acupunctura

28-03-2011
mari_briceag
Nu este medic/terapeut
mari_briceag
Am facut astazi o sedinta de acupunctura si atunci cand doctorul mi-a bagat un ac langa degetul mare de la mana stanga am avut o durere groaznica.In acelasi moment am inceput sa transpir foarte mult si m-am speriat, am mers la asistenta si mi-a scos acele apoi ma trimis acasa.Nu stiu ce sa intamplat, este posibil ca acul sa fii atins un nerv si din cauza asta sa am dureri si sa transpir?Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
,
3 comentarii
0
29-03-2011, ora 00:31
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Este foarte adevarat ca trece terminatia unui nerv prin zona mentionata. Totusi, mult mai probabil (avand in vedere transpiratia si faptul ca a fost prima sedinta) e vorba de o reactie de stress. Acelasi tip de reactie poate aparea la recoltare sau la anumite tratamente stomatologice (de exemplu, rezectii). E greu de spus daca, in acest caz, este bine sa continuati sau sa intrerupeti cura de acupunctura. O soultie intermediara ar fi sa vorbiti cu doctorul sa evite zona mentionata, a carei abordare ar putea declansa o anxietate de anticipatie. Exista posibilitatea asezarii acelor in puncte echivalente, ceea ce facem frecvent in cazul pacientilor carora le lipseste o parte dintr-un membru sau un membru in intregime.
0
28-03-2013, ora 15:25
laulau
Nu este medic/terapeut
laulau
Buna ziua. Am infectie urinara acuta, medicul mi a spus ca singurul tratament eficient sunt instilatiile vezicale. Urmez de 3 saptamani un tratament homeopat. Sunt foarte derutata, dr homeopat mi a spus sa nici nu ma gandesc la instilatii, insa urologul m a asigurat ca nu exista medicament pe lumea asta care sa mi curete vezica. M ar ajuta pe langa tratamentul homeopat si acupunctura ? Ma chinui deja de aproape 6 luni cu boala asta. Are rost sa mai incerc ? Mentionez ca tratamentul homeopat a fost doar pe 3 zile.
0
16-04-2013, ora 21:01
soothe
Identitate neconfirmată
soothe
Doamna, imi pare rau, insa infectia Dvs este cronica deja si nu acuta. Sunt adept al medicinei alternative si un mare admirator/utilizator al homeopatiei, insa daca de 3 sapamani nu exista nici o ameliorare la tratamentul homeopatic inseamana ca trebuie sa schimbati ceva. Ori medicul ori tratamentul. Fiti atenta la urina. Daca face spuma multa se poate sa aveti proteine in urina si poate insemna ca infectia s-a urcat spre rinichi. Personal cunisc plante medicinale asiatice care v-ar putea rezolva problmema insa nu aveti de unde lua in Romania. Personal as merge pe mana urologului si cat se poate de repede.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Acupunctura poate ajuta persoanele care suferă cefalee cronică tensională
  • Acupunctura poate fi o terapie utilă pentru prevenirea diabetului de tip 2
  • Acupunctura poate reduce simptomele sindromului intestinului iritabil, fără riscul unor efecte adverse
  • Beneficiile acupuncturii în reducerea incidenței accidentului vascular cerebral ischemic
  •