Acidul folic inainte de sarcina

01-06-2009
teoim
Nu este medic/terapeut
teoim
Buna ziua!
Am 28 de ani si vreau sa raman insarcinata.
Intrebarea mea este daca, trebuie sa iau acid folic inainte de conceperea copilului.
Am auzit, ca se ia dupa ce se afla de sarcina, dar si inainte.
Am fost la medicul ginecolog, insa nu mi-a spus nimic de acest lucru. Dupa ce raman insarcinata imi va face analize.

Daca asi lua si inainte de sarcina, ar fi o problema?

Va multumesc!
7 comentarii
0
01-06-2009, ora 19:57
lumivasile
Nu este medic/terapeut
lumivasile
Buna, si eu am tot 28 ani si imi doresc mult un copil, dar medicul meu mi-a dat o serie de analize pe care sa le fac si mi-a recomandat sa iau 1miligram de acid folic/zi. cred ca ar trebui sa mai vb si cu alti medici.
0
03-06-2009, ora 08:30
teoim
Nu este medic/terapeut
teoim
Multumesc.
Asta ma gandeam si eu sa fac.
Oricum cati medici, atatea sugestii.

Sanatate!
0
21-08-2009, ora 15:41
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Acidul folic sintetic luat oral sau altfel este daunator pt. toata lumea, MAI ALES pt gravide, caci NU este identic cu cel produs de corp si NU poate inlocui functiile celui natural BLOCANDU-L pe cel natural.
Tot ce este luat din exterior si se aseamana substantelor produse de corp INHIBA productia naturala a acestor substante DAR nu le inlocuieste functia in mod complet !
Administrarea de acid folic ca si a multor vitamine sintetice, calciu sau fier anorganic etc sunt metode metoda de dereglare si nicidecum avantajoase organismului mai ales ca DOZA este exagerata.
Acest lucru putei vedea la cei care iau fier, calciu si magneziu.
Bunicii si parintii nostri nu au avut nevoie de asa ceva. Nu mai credeti in tot ce vrea sa va vanda producatorii de medicamente si implicit in doctorii care au fost instruiti de acestia despre ce are nevoie sau nu corpul.
0
22-08-2009, ora 10:06
lara_marik
Nu este medic/terapeut
lara_marik
eu am luat Acid folic imediat dupa ce am ramas insarcinata. Este f important sa-l iei pt ca reduce riscul de anomalii fetale. Din natura nu prea il poti lua in cantitati normale asa ca se recomanda sa iei pastile. Vorbeste cu medicul tau ginecolog inainte sa iei orice medicament.
0
23-08-2009, ora 12:42
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Da ? Cum de mamele si bunicii generaratiei dvoastra nu au avut nevoie de astfel de pastile in timpul sarcinii cat si restul de 99% din populatia lumii de la ora asctuala ? Aceste pastile exista de abia din jurul anilor 1995... iar de atunci anomaliile au crescut enorm...
0
23-08-2009, ora 19:02
lara_marik
Nu este medic/terapeut
lara_marik
Mai eu stiu ca de acid folic este nevoie. dar din pacate in Romania nu prea avem de ude il lua. Adica din legume(sparanghelul este f bun). Mamele si bunicile noastre este clar ca nu au trait generatia noastra chinuita de stres si poluare. Stiu ca de cand a explodat reactorul de la Cernobal au inceput multe dintre pb noastre ale romanilor si nu numai. Si cine stie cate alte teste se fac pe noi. Asa ca niste pastile de acid folic, care fac si mai mult bine decat rau nu cred ca ar produce malformatii copilului.
0
23-08-2009, ora 22:44
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Credinta nu aduce la nimic bun in astel de cazuri.
Cine oare ar cumpara astfel de pastile daca nu ar crede ca ar fi necesare ?
Nimeni. De abia credinta este care face sa apara necesitatea pt,. a folosi ceva.
Iar de cunoastere nu poate fi vorba inca fara a cunoaste lucruri esentiale despre chimie si biochimie si de a analiza tot ce se stie despre aceasta substanta.

Daca ar fi fost bun la ceva acest acid folic, o singura substanta izolata din zeci de mii de substante prezente din alimente, savantii acestei lumi l-ar fi recomandat cu mult mai mult timp inainte de 1995.

In afara de asta cine are nevoie de pastile cand el este prezent in aproape toate alimentele zilnice:
Wikipedia, sursa identica ca continut cu afirmatiile din toate publicatiile stiintifice:
"Leafy vegetables such as spinach, asparagus, turnip greens, lettuces, dried or fresh beans and peas, fortified cereal products, sunflower seeds and certain other fruits and vegetables are rich sources of folate.
"
Se gaseste in spanac, sparanghel, salata, fasole verde si uscata, mazare, cereale, floarea soarelui, fructe si legume!!

In plus se produce in corp din vitamina B12 care este prezenta in carne asa cum spune stiinta in peste, carne, oua lapte si alte produse animale

Vitamin B12 is found in foods that come from animals, including fish, meat, poultry, eggs, milk, and milk products.[36] One half chicken breast provides some.3 µg per serving or 6.0% of ones daily value (DV), 3 ounces of beef, 2.4 µg, or 40% of ones DV, one slice of liver 47.9 µg or 780% of DV, and 3 ounces of molluscs 84.1 µg, or 1, 400 % of DV, while one egg provides.6 µg or 10% of DV.

Aceeasi stiinta zice ca din Vitamina B12 se produce in corp acid folic "since B12 is used to regenerate folate in the body. "


De ce sa cumpar pastile cu o substanta produsa sintetic care nici macar nu este identica cu cea naturala cand natura imi ofera ZILNIC substanta adevarata si naturala in mod gratuit ????

Cunoasti o gravida care face greva foamei si nu mananca nici carne, nici lapte, nici oua, nici cereale, legume sau fructe cu lunile ?????
Eu nu.

Ceea ce credinciosii pacienti din ziua de azi cat si doctorii nu stiu inca este ca :

O SUBSTANTA CHIMICA ASEMANATOARE CU UNA NATURALA DAR NU IDENTICA IMPIEDICA ASIMILAREA CELEI NATURALE DE CATRE CORP (DIN ALIMENTE).

Producerea sintetica a unei substante artificale constituie nu numai o modalitate de a da ceva care lipseste corpului in anumite cazuri acute si periculoase dar este in acelasi timp si o modalitate de
DE A IMPIEDICA CORPUL SA ASIMILEZE SAU SA PRODUCA SINGUR ACEEA SUBSTANTA !

Poate fi deci o arma contra sanatatii sau o arma pt. sanatate, in functie de caz.
Pt. cine se hraneste normal acest acid folic artifical impiedica asimilarea lui din alimente, pt. cine se hraneste fara nici o leguma, fructa sau cereala, carne, oua si lapte, acidul folic din pastile negratuite poate fi bun.
Dar astfel de oameni nu exista si cu atat mai putin gravide care s-ar hrani asa..

In plus orice substanta care depaseste o anumita doza devine daunatoare. Pana si apa bauta in exces produce boala si chiar moartea. Iar unele substante devin toxice cand sunt luate izolate fata de modul in care se intalnesc natural.

Care doctor calculeaza doza individuala necesara unui om anume, doza care depinde de alimentatie, greutate, boli, etc, cand aceste tablete se prescriu in mod standard pt. toate gravidele la fel iar tabletele nu exista decat in 1-3 dozaje diferite ??

Ceea ce spun sau mai bine zis repeta medici despre acidul folic este o contradictie clara a stiintei care este un lucru evident pentru CEL CE CAUTA SI ANALIZEAZA. Credinta este buna numai la biserica.

Cei mai multi oameni inca cred ca spanacul ar avea mult fier, caci asa s-a spus cu un mare tam tam in anii 20. Acesta greseala mai este crezuta dupa aproape un secol, desi de mult timp s-a descoperit aceasta greseala.

Curand dupa acest tam tam aparut si desenul animat cu Popey si toate mamele au inceput PENTRU PRIMA OARA IN ISTORIA OMENIRII sa dea spanac la noii nascuti fiindca ziarele si cinema-ul le-au sugerat ca spanacul ar fi bun. Totul bazat pe rezultatele (false) ale stiintei.

Prin aceasta a ajuns in corpul sugarilor de atunci cantitati uriase de DDT, un pesticid extrem de toxic cu care erau imbibate campurile de pe atunci si pe care spanacul o aboarbe cu sete, spre deosebite
de alte plante care au sisteme le filtrare mai rafinate.

Stiinta face multe greseli si chiar daca se afla de acestea, ele tot mai persista in capul oamenilor.
Este deajuns a repeta de multe ori o teorie si in catva ani o cred toti, si curand chiar pacientii ii vor invata pe
doctori de descoperirile cele mai noi ale stiintei aflate din presa cotitiana..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaccinarea în timpul sarcinii
  • Sarcina după 35 de ani
  • Poziții de somn în sarcină
  • Sarcina și toxoplasmoza
  • Sarcina și răceala
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Sarcina si fericirea
  • Acidul folic în sarcină
  • Acidul folic în sarcină și riscul de hipertensiune arterială la copil
  •