adenocarcinom bine diferentiat

16-03-2018
andreeaspin
Nu este medic/terapeut
andreeaspin
buna, ma poate ajuta cineva cu rezultatele de le biopsie deoarece medicul nu a vrut sa ne spuna exact ce stadiu de cancer e si care sunt sansele de vindecare, ni s-a spus doar ca am ajuns prea tarziu.
Diagnostic trimitere - tumora rectala, pacientul este tatal meu in varsta de 62 de ani. A facut CT si colonoscopie avand concluzia: ingrosare parietala rect mijlociu si superior cu infiltrarea grasimii perirectale, neputandu-se exclude complet invazia acesteia. Adenopatii perirectale si iliac intern, bilateral, suspecte.
Ficat cu dimensiuni normale, fara leziuni focalesi fara dilatari ale CBIH sau CBEH.
Pancreas, splina, glande suprarenale de aspect CT in limite normale.
Ambii rinichi cu dimensiuni in limite normale.
Nu se constata invazie tumorala a organelor pelvine.
LA 100 mm de OAE, la nivelul rectului mijlociu si superior se consatata prezenta unei ingrosari parietale, circumferentiale de pana la 27 mm, intinsa pe o distanta CC de -60mm, cu infiltrarea grasimii perirectale, fara a se putea exclude minima invazie a aceteia.
Adenopatii perirectale si iliac intern, bilateral suspecte.
Microscopie: s-au examinat 8 fragmente bopsice tumorale de adenocarcinom bine diferentiat (G1) in materialul examinat. Intratumoral se constata necroza (10%), peritumoral constatandu-se redusa reactie desmoplazica si redus infiltrat inflamator dispus difuz alcatuit predominant din rotundonucleare, numar redus de eozinofile si polimorfonucleare neutrofile. Concluzie: Adenocarcinom bine diferetiat M: 8140/3 C: 20
Medicul chirurg ne-a recomandat sa faca radiochimioterapie preoperatorie. Acum asteptam programarea la radioterapie ( 5 sedinte pe saptamana timp de 5 saptamani si poate 2-3 sedinte de chimioterapie dupa spusele doctorului radioterapeut).
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.