci oricum costa niste bani sanatate.
0
11-12-2009, ora 10:39
anca_gr
Nu este medic/terapeut
anca_gr
va rog daca poate cineva sa-mi recomande in Tg.Mures un medic bun care face ablatia, sau daca a facut cineva in Tg.Mures sa imi spuna cum a fost si cam ce preturi se practica
0
26-12-2009, ora 20:23
Faraoneanu Andrei
Nu este medic/terapeut
Faraoneanu Andrei
am ajuns la spitalul Floreasca dupa o saptamina de raceala puternica cu plaminii inundati si cu un puls de 125 batai/min.M-au dus direct la terapie cardiaca intensiva. Aici printre multe interventii am fost contactat si de domnul medic Radu Vatasescu care m-a intrebat printre altele daca nu vreau sa fac o ablatie pentru flutterul si tahicardia care nu ceda, pulsul accelerat necedind.
Am fost tentat sa spun nu mai ales ca nu stiam despre ce e vorba, apoi mi-am amintit ca am vazut la Discoverii cu 2 luni inainte ceva despre interventia cu cateter in inima si arderea unor zone raspunzatoare de aritmie...
Am acceptat. A durat de la 221 la 0.30. Nu doare in mod deosebit.Simti doar niste intepaturi usoare in inima cind se ard punctele vinovate si un pic mai mult locul din zona inghinala pe unde se baga cateterul (unde se face o anestezie locala).Reusita 99.99%. Nu-mi vine sa cred ca am scapat de starile care ma chinuiau.Am facut acum 3 ani doua interventii cu defibrilatorul. M-au adormit si m-au aruncat in aer (ca in filme). Am revenit la normal timp de 2-3 zile apoi reintram in starea de flutter si tahicardie. Tratamente cu tot felul de pastile...dar cind si cind intram in pulsul 200-250 batai/minut.
Nu faceam nimic in afara sa iau o aspirina sau un extraveral...de cele mai multe ori fara un efect imediat, asa ca asteptam sa ies din ritmul accelerat asa cum intram.
Au trecut 2 saptamini de la interventie.Ii multumesc medicului Radu Vatasescu...ca m-a facut iar om.
Si cind te gindesti ca era sa nu accept...
0
27-12-2009, ora 13:15
tudora_p
Nu este medic/terapeut
tudora_p
La anul, deci în 2010 luna februarie împlinesc 3 ani de când am făcut ablaţie şi mă simt foarte bine(în afară de mici extrasistole din când în când). În sfârşit am un mod de viaţă normal în comparaţie cu cel de dinainte de ablaţie şi asta datorită d-lui doctor Bolohan Romi de la Spitalul Militar Central Bucureşti, căruia nu am cuvinte să-i muţumesc suficient. Vă doresc tuturor cicitorilor acestui site sărbatori fericite şi un an nou cu multă, multă sănătate iar pentru cei au nevoie de această intervenţie le recomand să nu stea mult pe gânduri. Nu vă gândiţi numai la riscuri. Eu am făcut-o destul de târziu. M-am chinuit 40 de ani cu boala. Abia acum mă bucur cu adevărat de viaţă. Deci încă o dată, dacă se impune intervenţia nu amânaţi!
0
13-01-2010, ora 15:38
eu-noi
Nu este medic/terapeut
eu-noi
Salut tuturor ! am si eu o mare-mare rugaminte catre cei care au facut ablatia deja...In aceasta situatie este si sotul meu(trebuie sa faca aceasta interventie la Sp. Floreasca, in februarie) si as dori sa stiu cati bani aproximativ sa dam medicului ca sa fie multumit si el si noi de rezultat...
Astept raspunsurile dumneavoastra! Va multumim anticipat!
0
04-08-2010, ora 22:25
ramoelenush
Nu este medic/terapeut
ramoelenush
salut! am 18 ani, si pe 23-07-2010 mi s-a facut ablatie care nu a reusit. mi s-a propus insa sa o repet in partea a doua a lunii august, la Sp Floreasca, drept pentru care as vrea sa stiu da intervalul de timp la care se repeta nu e prea mic si as putea fii afectata, adica starea de sanatate s-ar putea inrautati? si daca mi-ati putea oferii si ceva informatii despre costuri v-as fi recunoscatoare...
Astept raspunsurile voastre! Multumesc!
0
05-08-2010, ora 10:56
Cris8
Nu este medic/terapeut
Cris8
ramoelenush, eu nu stiu sa iti spun la ce interval se poate repeta ablatia, dar daca la sp Floreasca iti va face ablatia dr Vatasescu Radu, atunci nu iti face probleme pt ca esti in cele mai bune maini, nu va face dansul ceva ce poate sa iti faca mai mult rau
mai stiu cazuri de ablatie nereusita in alte parti, pe care dr Vatasescu le-a reusit apoi, deci du-te cu incredere si bafta multa, sa auzim de bine!!!
0
13-08-2010, ora 11:41
eu-noi
Nu este medic/terapeut
eu-noi
ramoelenush, am aceeasi parere ca si Cris8. Dr. Vatasescu Radu este un om deosebit si un specialist nemaipomenit, pacat doar ca lucreaza in sistemul sanitar romanesc, care nu apreciaza medicii de valoare.
Chiar daca nu a reusit prima data ablatia, nu-ti face probleme. Sotului meu i s-a facut de trei ori aceasta procedura, si multumim din suflet domnului doctor Vatasescu pentru tot ce a facut pentru noi, ne-a redat viata, sa stii ca nu se lasa pana nu face bine un pacient. Multa sanatate si incredere, esti pe maini bune.
Mii de aprecieri pentru Domnul dr. Vatasescu Radu. Sa-i dea Dumnezeu sanatate si multa rabdare sa lucreze in sistemul romanesc, sincer locul sau este intr-un spital de renume din tarile ce-si respecta cu adevarat specialistii.
0
13-08-2010, ora 13:05
dumitrescu
Nu este medic/terapeut
dumitrescu
Am trei ani de cind mi s-a facut ablatie la Timisoara la Dr. COSMA.Un om in primul rind deosebit si un medic exceptional (cu studii si specializari in Franta )Mi-a reusit din prima si nu am auzit sa o faca de mai multe ori la un pacient dar stiti cum e fiecare individ e altfel asa ca se intimpla.Ramoelenush fi curajoasa si tot inainte trebuie sa o rezolvi. cumva daca nu incerci in alta parte, , , , Succes tuturor.
Apropo ce facem cind se termina bateria la cel implantat cu criza asta ?????Ce ziceti ???
0
11-09-2010, ora 19:56
m_mihai59
Nu este medic/terapeut
m_mihai59
Sunt diagnosticat cu fibrilatie atriala si mi s-a recomandat ablatia. Va rog daca cineva a facut de curand aceasta interventie as vrea sa luam legatura.
0
25-10-2011, ora 16:27
liviussc
Nu este medic/terapeut
liviussc
Dragii mei colegi de suferinta isi toti cei care sunteti prin zona, va cer un sfat fiindca ma apuca disperarea. Am facut trei studii in bucuresti si iasi dar nu mi s-a putut efectua ablatii fiindca nu am intrat in criza. Imi da cinema un sfat?!
Multumesc!
0
25-10-2011, ora 19:37
uliana
Nu este medic/terapeut
uliana
Salut Liviu, tocmai eram prin zona!!

Dupa parerea mea, nu prea incap discutii in ce te priveste, nu vad decit doua posibilitati:
a) suporti aritmia in continuare, incercind s-o temperezi - doar s-o temperezi - medicamentos;
b) lasi disperarea deoparte si faci un al patrulea studiu electrofiziologic.
Apropo, ce tip de aritmie ai ? Daca vorbesti de Iasi, imi e clar ca ai fost la dr. Mihaela Grecu, electrofiziolog cu o foarte buna reputatie. In Bucuresti cine ti-a facut studiul ?
La dr. Radu Vatasescu, la Floreasca, ai fost ? Daca nu, mergi neaparat la el si daca nici acesta nu va reusi sa-ti localizeze focarele/caile de conducere aberante inseamna ca esti un caz cu totul iesit din comun sau poate ca ceea ce ai nu se preteaza la ablatie. Bafta multa !
1
25-10-2011, ora 19:55
liviussc
Nu este medic/terapeut
liviussc
Merci, pentru raspuns. Am ajuns la concluzia ca sunt un caz deosebit si nu cred ca doctorul Vatasescu are alta metoda de inducere a crizei, de aceea incep sa ma grandesc tot mai serios sa plec in strainatate, poate au alte metode.
0
25-10-2011, ora 19:59
liviussc
Nu este medic/terapeut
liviussc
A...ca sa ma fac bineinteles, nu medicii sunt problema ei sunt extraordinari fiindca in cazul altora au rezolvat. Ma gandesc ca eu sunt problema de aceea poate in strainatate au alte proceduri...
0
25-10-2011, ora 22:03
uliana
Nu este medic/terapeut
uliana
Liviu, s-ar putea sa ma insel, dar din ceea ce stiu eu exista niste proceduri standardizate universale de provocare a crizelor (sau de cautare a cailor aberante de conducere) in cadrul studiilor electrofiziologice si aceste protocoale sint aplicate si de catre cei 11 mari si lati electrofiziologi pe care-i avem in tara.
Desigur, tu vei proceda cum vei crede de cuviinta !
Cunosti costurile in strainatate ?
0
25-10-2011, ora 22:22
liviussc
Nu este medic/terapeut
liviussc
Multumesc foarte mult pentru rabdarea ta, in primul rand. Pentru mine e un moment de nedumerire, am fost la doi din cei mai buni medici din tara asta si nu am reusit sa fac o chestie aparent banala, ceea ce ma face sa ma intern data nu cumva e bine sa incerc afara. Am zis, nu ma indoiesc de profesionalismul lor, am auzit sute de oameni multumindu-le lor pentru ca traiesc si sunt bine dar poate ca in cazul meu nu se poate, cel putin in Romania. Iti dai seama ca am incredere deplina in acesti oameni din moment ce am avut 3 interventii aici in conditiile in care aveam posibilitatea sa merg in strainatate. Habar nu am ce inseamna o interventie afara, sper sa aflu cateceva de pe aici.
Bye!
0
03-05-2012, ora 23:32
robert32
Nu este medic/terapeut
robert32
Buna seara,
Cine a facut ablatie la Timisoara, la dnul dr.Ivanica imi poate spune la ce costuri a ajuns ?
0
04-05-2012, ora 00:40
robert32
Nu este medic/terapeut
robert32
Am uitat sa mentionnez ca am fost diagnosticat cu flutter atrial atipic paroxistic pentru ablatie.
0
23-05-2012, ora 20:08
kyke
Nu este medic/terapeut
kyke
Salutare la toti, numele meu e florin si am 17 ani, , , sufar de tahicardie, nu stiu prea multe despre boala asta dar imi ridica pulsul la 200 de batai pe minut...in vara o sa ma duc la timisoara sa fac o ablatie.mi sa recomandat domnul doctor Ivanica.as vreau sa stiu si eu cam cat mar costa aceasta ablatie si care ar fii riscurile si durerile, va da-ti seama inca sunt un copil...din cauza acestei boli a trebuit sa renunt l sport si alte alea..ma tem ca de moarte dar daca asta imi va reda viata normala ma risc, dar as vrea sa stiu costurile si cu ce o sa a confrunt, adica dureri si etc!!
Adaugă un comentariu / răspuns
203 comentarii 1 23 ..... 6 7 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ablatia cu camp pulsatoriu (PFA) - o procedură sigură și eficientă pentru fibrilația atrială paroxistică
  • Pacienții cu tahicardie ar putea avea un nou tratament, sub forma unui spray nazal
  • Puls mare/mărit temporar/continuu - cauze, explicații, tratament
  • Crioablația elimină tahicardia ventriculară în 94% din cazuri
  • Tratamentul parodontal în perioada de așteptare pentru ablație ar putea reduce riscul de recurență a fibrilației atriale
  •