ablatie - intrebari/sfaturi | Forumul Medical ROmedic

ablatie - intrebari/sfaturi

1212 comentarii 1 2 ..... 383940 41 ÃŽnainte ›
0
25-02-2013, ora 19:22
christinac
Nu este medic/terapeut
christinac
Buna,

Acum 3 saptamani ( in 05, 02 ) am facut ablatie la dr ivanica in timisoara. Totul a decurs ok. Acum am constatat ca sunt insarcinata, probabil s-a intamplat cu doar o saptamana, maxim doua inainte de ablatie. Cat de grav este ata pt mine cat si pt copil ? Pot sa continui cu sarcina sau e prea riscant avand in vedere ca se folosesc radiatii ?
Multumesc
0
26-02-2013, ora 22:28
cgl
Nu este medic/terapeut
cgl
Puteti sa continuati linistita sarcina. Copilul nu va avea nimic. Lucrez in radiatii in sala de electrofiziologie de 6 ani.
0
26-02-2013, ora 22:32
cgl
Nu este medic/terapeut
cgl
Sunati la Spitalul de Recuperare din Cluj si cereti sala de electrofiziologie. Apoi cereti sa vorbiti cu doamna Mariana; care este o cumsecade. Ea va va ajuta intru totul. E asistenta personala a doctorului Rosu. Nu pot sa va dau nr. de telefon, fiindca Arm-med in elanul lui, va sterge informatiile utile.
0
27-02-2013, ora 00:36
uliana
Nu este medic/terapeut
uliana
Stimate CGL, habar n-ai ce vorbesti !!!!
Administratorii forumului Romedic sterg orice date de contact si nu ARM-MED !!!!
El este OMUL caruia foarte multi ii pot multumi pentru informatiile pretioase si utile furnizate in materie de electrofiziologie si ablatie, clinici, liste de doctori, etc.
Singurul lui elan a fost si este sa ajute cit mai multe persoane, participind efectiv si la ablatii !
0
27-02-2013, ora 20:51
christinac
Nu este medic/terapeut
christinac
sigur nu sunt probleme pe bebe ? Adica se pare ca nu aveam decat vreo 2 saptamani cand am facut ablatia, abia se fixase probabil, si s-au folosit radiatii, si am luat antibiotice, si acum iau aspenter...
si nici pt mine nu e nici o problema? ca se mareste volumul de sange si inima va pompa mai mult, nu e prea solicitant prea repede ?
va multumesc
0
04-03-2013, ora 13:48
ynayna72
Nu este medic/terapeut
ynayna72
buna ziua,
sotul meu in varsta de 45 de ani are nevoie de o un studiu electrofiziologic cu ablatie, din cite am inteles de la medicul cardiolog care il trateaza.Va rog sa ma indrumati unde sa-l facem la cluj sau timisoara si la ce medic.cit costa interventia.
va multumesc
0
16-03-2013, ora 18:07
nastasiemarius
Nu este medic/terapeut
nastasiemarius
Buna ziua,
Ma numesc M.si am fibrilatie atriala de aproape 6 ani.Am 50 ani si totul a inceput intr-o zi de craciun(faceam exercitii pe bicicleta) cand am simtit ca inima nu mai bate regulat.Nu am dat importanta(desi eram c-am obosit).Au trecut 4 zile dupa care am mers la spital si am aflat ca am FA.Nu se mai putea intervenii deci am asteptat aproape 3 saptamani dupa care am iesit spontan.Am mers la Bucuresti la spitalul SRI am facut o coronarografie si totul era in ordine.
Dupa 16 luni am facut din nou, am mers imediat la spital in Constanta, mi-au facut perfuzii cu nu stiu ce, nu am iesit si am fost intrebat daca vreau sa fac socuri electrice..Am refuzat dar dupa aproape 3 zile am iesit din FA.A trecut timpul si dupa un an am facut din nou, de data aceasta m-am speriat am fost imediat la spital in Constanta si am acceptat socul electric.Dupa acesta am iesit imediat.Am decis sa merg la Timisoara la dr.Ivanica in 2009, am stat o zi in spital mi-a fost pus un holter dar totul era normal si dl.dr.mi-a zis ca face ablatie impreuna cu niste medici din Franta(asta in 2009), operatia costa 11000 euro pt.4 persoane si se face odata la 6 luni, insa a adaugat ca doar 60% sunt sanse de reusita.Mi-a dat un tratament cu flecainide 100 mg(una dim.si una seara)nu am luat decat dimineata de atunci am mai facut de vreo 4-5 ori dar ieseam foarte repede(in2-3 ore)Medicul meu din Constanta mi-a zis sa intrerup tratamentul si la doua luni dupa ce l-am intrerupt(aproape un an de la ultima FA)am facut in nou dar m-a tinut aproape 30 ore-deci mai mult.Sincer nu stiu ce sa fac deoarece este un produs care nu stiu cat de testat este mai ales ca de cand iau(asa cred eu)am un tiuit in urechi permanent si din ce in ce mai deranjant.Pentru acesta am luat tot felul de medicamente si de la neurologi si de la ORL dar degeaba.Examenul la urechi este bun.
Daca stie cineva ce as putea sa fac, ablatie, sa continui cu flecainida, etc.
Va multumesc.
0
16-03-2013, ora 20:56
nastasiemarius
Nu este medic/terapeut
nastasiemarius
Buna seara,
Sunt tot M.am scris despre boala mea mai devreme dar nu este vorba de fibrilatie atriala ci paroxistica.
0
16-03-2013, ora 23:42
uliana
Nu este medic/terapeut
uliana
Salut Marius !
Am inteles: tu ai fibrilatie atriala paroxistica, se pare insa ca ai o nelamurire, nu cunosti cum evolueaza FA-ul.
Aceasta nenorocita aritmie are trei faze:
a) paroxistica - criza vine si se remite singura in decurs de ore sau maximum 7 zile;
b) persistenta - criza se prelungeste peste 7 zile, devine necesara conversia medicamentoasa sau electrica;
c) permanenta - criza se instaleaza si nu se mai remite nici prin conversie, ritmul sinusal nu poate fi pastrat, urmeaza recaderile.
De regula, evolutia fibrilatiei tinde spre permanentizare, perioada de acalmie dintre crize scade cu vremea, medicatia, din oricare clasa de antiaritmice ar face ea parte, cel mult va taia vehementa crizelor, dar nu va impiedica aparitia lor.
Sansele de ablatie reusita din prima interventie sint intr-adevar cele mai scazute in caz de FA, asa cum ti-a spus si dr. Ivanica, chiar in fazele de paroxism, si scad dramatic, tinzind spre ZERO, in caz de fibrilatie permanentizata.
Daca ai banii necesari (eventual chiar pentru 2 interventii) fa ablatie, daca nu, macar continua cu medicatia, ca noile episoade - ce vor veni cert - macar sa nu fie prea brutale. Nu e obligatoriu sa continui cu flecainida, mai exista si alte antiaritmice, discuta problema cu cardiologul ce te are in supraveghere. Intreaba-l, de asemenea, si despre medicatia anticoagulanta, daca n-ar fi necesar sa inceapa sa ti-o administreze, pentru a preveni avc-ul.
Sanatate multa !
0
23-03-2013, ora 20:38
Fredi
Nu este medic/terapeut
Fredi
Salut Marius,
Sufar de fibrilatie atriala paroxistica din 2000, in afara de asta mai am si flutter, TPSV si am avut si episoade de TV. Si eu folosesc Flecainida, Concor si Sintrom si dupa lungi experiente cu alte produse, pot sa spun ca este singura medicatie care ma scoate din fibrilatie si ma apara de TPSV si TV. Acum m-am hotarat si eu sa-mi fac ablatia la Iasi, la dna. dr. Grecu. Pot sa te asigur ca Flecainida este un produs larg utilizat in UE, se mai gaseste sub denimirea de Aristocor in Austria si Tambocor in Germania. Le-am testat pe toate si cel mai gustos mi s-a parut Flecainida :-). Ca efect, toate sunt egale (avand aceeasi substanta activa, flecainida) cu toate ca luate in exces, pot fi periculoase, provocand TV. Iti vorbesc din experienta.
Ai vorbit de decizia ta de a merge la Timisoara, la dr. Ivanica. sa inteleg ca asta a fost in 2009 ? De atunci cum stai cu FA ?
0
23-03-2013, ora 21:22
nastasiemarius
Nu este medic/terapeut
nastasiemarius
Buna seara,
Ma numesc Marius si am vazut ca si dvs.luati flecainida de mai mult timp.Eu fac fibrilatie cam intre 8 luni si un an si nu ma tine de regula f.mult.Ultima data acum o luna(la un 10 luni de la anterioara) pt. ca nu mai luasem flecainida de 2 luni(la sfatul medicului)am stat aproape 30 ore.
Am vazut ca am primit un raspuns de la un specialist, dar vreau sa spun ca tatal meu asuferit de aceeasi boala si nu a trecut prin fazele care au fost enumerate mai sus.A murit la 76 ani de ciroza.Cat despre dvs., flutter, TPSV si TV habar nu am ce sunt.
As fi interesat daca stiti cat mai costa o ablatie ?
Eu iau la fel concor 5 mg/zi si cateodata(de regula cand fac fibrilatie) iau repede 2 sintrom si dupa aceea continui cu 1/zi.
0
23-03-2013, ora 22:16
Fredi
Nu este medic/terapeut
Fredi
Buna seara Marius,
Nu o mai tot da cu dvs., eu sunt doar cu doi ani mai tanar ca tine, suntem toti suferinzi si nu conteaza formalitatile inutile. Valabile sunt doar regulile elementare de politete, bun simt...si cei 7 ani de acasa.
Dupa cum vad, tu ai FA paroxistica foarte rar, deci si modul de medicatie poate sa difere de al meu. Eu am episoade alternative de FA si ritm sinusal, cam 50 - 50 % din timp. Sunt zile cand nu am nimic si sunt altele cand nu pot sa stau pe picioare, obosesc, transpir abundent si nu pot depune efort.
Kit-ul ptr. operatia de ablatie la FA se plateste, in total ai costuri in jur de 5.000 euro. Dar cel mai indicat este sa porti aceasta discutie cu doctorul curant. Nu stiu daca in situatia ta este recomandata ablatia, deoarece episoadele sunt foarte rare. Ar fi bine sa te consulti cu un electrofiziolog cu experienta, el poate sa-ti spuna daca aceasta anomalie necesita ablatie, sau are alte cauze.
Toate cele bune !
0
24-03-2013, ora 11:32
nastasiemarius
Nu este medic/terapeut
nastasiemarius
Buna ziua,
Da eu o fac foarte rar si simt imediat.La inceput cand intram in fibrilatie aveam aceleasi simptome ca tine, acum nu simt o mare diferenta-adica merg normal, ma duc prim mall-uri, urc scarile, etc in schimb imi dau seama ca inima bate neregulat-ca si cum nu as avea nimic.Dar, decate ori fac fibrilatie 100% este mancarea, adica ori mananc mai mult, ori beau sa zic pepsi mai mult(alcool nu consum), etc.Cert este ca de la mancare, nu de la cantitate ci de la calitatea ei(mai multe grasimi, etc).Incerc sa ma feresc dar sunt cam pofticios.
Eu sunt si mecanic, depun efort mai mare pt.ca asta este meseria.
Cand am venit in tara am depistat ca am piatra la fiere, deoarece ma simt rau cand maninc anumite feluri de mancare si cred eu ca si asta ar putea fi o cauza, deoarece in 2001 am fost internat la spitalul militar din Bucuresti sa ma operez de fiere si am plecat de acolo.
Iti doresc multa sanatate.
0
24-03-2013, ora 16:17
Fredi
Nu este medic/terapeut
Fredi
Buna Marius,
Din pacate, este o boala pacatoasa, perfida (si) fibrilatia atriala. Din senin, daca faci niste miscari mai bruste, fortari, retinerea respiratiei in timpul unei ridicari de greutati, mancare mai multa, ce apasa pe diafragma, etc., poate sa se declanseze fibrilatia si poate sa evolueze pana la forme mai severe, ca diferite tahicardii, etc. Sa stii ca multe aritmii pot fi declansate si/sau stopate prin metode vagale, cunoscute de medici. Una este exercitarea unei presiuni cu un deget pe carotida, dublat de retinerea respiratiei, in pozitia culcat pe spate. Eu asa mai scap din cand in cand (tot mai rar) de afurisita de fibrilatie. Dupa ce inspiri din nou aer in piept, pur si simplu simti un fel de 'clipocit' in zona inimii, dublat de niste batai mai energice urmate de niste pauze,...iar 'clipocit'.. si ritmul revine, intai slab, apoi tot mai pronuntat, la ritm sinusal.
In timp, doar tu poti decide daca calitatea vietii tale este in asa masura periclitata de aceasta boala, incat sa te supui unei ablatii (daca si doctorul o recomanda si FA nu este de natura vegetativa). Ceea ce trebuie insa sa stii, este ca ablatia se poate efectua aproape in exclusivitate doar la pacientii cu FA paroxistica si la cei ce pot reveni la ritm sinusal prin medicatie si/sau socuri electrice. Cred ca si in cazult tau, ar fi bine sa ceri parerea unui electrofiziolog.
Va salut pe toti,
Fredi
0
13-04-2013, ora 22:06
marigeo
Nu este medic/terapeut
marigeo
la tg. mures stie cineva vreun doctor ati auzit ceva?..ma intereseza si ceva preturi..sau cum sa incep acest drum va rog..
0
14-04-2013, ora 16:33
marigeo
Nu este medic/terapeut
marigeo
la targu mures a facut cineva..si la dr.ivanica cum se poate ajunge la timisoara...sti numar..sau cum se face programare...se poate cu asigurare...daca nu pe banii cat costa..ms..
0
15-05-2013, ora 15:11
aniram
Nu este medic/terapeut
aniram
Buna ziua!

Am si eu nevoie de unele informatii!!!!
Sufar de TPSV (iulie 2012)
Ma rog, atunci mi s-a pus diagnosticul. Dar de fapt totul a inceput acum 5 ani...s-a repetat cam o data pe an in special vara..pana anul trecut in iulie cand m-a luat salvarea de acasa si m-a dus la spital la Sf. Ioan. De atunci am tot facut crize.m-am tot dus la spital. Acum o luna chiar am fost internata (la acelasi spital).Buuuuun...problemele mele incep de aici deoarece in rezultatele mele medicale apar tot felul de diagnostice.
1. Pe reteta care a trebui s-o cumpar la internare (ca nu existau medicamentele in spital) medicul de garda a scris FIBRILATII FLUTTER ATRIAL CU AV RAPIDA (deci e altceva nu e TPSV)
2. pe buletinul de iesire din spital scrie INSUFICIENTA VENTRICULARA STANGA CLS II. ARITMIE EXTRASIST.SUPRAVENTRICULARA. CRIZE TPSV IN ANTECEDENTE (iar altceva)

Ca medicatie am inceput cu Betaloc Zok 50mg/zi, pe care il iau dimineata si seara (25 mg si 25 mg)
l-am luat regulat cateva luni, pana in februarie cand mi-am montat un holter si l-am intrerupt cu 3 zile inainte + ziua respectiva.si mi s-a facut rau...spital...

La iesirea din spital mi s-a marit doza de betaloc (asistenta mi-a spus sa merg pe vechile cantitati) 1 tb x 2/zi
La acest medicament s-au mai adaugat si: Rytmonorm 150 mg 1 tb x 3/zi, Panangin 1tb x 2/zi, Aspirin cardio 100mg 1tb/zi pranz.

Mi-e putin frica de faptul ca iau si Betaloc si Rytmonorm!!!!!!! Nu m-am documentat deloc, dar ceva din mine spune ca e prea mult!!!!! Sau ca va fi foarte greu cand voi intrerupe, nu stiu ce sa zic.

Intre timp am facut si RMN-ul, al carui rezultat iar nu stiu cum sa-l comentez. In primul rand e gresita varsta. M-au facut de 25 ani eu avand 45!!!!!! Deci e clar pt mine ca graficele nu sunt valabile
In partea de sus a rezultatului RMN-ului scrie asa: ' Ventricul stang cu volume normale, functie sistolica normala-fractie de ejectie 73%. Nu se evidentiaza zone de reducere a grosimii miocardului ventricular stang sau modificari de cinetica regionala sau globala. Index de masa normal. Cateva trabeculatii sunt prezente la nivelul ventriculului stang, cu un aspect fragmentat al pilierilor, FARA A INDEPLIN CRITERIUL DE NON-COMPACTARE.

La concluzii sunt 4 subpuncte iar la al doilea zice inca o data:' Ventricul stang trabeculat, FARA A INDEPLINI CRITERIUL DE NON-COMPACTARE.


Ultimul rand al acestei analize zice exact invers: ' Elementele acestei scanari INCADREAZA PACIENTA INTR-UN SPECTRU DE NON-COMPACTARE.

Nu mai inteleg nimic. Ori nu indeplinesc criteriul, ori ma incadrez in non-compactare?


Astept cu foarte mare nerabdare raspunsurile voastre, ca sigur mai am si alte intrebari, dar nu vreau sa va plictisesc prea tare din prima.

Va multumesc in avans tuturor!!!
0
18-05-2013, ora 13:23
lvoicu
Nu este medic/terapeut
lvoicu
Buna aniram!
Asteptam sa-ti raspunda cineva mai competent, dar vad ca nu apare nimeni. Eu sunt doar pacient, ca si tine, cu ceva mai multa experienta...
Cred ca primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa-ti lamuresti clar diagnosticul, sa lamuresti daca inima este sanatoasa sau nu, sa lamuresti ce aritmii ai. Acest lucru il fac cel mai bine electrofiziologii, iar in mesajele anterioare gasesti mai multe informatii pe aceasta tema. In Bucuresti exista vreo patru: Dr Ciudin la Fundeni, Dr Siliste la Municipal, Dr Deutsch la Colentina si Dr Vatasescu la Floreasca
In cazul aritmiilor, medicamentele nu vindeca, doar le fac mai suportabile, iar electrofiziologii recomanda ablatii.
Betalocul si rythmonormul se asociaza, nu cred ca-ti fac rau, doar ca sunt bradicardizante amandoua
Daca ai intr-adevar doar TPSV, ablatia este compensata de CNAS, iar rezultatele sunt foarte bune, ar trebui sa te gandesti la asta.
Si pentru flutter la fel.
Cu fibrilatia atriala lucrurile sunt mai complicate. Se face doar cu cartografiere 3D, si nu este compensata (costa 5-6000Eu). In plus, nu prea reuseste "din prima".
Programeaza-ti o consultatie la un electrofiziolog si-ti lamuresti problema.
Sanatate multa!
0
19-05-2013, ora 20:33
aniram
Nu este medic/terapeut
aniram
Multumesc pt raspuns Ivoicu!!!!

Pentru moment ma multumesc si cu raspunsurile voastre, ale pacientilor. Intradevar astept si raspunsuri mai competente...dar cu siguranta vor veni si ele.

Situatia e putin complicata si nu stiu cat de deschisa pot fi. Adica, eu am fost la o consultatie la dr. Vatasescu, care mi-a inspirat destula incredere, dar am dat o suma destul de mare pt acel control, asa ca daca ma duc inca o data la o noua consultatie ca sa platesc aceeasi suma, si sa-mi vina randul la acea consultatie peste 2-3 luni..
Dumnealui mi-a recomandat sa fac rmn-ul cardiac si intradevar a precizat ca ar putea fi vorba de o non-compactare a ventriculului stang. Astept acum ca doctora care a facut rmn-ul sa modifice greseala facuta in el, dupa care sa-l trimit pe mail dr Vatasescu, pt a -mi spune ce sa fac mai departe.
Problema e ca nu stiu ce sa fac daca imi recomanda acel aparat care foloseste tehnologia 3D. Cu siguranta nu am de unde sa iau acei bani, cu atat mai mult daca e nevoie de 2-3 incercari.
O alta problema e ca am probleme destul de mari cu coloana (nu am mai facut de mult analize pt ea, stiam doar ca am probleme in zona lombara) si am ajuns sa nu pot merge pe jos mai mult de 1/2 statie autobuz fara sa am dureri. Asa ca nici nu-mi imaginez cum voi sta eu nemiscata 8-12 ore dupa ablatie, in conditiile in care eu stand intinsa in pat, imi modific pozitita in care stau, la fiecare 5 min. Si cand mi-am facut rmn-ul am cerut o pernita pe care mi-am asezat-o sub genunchi.
Nu am citit nicaieri la acest subiect despre cineva care are TPSV, dar care nu a facut ablatie. Alte solutii chiar nu exista? Si

care ar fi efectele adverse ale medicamentelor mentionate in postarea mea anterioara?
cum v-ati impacat cu un nou stil de viata?
ati mai fumat?
mie imi place sa beau cate un mojito, cate o bere...lucruri la care doar visez acum!
vreau sa merg la zumba sa fac si eu ceva miscare, dar mi-e foarte frica sa fac efort..

Cam acestea ar fi intrebarile mai presante la care nu gasesc niciun raspuns deocamdata, si tare as dori sa mi le impartasiti!!!!!!!!!
Cat despre paginile anterioare referitoare la ablatii, am citit cateva, si ma cam iau emotiile trecandu-le in revista, asa ca am decis sa pun eu strict intrebarile care ma intereseaza pe mine, plus ca stiu ca nu chiar orice lucru il poti lua ad-literam...!

Multumesc inca o data pt raspunsul tau, si le astept si pe ale celorlalti/

PS. Tu unde ti-ai facut ablatia? cate ai facut? Ce varsta ai?Care e modul de viata de dupa ablatie?

Please, please, please da-mi un raspuns ceva mai rapid, ca daca iar stau o saptamana ca sa citesc o singura postare, cred ca innebunesc!
0
20-05-2013, ora 14:48
lvoicu
Nu este medic/terapeut
lvoicu
Nu vreau sa-ti povestesc despre mine pentru ca nu vreau sa te sperii. Eu sunt un caz mai special, nu tocmai fericit (am FA pe cord sanatos)
Cred ca ai facut cea mai buna alegere mergand la Dr V. Si eu cred ca este cel mai bun electrofiziolog, dar stie si el asta (si multi altii) si de aceea-i asa de scump. Exista un avantaj cu el: poti coresponda pe mail si raspunde foarte prompt. Daca considera ca trebuie sa te vada, te cheama la spital sau daca te cheama la Medlife este "la control" si pretul este jumatate.
Cred ca ar trebui sa-i trimiti rezultatul de la RMN asa cum este, cu observatiile tale si el intelege despre ce este vorba. Daca ai avea un diagnostic clar, ai sti ce sa faci mai departe
In privinta ablatiei si a durerii de coloana, doar piciorul trebuie sa-l tii nemiscat. Daca platesti o rezerva, au paturi reglabile si-ti poti aranja o pozitie mai confortabila. S-apoi mai exista si analgezice...
0
21-05-2013, ora 12:05
aniram
Nu este medic/terapeut
aniram
Multumesc inca o data pt raspuns.

Nu stiam ca e posibila o comunicare atat de prompta cu dl Vatasescu. Asta nu poate decat sa ma bucure f mult. Asa voi face, ii voi trimite rezultatul rmn-ului plus biletul de iesire din spital (imi pare rau ca nu mi-au dat rezultatul ekg-ului de cand m-am internat cand aveam fibrilatii, il am numai pe cel care arata ca nu mai aveam fibrilatii) si sa vedem ce imi propune pt mai departe.

In schimb as dori daca se poate sa imi raspunzi si la celelalte intrebari care ma framanta pe mine, la care se mai adauga inca doua:

1. dupa ablatie nu pot misca ambele picioare, sau numai pe cel drept?
2. cat despre analgezice, la farmacie cand m-am dus ca eram aproape intepenita de spate, nu mi-au dat decat un unguent, restul analgezicelor nefiindu-mi recomandate. Nici unguentul nu l-am folosit, ca dupa ce am citit prospectul m-am cam speriat, si am zis ca mai bine stau in pat pana imi trece. Tu ce stii despre asta?

Astept iarasi cu mare nerabdare raspunsul tau!!!!
0
29-05-2013, ora 16:59
lvoicu
Nu este medic/terapeut
lvoicu
Ti-am citit si "celalalt" mesaj. Eu nu stiu sa-ti raspund la buna parte din intrebari, dar hai sa-ti mai spun totusi ce stiu.
Sigur ca poti sa misti piciorul stang! Si spatele il poti misca. Trebuie sa tii doar piciorul drept nemiscat pentru ca la incheietura lui ai un pansament compresiv, pe locul unde a intrat sonda de ablatie.
In timpul ablatiei ai perfuzie prin care nu stiu ce se administreaza, dar cu siguranta si morfina (mi s-a spus, nu presupun eu), altfel te-ar durea acolo spatele, in timpul interventiei. Trebuie sa stai cu spatele nemiscat pe o masa ingusta de cca 50 cm, cat dureaza ablatia. Deci morfina sau tramadol pot ramane inca 8-10 ore, cat nu misti piciorul.
Cred ca durerea de spate nu-i un motiv sa impiedice ablatia, desi nu inteleg de ce nu faci ceva s-o ameliorezi macar.
Altceva ce-ti pot spune este ca doctorul V nu este adeptul tratamentului pentru aritmii. La el faci ablatie sau nimic!
Cat despre echilibrul ionic, distonii, depresii m-am tot cautat si eu, dar n-am gasit nimic...
Iti doresc toate cele bune!
0
29-05-2013, ora 18:56
aniram
Nu este medic/terapeut
aniram
Ce vesti bune mi-ai dat!!!!! Eu am crezut ca nimic din tot corpul meu nu am voie sa misc, chiar nu-mi imaginam cum si un om perfect sanatos ar putea.
Pai se schimba treaba atunci!!!!!! Imi vine sa topai de fericire!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Acum un minut i-am trimis dr. V si rmn-ul si toate foile din spital, si astept cu o exagerata nerabdare raspunsul dumnealui.

Acum mi-e frica sa nu ma cheme la ablatia aceea scumpa rau!!!! Tine-mi pumnii sa fie ablatie prin radiofrecventa.

Multumesc si tinem legatura, macar noi doi, ca vad ca nu se mai misca nimic pe aici.

O seara buna iti doresc!!!!!
0
30-05-2013, ora 14:41
lvoicu
Nu este medic/terapeut
lvoicu
M-ai facut sa rad! Cum sa nu-ti misti tot corpul?
Despre ablatie, va fi cu siguranta cu radiofrecventa! La Floreasca doar asa se lucreaza. Si ablatia scumpa (de FA) si cea de TPSV se fac cu radiofrecventa. Le deosebeste sistemul de cartografiere (mapping), iar la cea de FA se foloseste mapping 3D si cateterele folosite pentru acest sistem sunt scumpe si necompensate de Casa.
Probabil iti va face un studiu electro-fiziologic sa vada despre ce este vorba si daca este TPSV, continua cu ablatia.
Iti doresc sa fie asa, sa scapi repede!
0
27-07-2013, ora 20:14
Pop Eliza
Nu este medic/terapeut
Pop Eliza
Buna seara, sotul meu a avut ieri ablatie la spitalul de recuperare Cluj. Multumim echipei de medici sub indrumarea d-lui doctor Radu Rosu, interventia a avut succes si recomandam cu caldura acest spital si echipa lor minunata. Sotul meu se simte bine a trebuit sa nu miste piciorul cateva ore dupa interventie, pe urma s-a ridicat si a inceput plimbarile prin salon. Nu se pretinde nici o plata toti sunt minunati si medicii de salon sunt super.
0
18-11-2013, ora 23:09
robert andrey
Nu este medic/terapeut
robert andrey
sunt din iasi sacum 3ani am ffacut ablatia pentru wpw doctorul a spus ca a reusit si totusi mai aveam palpitatii din cand in cand iar pe ekg imi apatea tahicardie sinusala am avut un holter pe care mia aparut tahicardie sinudala un episod de tpsv fe 8 minute si unul de fibrilatie ayriala de 1 minut. wpw ul l am descoperit la un control pentru angajarr. care ar fi cauza de tot mai apar aceste episoade
0
07-12-2013, ora 10:25
hoffy
Nu este medic/terapeut
hoffy
Vreau sa dialoghez cu ULIANA Se poate? Mai activeaza pe site?
0
30-01-2014, ora 17:48
dorina vasiliu
Nu este medic/terapeut
dorina vasiliu
Te rog Uliana da ne un semn...sanatate multa tuturor
0
30-01-2014, ora 22:51
alexyk
Nu este medic/terapeut
alexyk
Buna ziua sunt din valcea am 21 de ani si, m-ar interesa si pe mine daca pentru Tahicardie Sinusala se poate face ablatie si unde, puls fara tratament max 140 bpm. Multumesc Mult!
0
04-02-2014, ora 15:36
lvoicu
Nu este medic/terapeut
lvoicu
ULIANA!
Am mai scris pe forum, i-am scris lui Hoffy si un mesaj privat;
Din pacate Uliana nu mai este, de anul trecut din martie...
Adaugă un comentariu / răspuns
1212 comentarii 1 2 ..... 383940 41 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul parodontal în perioada de aÈ™teptare pentru ablaÈ›ie ar putea reduce riscul de recurență a fibrilaÈ›iei atriale
  •