acnee severa chistica si pustuloasa

20-12-2008
cristianb_1982
Nu este medic/terapeut
cristianb_1982
Buna ziua,
Am aceeasi mare problema...acneea dar in forme ceva mai grave.
Am facut mai multe "consultatii" la mai multe cabinete... si diagnosticul: acnee chistica si pustuloasa.
Am pus in ghilimele "consultatii" pt ca de fapt a fost ceva de maxim 5 minute in care a scris diagnosticul asta si apoi cateva sfaturi printre care sa nu mananci aia si ailalta... si o reteta in care imi indica un gel -> SKINOREN si gata fuji acasa dar nu uita sa lasi la casa 600.000. M-am saturat de toti acesti medici... asa ca apelez pe aceasta cale la cineva care imi poate recomanda un medic dermatolog care sa faca si cateva investigatii pt ca la mine orice tratament nu are nici un rezultat.
Cum se manifesta la mine aceasta acnee:
Pe langa acele cosuri imi apar niste chisturi destul de mari de cam 2cm diametru undeva un pic mai jos de perciuni in cand intr-o parte cand in cealalta. Timp de cateva zile se umfla destul de tare dupa care ori incep sa curga in caz de nu le sparg sau le storc de tot. Ce iese de acolo... la inceput f f mult puroi dupa care iese un sange aproape negru si pe final un sange de parca ar fi cu apa. Mai nou mi-a aparut o minune din asta in cap undeva deasupra urechii. Am incercat sa nu o srarg dar s-a spart singura si bineinteles acelasi puroi si sange negricios. O alta chestie e ca in locul ala mi-a aruncat afara si firele de par cu tot cu radacini. Dupa ce "a trecut" chestia aia din cap mi-a aparut deodata in ambele parti sub perciuni destul de mari si care au copt in acelasi timp. Bineintele ca azi n-am mai rezistat si le-am spart pe ambele. Am avut grija de fiecare data cand le spargeam sa le curat numai cu lavete imbibate in spirt sau iod.
Imi poate recomanda cineva vreun cabinet in Iasi care sa isi dea putin interesul nu numai sa suga oamenii de bani ci sa si faca ceva pt pacientii lor?
Va multumesc!
17 comentarii
0
20-12-2008, ora 12:27
alf66
Nu este medic/terapeut
alf66
Din ce oras esti, ca sa stiu cum te pot ajuta! Vei vedea ca exista cineva care chiar te poate ajuta!
...definitiv, pana nu se agraveaza! nu prin e-mail...
0
20-12-2008, ora 12:49
cristianb_1982
Nu este medic/terapeut
cristianb_1982
Iasi, cred ca am scris si mai sus
0
21-12-2008, ora 13:01
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Ati putea incerca la Cabinetele medicale Mihalache. Va stau cu placere la dispozitie. -
0
21-12-2008, ora 18:46
cristianb_1982
Nu este medic/terapeut
cristianb_1982
probabil dupa sarbatori... si poate reusesc sa fac o programare in momentul in care o sa apara o chestie din aia...
0
08-01-2009, ora 16:33
alf66
Nu este medic/terapeut
alf66
ok!
Asa cum am mai raspuns in cateva cazuri similare, acneea nu se poate trata (ci doar "inhiba" ca dezvoltare) acasa sau in cabinetul ginecologic, dermatologic.
Mergi la patroana de la Sei Bella si intreab-o daca cosmeticienele de acolo te pot ajuta? Daca e mai grav, as vrea sa te vad la un contro, cand ajung in Iasi - adica pe la sfarsitul lui ianuarie. Cu cea mai mare incerdere, lasa nr.de tel. la patroana de acolo sau la receptie, pt.a mi-l da mie (pt. Juliette Arman) cand ajung in Iasi. Te voi suna sa te programez la un tratament!
Sanatate
0
26-03-2010, ora 22:12
a new hope
Nu este medic/terapeut
a new hope
Salutare tuturor. Sunt constient ca acest post este foarte vehi insa de foarte mare atualitate, din paate. Vin cu vesti bune, acneea in orice forma a sa, se poate trata definitiv, forever and ever. Nu o spun numai eu ci milioane de tineri care au reusit sa scape. Singurul remediu cu adevarat efiient este reprezentat de administrarea RETINOIZILOR pe cale generala, si mai exact a isotretinoinului. Denumirea comerciala a acestui medicament este Roaccutane si se gaseste la orice farmaie din Romania si costa cam 500 mii. Din pacate pe cat de benefie sun efetele sale pe atat de multe si de dure sunt si efetele adverse care se instaleaza destul de rapid dupa inceperea tratamentului, tratament ce dureaza in medie 4-6 luni. Din fericire profesor doctor Ioan Nedelcu este un dermatolog cu experienta in administrarea aestor retinoizi si vi-l reomand cu toata caldura, aveam o acnee nodulo-chistica in forma medie spre grava si dupa 6 luni de tratament tenul meu este perfect!! Pentru mai multe detalii contatati-ma prin e-mail.
0
01-04-2010, ora 18:22
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Daca vei cauta pe acest forum postarile despre Sotret-Roaccutane, vei afla de cat timp se discuta despre acest subiect aici !
0
01-10-2010, ora 19:16
Cristianos
Nu este medic/terapeut
Cristianos
buna seara. am 18 ani si de cateva saptamani mia aparut in barbie un cos cam cat unghia mica si este sub piele si foarte tare va rog foarte mult daca puteti sa ma ajutati cu un sfat un tratament. Va multumesc!
0
05-07-2011, ora 23:51
gabrizz
Nu este medic/terapeut
gabrizz
buna new hope, stiu k e cam tardiv mesajul dar daca se intampla sa vezi asta te rog da-ne mai multe detalii in legatura cu tratamentul pe care l-ai urmat si cum se prezinta tenul tau acum. Nu gasesc emailul tau.
0
06-07-2011, ora 00:16
a new hope
Nu este medic/terapeut
a new hope
Bine spre foarte bine. Mai imi apar cateva cosuri vizibile foarte rar, si de regula dispar intr-o saptamana. Prin cateva ma refer la 1-2. Asta pe fata fiindca pe spate au reaparut cam 30% din cate erau inainte (foliculul sebaceu de pe spate e ceva mai gros decat cel depe fata si cedeaza mai greu la tratament). Mi s-a recomandat sa mai fac 2 luni de tratament pentruy spate da am lasat-o balta. Asa se face daca reapare acneea, inca 2 luni de tratament cu aceeasi doza 20mg/zi. Personal, n-am simtit nevoia, deci iti dai seama ca a actionat bine tratamentul daca dupa un an de zile nu am probleme. Cea mai mare problema sunt cicatricile, care raman vizibile si persista mult dupa terminarea tratamentului. recomand microdermabraziune (gomaj) de 2 ori pe saptamana mai ales la 2-3 luni de la terminarea tratamentului, cand celulele moarte incep dinnou sa se stranga la suprafata pielii si-o fac aspra, si astupa porii. Seboreea, si aspectul vechi scortos a pielii reapar cam la 3 luni de la oprirea tratament. La fel si acneea de pe torace (spate), dar mult mai putin violenta ;)

Raportandu-ne strict la ten, acesta ramane aproape curat, apar niste mici "incarcari" pentru cine a avut acnee chistica, nevizibile si necolorate deci trebuie sa te uiti atent in oglinda sa-ti dai seama. oricum cicatricile "le acopera" ca sa zic asa. banuiesc ca ramasitele se trateaza cu laser :)

Cam astea va pot spune la mai bine de un an de cand am terminat tratamentul. Daca acneea nu va reaparea deloc pe fata, o sa postez aici la 2 ani, termen considerat suficient de lung pentru ca acneea sa nu se mai re-intoarca niciodata ;)

Succes si hai cu lupta ca se poate:) Si sa nu mancati deloc grasime animala (porc, miel, etc) ca urca transaminazele peste 300 in 6 luni de tratament cu roaccutane si ceafa de porc :)) E o concurenta permanenta in ficat intre molecula de isotretinoin si lipide la metabolizare, si oboseste ficatul.
0
06-07-2011, ora 00:28
a new hope
Nu este medic/terapeut
a new hope
@ Cristianos

Ce ai tu nu e nimic grav si va disparea de la sine cel mai probabil... Incearca zynerit ca e cel mai bun pentru asa ceva.

BTW: Pentru cei care faceti cura cu roaccutane

Nu mai folositi brevoxyl dupa prima luna de tratament, tenul nu-l va mai tolera si o sa apara mici arsuri de gradu 2 care persista si ele tot 4-5 zile cat un cos, si sunt mai urate, deci nu mai e nici un avantaj:) Retina-A face si ala numa dezastre si nu vindeca nimic. Zynerit e singurul mai ok :)
0
10-02-2012, ora 22:19
lawy_29
Nu este medic/terapeut
lawy_29
Buna seara.Am acnee chistica si doctorul dermatolog mi-a dat sa iau doxiciclina una pe zi timp de trei luni si sa imi dau cu isotrexin gel seara tot timp de trei luni.Acum mi-au aparut si mai multe cosuri.Dupa cat timp se vad primele ameliorari.Va multumesc.
0
24-04-2012, ora 22:43
andreusha
Nu este medic/terapeut
andreusha
Buna seara!in urma cu o luna am fost la med dermatolog si mi'a dat un diagnostic, , acnee pustuloasa, , mi'a aparut ca niste cosuri rosii care ies sub piele si apoi raman si semne maronii.Am facut tratament cu o crema, , fucidin, , si antibiotice(uniclon..nu'mi amintesc exact).timp d 2sapt.1 pastiluta pe zi..mi'au trecut dar am terminat si incep sa'mi apara din nou:(in special pe obraji)se umfla si nu stiu ce sa mai folosesc.va multumesc!!!!am facut analize testosteron..nu stiu exact sa le interpretez...84, 6.0, 85 apare la rezultate
0
20-05-2015, ora 10:09
bartal
Nu este medic/terapeut
bartal
Pentru acnee se poate face si cura cu suplimente. Produsele de gen se bazeaza pe detoxifuerea organismului si eliminarea interna a cauzelor care produc acneea.
0
21-08-2015, ora 11:04
tiberiupo
Nu este medic/terapeut
tiberiupo
Cel mai indicat e sa se apeleze la un specialist. Acneea e o problema a adolescentilor, dar poate persista si pana la varsta adulta. De multe ori are cauza hormonala si e mai greu de inlaturat in intregime.
0
26-02-2016, ora 03:21
mario1989
Nu este medic/terapeut
mario1989
am o problema foarte grava cu acneea, am fost la o gramada de dermatologi si nimik, de fiecare data tot mai grava se face, am acuma si in cap si pe corp acnee nodulo-chistica cred, si nu mai trec, imi apar si cam raman acolo.. sunt din oradea.. nu mai stiu ce sa fac ! sunt cu moralu la pamant.. adica ma tot gandesc ca nu mai pot scapa de ele.. nu stiu ce sa fac.. ma poate ajuta cineva?
0
10-08-2016, ora 21:19
Biancaionela
Nu este medic/terapeut
Biancaionela
Eu dupa multe vizite la tot felul de cabinete, mi-am dus fiica la dr.Chirila Roxana la Elytis.Ne-a dat sa facem un set de analize, dupa care am urmat un tratament preparat in farmacie special pt tipul asta de acnee.Remnele de la acele chisturi se mai vad, dar acneea a fost oprita.Eu recomand
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Vaccin contra acneei aflat în perioada de testare
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  • Tratamentul modern al acneei - soluții eficiente
  • Vaccinul pentru cosuri (autovaccin acnee)
  •