Ablatia... cat costa?

203 comentarii 1 2 ..... 6 7
0
01-04-2018, ora 01:03
cgl
Nu este medic/terapeut
cgl
Parintii mei nu au avut probleme de ablatie. Tata cu miocardita si mama cu tensiune. Nu a costat nimic.

Dar el ablateaza orice aritmie: de la extrasistole la fibrilatie atriala, tahicardie ventriculara, WPW, orice.
0
01-04-2018, ora 02:13
Adrianvioara
Nu este medic/terapeut
Adrianvioara
Ati ajuns ușor la el sau a durat luni de zile?
0
01-04-2018, ora 16:03
Nelu27
Nu este medic/terapeut
Nelu27
Pentru daniel8: Si eu am fibrilatie atriala de mai multi ani, cu o frecventa de 2-4 ori/an(au fost ani cand nu am avut fibrilatie).Din februarie 2017 nu am mai putut iesi din fibrialtie decat prin electroconversie(defibrilare electrica), asa ca am facut o coronarografie, care a fost foarte buna, recomandandu-mi procedura de ablatie.Din cate citisem ablatia avea procent ridicat de reusita, cam 80%, facandu-mi sperante mari in acesta procedura.Realitatea este cu totul alta!In decursul lunilor ianuarie si februarie 2018 am fost la trei medici specialisti, considerati cei mai buni din tara, si anume: dr.Vatasescu, apoi dr.Siliste si in cele din urma, dar considerat cel mai bun, dr.Ivanica.Am fost foarte dezamagit de raspunsurile lor! Dr.Vatasescu mi-a spus ca raportul riscuri/beneficii este in favoarea riscurilor, verdictul ca voi face fibrilatii in continuare chiar daca iau medicamentatia specifica(verdict final-refuz procedura ablatie).Apoi am fost la nr.2 ca bun specialist, dr.Siliste care mi-a spus ca din cauza ca am episoade rare(2-4/an) chiar daca as face ablatie nu s-ar constata imbunatatiri, doar la cei ce au peste 20-30 crize/an ar fi ceva rezultate, in sensul ca s-ar rari, dar nu va disparea fibrilatia!(verdict final-refuz procedura ablatie)Singura seansa a fost sa ajung la dr.Ivanica, si am ajuns!Dansul mi-a spus ca procentajul de reusita totala(adica sa scapi de fibrilatie) este foarte mic, sub 2%.Mi-a recomndat un stimulator cardiac, reglat pe frecventa de 70 bpm, ca sa pot lua si alte medicamente specifice(verdict final-refuz procedura ablatie)
Sunt foarte dezamagit, oricum toti mi-au spus ca exista un protocol prin care doar la cei cu fibrilatii dese si foarte dese se aproba ablatia! La care eu i-am intrebat ca dupa acest protocol ar trebui sa astept pana voi face crize dese, adica si inima se va deteriora, si apoi sa mi se faca aceasta procedura, pe cand logic ar fi bine sa previi aceasta situatie si sa faci ablatia in stadiu incipient!...asta e situatia!.
0
01-04-2018, ora 20:54
cgl
Nu este medic/terapeut
cgl
Adrianvioara- timpul de asteptare la domnul doctor Puiu este cam 4 luni, desigur daca e o boala care se rezolva cu sisteme de mapping conventional gen: flutter, TPSV, WPW. Pana atunci luati medicamente: Verapamil, Betaloc, Propafenona ce vi se potriveste. Medicii stiu mai bine.
0
01-04-2018, ora 23:12
Adrianvioara
Nu este medic/terapeut
Adrianvioara
Iau darob de80 ce medicamente sunt ilea? Sunt mai bune ca darob?
1
02-04-2018, ora 00:17
cgl
Nu este medic/terapeut
cgl
Darob e Sotalol. E tot antiaritmic ca si celelalte. Are efect asemanator cu cele de mai sus.
0
02-04-2018, ora 21:48
shtefan
Nu este medic/terapeut
shtefan
buna tuturor,

cine are datele de contact ale dnului Gabriel Ivanica rog sa mi le transmiteti si mie.

va multumesc,
sanatate!
1
03-05-2018, ora 19:04
Utilizator_11111
Nu este medic/terapeut
Utilizator_11111
Sa nu faceti ablatii! sunt prostii! va rog sa va uitati la Cardiac Arrhythmias - The Missed Cause de Dr. John Bergman pt cei care inteleg engleza! daca nu aveti probleme cu inima, singura cauza pt aritmii este sistemul nervos! eu am platit 1200 de lei pt o ablatie care nu m-a ajutat absolut deloc, ba din contra, am extrasistole mai dese decat am avut vreodata inainte de operatie! va rog frumos sa va verificati sistemul nervos!! dieta conteaza enorm de mult, somnul, yoga/meditatie si eventual coloana, gatul si intreg sistemul nervos! domnul Ivanica Gabriel nici macar nu s-a sichisit sa-mi puna un aparat de monitorizare holter, el a sarit direct sa-mi faca operatia dupa simptomele spuse de mine, simptome care nu necesitau neaparat o operatie. nu recomand nimanui! incercati orice altceva inainte de interventii chirurgicale! succes tuturor!
0
03-05-2018, ora 20:04
Adrianvioara
Nu este medic/terapeut
Adrianvioara
Salut dă-mi și mie nr tău de telefon sau Facebook. Ca as dori sa discut cu cineva care a trecut prin asa ceva. Mulțumesc mult
0
03-05-2018, ora 21:52
cgl
Nu este medic/terapeut
cgl
dani2321
esti tanar si nestiutor..Nu tot ce scrie pe internet e adevarat.
Vezi ca John Bergman poreste de la niste adevaruri medicale referitoare la firilatie atriala, pe care le prezinta insa ca jumatati de adevar. Apoi pe aceasta baza care nu este deloc solida isi construieste propria teorie, sustinut de propriul sistem de gandire derapant, si fara nici o baza medicala.

Te rog sa te gandesti doar la sidromul WPW care insemna ca exista un fir electric aberant in interiorul inimii, cu care pacientul s-a nascut. Cu cativa ani in urma acest fir era taiat cu bisturiul de catre chirurg..Mai nou doctorul Ivanica, Vatasescu, Siliste, Grecu, Puiu, Rosu si toti ceilalti ablationisti introduc cateter prin picior si cauterieaza acest fir electric.

Sa nu-mi spui mie ca cu ceai verde, somn, yoga si alte prostii poti sa-ti cauterizezi singur firul electric aberant, ca nu te cred.
0
06-05-2018, ora 02:43
Utilizator_11111
Nu este medic/terapeut
Utilizator_11111
"Fir electric" Atata timp cat nu exista o problema cardiaca, nu are legatura cu inima."Electricitatea" corpului, de ce e provocata? Spasmele musculare de ce sunt provocate? Astea sunt si aritmiile pana la urma, spasme musculare! Le am aproape zilnic, extrasistolele astea. Arderea a oricarui organ din corp nu este o solutie a problemei. E destul de greu ca prin electrofiziologie sa nu se gaseasca ceva anomalie la "electricitatea" inimii. Dupa o sedinta la chiropractician, aritmiile astea, extrasistolele astea, au scazut de la zeci pe zi, la 4-5 pe zi. Magneziul are si el rolul lui in treaba asta, somnul, dieta si modul de gandire. Pot aparea probleme legate de "electricitatea" corpului din cauza sistemului nervos! Ce spun eu e dedicat tinerilor care umbla la zeci de cardiologi, ca mine, cheltuie o gramada de bani aiurea pe tot felul de teste si medicamente si nu vad niciun rezultat! chiar daca nu e 100% adevarat din ce zice dr berman ala, despre un lucru are dreptate: daca medicamentele sunt facute sa te trateze, n-ar mai fi pline farmaciile de ele! Sunt si alte metode prin care un om se poate trata! Interventiile chirurgicale si antibioticele sa fie ultimele optiuni. De ce exista oameni care se trateaza singuri de cancer? Daca de cancer se pot trata singuri, cu siguranta isi pot schimba si modul in care "electricitatea" circula la inima lor, asta daca nu au probleme cardiace din nastere, bineinteles. Mintea e cel mai puternic medicament. Daca cineva crede ca doar prin ablatie se poate, atunci va sfatuiesc sa o faceti!
0
06-05-2018, ora 21:38
cgl
Nu este medic/terapeut
cgl
dani2321:
Faptul ca v-au scazut extrasistolele de la zeci pe zi la 4-5 pe zi e nesemnificativ.
Ganditi-va ca la Holter daca il puneti intr-o zi de luni puteti avea cateva sute iar intr-o zi de marti doar 10-20 de extrasistole fiindca ele variaza de la o zi la alta.

In general cand numarul lor este peste 1500 pe 24 de ore se incepe tratament.
Initial cu calciu, magneziu, potasiu, fier, ulterior cu betablocante. Atunci cand sunt in numar mare > 10.000 cu antiaritmice mai puternice: propafenona, flecainida, sotalot, amiodarona, in functie de cum considera medicul, daca aveti sau nu o boala structurala subiacenta.

De aceea nu cred in efectul chiropracticianului care dupa parerea mea este un efect placebo fiindca numarul extrasistolelor este acelasi. Daca insa el v-a spus ca numarul extrasistolelor a scazut din cauza terapiei pe care el a aplicat-o atunci este un sarlatan
0
09-05-2018, ora 17:20
Utilizator_11111
Nu este medic/terapeut
Utilizator_11111
Sa-l ascultati pe Dr Calin Marginean- Aciditate 13-01-2018 pe youtube! Sa stii ca si dr Bermann vorbea despre asa ceva si alti medici terapeuti straini care au vorbit despre problemele cardiace, cancer, diabet, samd. https://www.youtube.com/watch?v=FJrmUhAbu3s de la 30-35 minute. Deci, da, dieta!!!!! conteaza, somnul, exercitii fizice, yoga si meditatie!! Nu medicul mi-a spus ca numarul extrasistolelor au scazut, eu am constatat. Multe boli se vindeca, nu se trateaza! Multi doctori si multe farmacii nu ar mai exista daca toti oamenii ar afla despre asa ceva!
0
11-05-2018, ora 14:01
camelia1979
Nu este medic/terapeut
camelia1979
Buna ziua!

Mama mea, in varsta de 64 ani cu diagnostic de TPSV, a primit recomandare pentru a face ablatie.
Ni s-a recomandat, de la noi din Buzau, sa mergem la dr. Deutsch si am avut surpriza neplacuta a unei atitudini zeflemitoare... A mers la clinica privata unde a platit 300 lei pentru niste raspunsuri seci, lipsite de empatie pentru o persoana speriata de interventia pe care urma sa o faca. I-a comunicat ca interventia costa 3000 euro. Chiar si in Colentina daca ar opera-o ar ajunge la aceeasi suma (casa ar suporta doar o treime + diferenta costul materialelor necesare), ceea ce mi se pare foarte mult.
Este posibil sa coste atat de mult? Inteleg sa existe un "cost" dupa posibilitatile pacientului, dar totusi...
Ce ne sfatuiti, unde sa mergem ? La dr Ciudin (Fundeni) sau la dr Siliste (Universitar)? Am inteles ca dr Siliste este mai abordabil.
Multumesc anticipat!
0
11-05-2018, ora 19:31
cgl
Nu este medic/terapeut
cgl
La domnul Dr. Puiu Mihai de la Cluj. Sau domnul Dr. Rosu.
Nu va costa absolut nimic.
Doar costul benzinei de la Bucuresti la Cluj.

Ca sa va programati sunati la Spitalul de Recuperare din Cluj si cereti interior 120 la sala de operatie -ablatie.
0
03-06-2018, ora 08:34
Vio18
Nu este medic/terapeut
Vio18
Buna ziua. Daca exista cineva care si-a implantat un dispozitiv Watchman, m-ar interesa detalii. Multumesc mult
0
07-06-2018, ora 22:34
DanielaRG
Nu este medic/terapeut
DanielaRG
Bună seara! Băiatul meu are 9 ani și a fost diagnosticat cu sindrom WPW. Ni s-a recomandat ablatie. Știe cineva, la dr Ivanică de la Timișoara, cât costă? Mulțumesc frumos!
0
08-06-2018, ora 21:20
Vio18
Nu este medic/terapeut
Vio18
La clinica particulara costa 12000 ron. Plus 200 ron consultatia la cabinet. La spitalul de stat este gratis.
1
14-06-2018, ora 17:46
Ramona Cr
Nu este medic/terapeut
Ramona Cr
Pentru Daniela: Suntem din Arad si am fost trimisi cu fetita de 11 ani la Dr. Ivanica, unde pretul a fost de 3000 de euro, iar daca vroiam si anestezie in plus mai costa inca 500 de euro. In final, am ajuns la Sibiu la Spitalul Polisano, care lucreaza cu casa de asigurari si costurile au fost mult mai mici.
0
21-06-2018, ora 21:52
DanielaRG
Nu este medic/terapeut
DanielaRG
Bună seara! Am făcut astazi intervenția la dl dr Ivanică. Bine că am făcut la el.Nu știu dacă alt medic ar fi putut rezolva problemele. A fost mult mai complicat decât credeam. Mi-a salvat copilașul! Sa-i dea Dumnezeu sănătate! Sănătate multă vă doresc tuturor și dacă aveți probleme, nu ezitați să veniți la dl dr Ivanică!
0
12-05-2022, ora 17:05
cipmusic100
Nu este medic/terapeut
cipmusic100
Vad ca nu s-a mai scris demult, insa acum dupa un consult la cluj si unul la bucuresti, am ajuns tot la Ares, iar costul comunicat a fost de 50.000 ron, deci 10 mii de euro. Stie cineva variante mai *omenesti *?
0
12-10-2022, ora 22:18
Cristina997
Nu este medic/terapeut
Cristina997
Bună seara! As fi si eu interesată daca ati gasit undeva un pret mai accesibil. Am tot citit in comentarii ca in trecut se făcea intervenția prin casa de asigurări pe baza unei liste de așteptare si se plătea doar onorariul medicilor, dar nu stiu daca mai este posibil acum. As fi interesată de prețul ablatiei pentru extrasistole ventriculare monofocale. Va mulțumesc!
0
15-02-2023, ora 14:00
Georgeyahhoo
Nu este medic/terapeut
Georgeyahhoo
La sanador prin decontarea parțială de CNAS costul este de 9000 ron în care este inclus și un CT de cord în valoare de 1800ron. Dacă doriți plata integrala se găsește loc mult mai repede și costa 24500ron
Adaugă un comentariu / răspuns
203 comentarii 1 2 ..... 6 7

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ablatia cu camp pulsatoriu (PFA) - o procedură sigură și eficientă pentru fibrilația atrială paroxistică
  • Pacienții cu tahicardie ar putea avea un nou tratament, sub forma unui spray nazal
  • Puls mare/mărit temporar/continuu - cauze, explicații, tratament
  • Crioablația elimină tahicardia ventriculară în 94% din cazuri
  • Tratamentul parodontal în perioada de așteptare pentru ablație ar putea reduce riscul de recurență a fibrilației atriale
  •