Acnee si Sotret, Roaccutane

21-09-2011
dyadva
Nu este medic/terapeut
dyadva
Buna! Am primit ca tratament pentru acnee 20 mg de Sotret pe zi ( in combinatie cu 2 pastile de prednison, cu doza in scadere) si schema de tratament este in urmatorul fel : dimineata 10 mg Sotret si la pranz 10 mg de Sotret. Problema mea este ca avand pe reteta Sotret 20 mg, probabil de la farmacie nu s-au uitat ca sunt capsule moi (vidate in "plasticul" acela digerabil si umplute cu gel/lichid) si ca nu pot fi divizate si eu am observat doar acasa (ca altfel as fi luat 2 cutii de 10 mg). Eu am reusit sa divizez pastiluta cu o forfecuta dezinfectata si continutul, fiind fluid, nu curge daca am grija si prin urmare iau jumatate dimineata si cealalta jumatate o tin in frigider intr-o lingurita pana la pranz. Intrebarea mea este: e ok procedura? substanta din interior nu da vreo reactie cu aerul? sau isi mai face acelasi efect daca invelisul nu mai e intact? Sau ar fi mai bine sa iau 20 de mg odata pentru ca, la urma urmei, conteaza sa am doza zilnica? Invelisul acela protector e pentru protectia stomacului doar? Multumesc mult pentru raspunsuri! (probabil par putin ciudate intrebarile mele, dar chiar vreau sa fac tratamentul cum trebuie si nu as vrea ca dintr-un ghinion sa stric totul. Plus ca medicamentul este periculos si prefer sa am grija)
4 comentarii
0
21-09-2011, ora 14:33
Remicade
Nu este medic/terapeut
Remicade
Nu este OK ceea ce faceti dvs, sint conditionate asa dintr-un anumit motiv, substanta este una cu un grad mai mare de "risc" ca sa ma exprim asa nu este aspirina sau algocalmin. Medicul ce a scris pe reteta 10 sau 20 mg ? Mergeti inapoi sa vi le schimbe.
0
21-09-2011, ora 14:58
dyadva
Nu este medic/terapeut
dyadva
Pe reteta aveam scris: Roaccutane 10 mg 2 cutii SAU Sotret 20 mg 1 cutie. A zis sa-l iau pe care il gasesc pentru ca este vorba de aceeasi substanta. Am gasit la farmacie Sotret si farmacista mi-a scris pe cutie 1/2-1/2-0. Eu stiu ca important este sa fie luata doza zilnica stabilita...deci cred ca il voi lua atunci tot dimineata cu prednison si la pranz doar prednison pentru ca ma indoiesc ca la farmacie o sa l schimbe daca este deja inceput :(
0
21-09-2011, ora 15:56
Remicade
Nu este medic/terapeut
Remicade
Aici avem 2 incompetenti: doctorul si farmacista care ar fi trebuit sa stie ca exista forme farmaceutice care nu se taie. Fuga inapoi la farmacie si cereti sa va arate cum se poate diviza o capsula moale, pe mine in 5 ani + 2 rezi nu m-au invatat sau poate am lipsit eu la lectie:). Serios ar trebui sa le ia inapoi si sa vi le schimbe ptr ca e greseala lor in principal a farmacistei (au ajuns toate pitzipoancele la tejghea :).
0
21-09-2011, ora 16:05
dyadva
Nu este medic/terapeut
dyadva
Mersi pt raspunsuri! Si eu am fost surprinsa ca nu s-a uitat nimeni mai atent...pentru ca pretul era aproximativ identic: 1 cutie de 20 mg echivala cu 2 cutii de 10 mg. O sa merg maine sa intreb...desi sunt cam sceptica in privinta unei solutii favorabile :( Oricum medicul mi-a impartit doza ca sa nu ma simt foarte rau, dar am citit pe prospect ca se poate luat doza zilnica stabilita (0.5 mg /kg) odata...Thanks again!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  •