acid folic si vitamina e in sarcina

09-02-2006
viviana
Nu este medic/terapeut
viviana
Buna! Sunt insarcinata in saptamana 6-7 si medicul ginecolog mi-a recomandat acid folic 5mg x2/ zi si vitamina e forte 1/zi sau vitamina e simpla de 100 mgx 2 /zi pana in luna 3. Va rog sa-mi da-ti un sfat, e neaparat sa iau, acidul folic nu e prea mult, iar vitamina e nu dauneaza cu ceva fatului? Trebuie sa iau zilnic pana la 3 luni?
Va multumesc anticipat!
6 comentarii
0
09-02-2006, ora 00:00
kharma
Nu este medic/terapeut
kharma
Au fost ceva probleme legate de sarcina pana acum?Sau ceva legat de analize?
0
10-02-2006, ora 00:00
viviana
Nu este medic/terapeut
viviana
Nu mi-am facut nici un fel de analize. si nici nu am probleme cu sarcina, doar am fost la un control ginecologic pt a-mi confirma sarcina. Si mi-a spus ginecologul ca e prea mica pt 6/7 saptamani(eu am ovulatia la a 17 a zi) dar pt 1 luna e normal. Mi-a facut eco abd si intravaginal si consult ginec( la care totul e bine) si mi-a recomandat vit e forte si acid folic pana in luna 3 si control peste 1 saptamana pt a confirma sarcina( ca nu e sigur daca e sarcina sau chist pe uter, eu am facut 2 teste de sarcina si au iesit +) si in plus mi-a depistat si un chist ( folicul?) in ovar. Am scurte dureri in zona ovarelor, uterului.In rest ma simt foarte bine. Nu dauneza fatului vit e si acidul folic in cantitatile mentionate mai sus?Va multumesc anticipat.
0
11-02-2006, ora 00:00
kharma
Nu este medic/terapeut
kharma
Acidul folic se da in lunile mari de sarcina (dupa luna a VII a). Vitamina E forte nu se da pe o perioada atat de lunga, decat pentru anumite afectiuni. Ceea ce nu e cazul Dvs. Asa ca administrarea lor nu prea are justificare. Ar trebui sa va faceti analizele pentru primul trimestru de sarcina, totusi.
0
13-02-2006, ora 00:00
Dr.Evelyn
Nu este medic/terapeut
Dr.Evelyn
acidul folic este recomandat la toate femeile insarcinate in primele luni de sarcina pentru profilaxia malformatiilor de tub neural.de altfel veti constata ca toate complexele tip materna recomandate in sarcina contin obligatoriu acid folic
ginecologul va va reevalua foarte probabil peste o saptamina medicatia scurtele dureri se datoreaza sarcinii la debut in caz ca e prima si nu sunt motiv de ingrijorare
0
16-02-2006, ora 00:00
kharma
Nu este medic/terapeut
kharma
Pentru a fi eficient in profilaxia malformatiilor de tub neural, acidul folic trebuie dat INAINTE de a exista o sarcina - in perioada preconceptionala - deoarece ectodermul(din care se dezvolta mai tarziu tubul neural) apare in cea de-a treia saptamana de sarcina.Asa ca daca exista un deficit matern de acid folic, administrarea lui in saptamanile 4-6-7 nu mai are efect preventiv.In lunile mari acidul folic se administreaza pentru a preveni anemia de sarcina.
0
24-01-2007, ora 00:00
vbuterez
Nu este medic/terapeut
vbuterez
draga viviana daca ai cauta pe internet despre sarcina ai gasi articole despre cum se administreaza acidul folic si vit e forte si ai intelege mai bine si nu ti-ai mai face atatea probleme. documenteaza-te. acidul folic si vit e se administreaza in primul trimestru de sarcina pt ca ajuta la dezvoltarea buna a creierului si a sirei spinarii copilului si il protejeaja de eventuale malformatii.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cât acid folic este în laptele matern?
  • Acidul folic în perioada intrauterină și riscul de alergii alimentare
  • Vitamina esențială dezvoltării normale a sistemului nervos
  • Acidul folic crescut sau scăzut
  • Efectele benefice ale vitaminelor C și E în prevenirea procesului de îmbătrânire
  • Vitamina E ar putea stimula răspunsurile la imunoterapie
  • Nivelurile de acid folic aflate în scădere la populație solicită necesitatea fortificării alimentelor
  •