Absorbtia Novynette la indigestie

28-10-2009
utilizatoare_noua
Nu este medic/terapeut
utilizatoare_noua
Buna, ma confrunt destul de des cu probleme digestive: crampe, balonare sau constipatie (cred ca am mostenit stomacul mamei mele din pacate). Am inceput de luna aceasta sa iau AC Novynette la recomandarea medicului si am vazut ca ar fi probleme cu absorbtia in caz de voma sau diaree imediat dupa luarea pastilei. Astazi m-am simtit destul de rau de la stomac, am luat un Maalox si-am baut ceai, dupa care am avut 2 scaune mai moi, dar nu diaree. Disconfortul inca nu a incetat si urmeaza sa iau pastila la 8 seara. Ar trebui sa iau ceva masuri suplimentare chiar dc. nu a fost caz de voma sau diaree? (mai obisnuiesc sa iau dicarbocalm sau metoclopramid pt stomac). Va multumesc.
5 comentarii
0
28-10-2009, ora 19:37
axiela21
Nu este medic/terapeut
axiela21
buna. nu cred ca e cazul sa ti faci griji de aceasta data insa in cazuri de diaree sau varsaturi e indoielnic efectul ac. in legatura cu prb digestive iti recomand sa mergi la un medic pentru un consult si un tratament corespunzator pt ca ce ai tu nu e tocmai genetic...e o afectiune care se trateaza. probabil e o gastrita sau un tip de ulcer. nu trebuie sa ti faci griji, cu un tratamen adecvant si o alimentatie corespunzatoare, se vindeca bine.stiu ca dicarbocalmul te calmeaza, stiu ca si maaloxul e bun insa acestea sunt antiacide si daca sunt luate frecvent scad nivelul magneziului in organism care e f important. dicarbocalmul luat des poate produce pietre la rinichi care nici astea nu sunt o "bucurie". deci sfatul meu este sa tratezi boala digestiva (eu zic ca e vb de o gastrita mai urata) si apoi totul va fi mai simplu si cu ac. tratamentul nu cred ca ar scadea efectul ac, poate doar daca iti da antibiotice dar si acelea pot fi "nevinovate".multa sanatate si astept vesti despre stomac:)
0
28-10-2009, ora 20:24
bella-yzaura
Nu este medic/terapeut
bella-yzaura
buna
nu te speria...
este adevarat ca daca versi sau ai scaune moi scade efectul contraceptiv...
deci daca o sa versi vreodata la mai putin de 4 ore de cand ai luat pastila(4 ore ii trebuie unei pastile de AC sa fie absorbita in organism)atunci ei o alta pastiluta (in cazul asta cand va fi nevoie iti cumperi o folie de rezerva), dac versi dupa 4 ore nu este problema k s-a absorbit pastila
daca ai 4 scaune moi(diaree)intre 2 pastile, atunci te protejezi suplimentar 7 zile.
0
28-10-2009, ora 20:26
utilizatoare_noua
Nu este medic/terapeut
utilizatoare_noua
OK, multumesc mult pt. raspunsuri. Vroiam sa fiu sigura.
0
29-10-2009, ora 00:59
utilizatoare_noua
Nu este medic/terapeut
utilizatoare_noua
Mai vroiam sa intreb daca e ok sa iau de maine Osteocare (Ca+Mg+ vit D3+ Zinc). Toamna si primavara iau mereu Mg si Ca pt. ca am lipsa. Sper ca nu interactioneaza urat cu pastilele anticonceptionale.
0
29-10-2009, ora 02:20
axiela21
Nu este medic/terapeut
axiela21
poti sa iei linistita...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Constipatia - primul ajutor
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Constipația
  • Balonarea
  • Noi abordări terapeutice în colonul iritabil și constipația cronică idiopatică
  • De ce apar balonările?
  • Ar putea exista o legătură între constipație și infecțiile herpetice?
  • Aditivii din dulciuri pot altera structura și funcțiile tubului digestiv
  • Durerea de burtă
  •