Adenom de prostata, in special pentru specialisti | Forumul Medical ROmedic

Adenom de prostata, in special pentru specialisti

03-09-2009
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Tatal meu are 82 de ani si din pacate de un an i s-a pus acest diagnostic-adenom de prostata-si as vrea sa stiu ce sanse are cu un tratament medicamentos si care ar fi, in linii generale, acesta.Mentionez ca a mai suferit in tinerete o interventie chirurgicala si a facut stop cardiac pe masa de operatie.In aceste conditii, nu prea as dori o interventie chirurgicala...Poate una minim invaziva, dar nu stiu daca se face la noi interventie laserprostatica si nici unde as putea sa ma interesez.Sufera si de depresie si ia Anafranil si Levomepromazim, nu stiu daca nu cumva Anafranilul nu agraveaza adenomul si fenomenul de obstructie...Are episoade de incontinenta urinara si e foarte suparator pentru el si insista sa-l operez.Va rog sa-mi dati un sfat!Multumesc anticipat!
16 comentarii
0
03-09-2009, ora 10:37
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Aceasta problema se poate rezolva si cu tratament homeopat care inlatura atat depresia cat si dauna sufleteasca care a cauzat boala. La barbati problemele la prostata apar numai din cauza pierderii barbatiei, a autoritatii, a umilintei indurate de la membrii de familie sau colegi, mai ales de sotiile care tin barbatii sub "papuci"
Acest lucru apare automat si din cauza neputintei cauzate de batranete care este un fel de umilire zilnica.
Operatia nu poate indeparta cauzele boli si nici daunele sufletesti si adenomul va recidiva sau va apare altceva.
Imcurajati barbatia si autoritatea sbunicului si ajutati-l homeopat in loc sa-l operati caci aceasta nu este o solutie de durata ci o umilinta in plus. Iar incontienta urinara este o stare de umilinta si mai mare pe care bineinteles ca bunicul nu si-o doreste.

Inainte batraniilor li se acorda respectul si autoritatea pana la moarte, astazi este exact pe dos, de indata ce ai imbatranit nu mai esti nimic nici macar in fata familiei proprii. Este f. firesc ca batranii sa faca asa o afectiune care NU este din cauza batranetii in sine ci numai din cauza pierderii autoritatii naturale de barbat si cap de familie !
O operatie chiar intareste senzatia de neputinta si umilire a omului caci este pus intr-o situatie de neputinta in care depinde complet de altii. Chiar daca prin acest lucru ti se doreste binele.

Daca cititi despre remediul homeopat Staphisagria in internet o sa vedeti ca barbatii care au fost umiliti intr-un fel sau altul fac imediat boli la vezica si la prostata, care sunt un organ pereche. Cand se imbolnaveste unul se imbolnaveste si celalalt ca si ficatul cu plamanul.
Du-te cu bunicul mai degraba la un medic homeopat, in cateva zile remediul isi va face efectul ca prin minune.
0
03-09-2009, ora 13:51
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Salut pulberedestele,

(Ai un pseudonim foarte frumos;)))) Medicatia psihiatrica afecteaza tot organismul, atat prin dereglare endocrina mai mult sau mai putin semnificativa, cat si prin modulare neuro-psihica benefica sau nu.

Vaporizarea endoscopica cu plasma este cea mai noua metoda de tratare a adenomului de prostata.
Este practicata deja in foarte multe tari, si se efectueaza din fericire si-n Romania, de curand, ce-i drept!
Operatia presupune indepartarea tesutului adenomic cu ajutorul unui electrod cu forma de ciuperca, strabatut de un curent electric, care genereaza o "perna" de plasma la nivelul zonei de contact cu tesutul, realizand o vaporizare eficienta si progresiva a adenomului de prostata.
Fata de metodele chirurgicale clasice, care necesita pana la trei zile de recuperare, noua intervenţie nu presupune decat maximum doua zile de spitalizare. Un mare avantaj al acestei interventii este ca elimina probabilitatea aparitiei unei recidive a bolii, pentru ca tesutul adenomic este vaporizat. Costul unei astfel de operatii chiar nu-l cunosc...

Pt. mai multe detalii ia legatura cu:
Dr. Petrisor Geavlete
medic primar urolog
Spitalul Clinic de Urgenta "Sf. Ioan" din Bucuresti...


Insanatosire grabnica si Dumnezeu sa va binecuvanteze pe amandoi!


Cu deosebit de multa placere si deferenta,
Mister NICK;)
0
04-09-2009, ora 11:11
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Scarface, multumesc pentru raspuns, dar interpretarea ta "psihanalitica" nu-mi ajuta prea mult si adenomul nu se vindeca cu diverse remedii homeopate, este o afectiune serioasa si, asa cum spui si tu, invalidanta.
Nick, multumesc mult pentru raspuns, dar mai vreau unele indrumari de la tine:
-vaporizarea endoscopica presupune si anestezie generala sau ce fel de anestezie se realizeza?Sau fiind endocopica nu necesita anestezie?!
-tare mult ti-as multumi, daca ai avea si mi-ai putea da si mie numarul de telefon al domnului dr.Petrisor Geavlete, eventual poti sa-mi spui daca medicul accepta o convorbire telefonica pentru o programare?
Nu sunt din Bucuresti, fac aproximativ doua ore si jumatate pana acolo si tatal meu are si probleme cu mersul, este obez si se misca mai greu.
-pretul interventiei nu se deconteaza de catre Casa de Asigurari?
Oricum, multumesc mult pentru indrumari si informatii si sper sa ajung si acolo.
0
04-09-2009, ora 12:47
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Pulberedestele,

Vaporizare endoscopica presupune anestezie, dar medicul este cel care alege tipul (generala sau locala; de obicei este generala)...telefonul personal al dnului doctor nu-l cunosc, dar ti-l dau pe cel de la spitalul unde lucreaza, suni acolo si iti vor da cu siguranta toate informatiile pe care le vei dori:

Spitalul clinic de urgenta Sf. IOAN
Adresa: Sos. Vitan Barzesti nr. 13
Oras: Bucuresti, Sectorul 4
Judet: Bucuresti
Telefon: 021.334.50.75, 021.334.51.90; 021.332.15.15
Fax: secretariat: 021.334.59.70

Nu stiu daca si cat se deconteaza din pretul interventiei, am sa te rog sa-l intrebi pe dnul doctor. Oricum, daca nu-ti vei putea permite cu siguranta dnul doctor iti va da macar un sfat sau va apela la alta metoda eficienta de tratare sau macar stagnare a multiplicarii celulelor glandulare benigne!

Dumnezeu sa te ajute pe tine si pe tatal tau si sa va binecuvanteze. Doamne ajuta sa poti sa-ti permiti operatia si totul sa fie bine;)


Cu deosebit de multa placere si deferenta,
Mister NICK;)
0
04-09-2009, ora 13:43
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
Multumesc mult, Nick, daca e vorba de anestezie generala renunt, il mai vreau langa mine, ti-am mai povestit ca a facut un stop cardiac in urma anesteziei.Sa vedem ce spune domnul doctor!Multumesc pentru toate stradaniile tale si pentru cuvintele frumoase!
0
04-09-2009, ora 15:09
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Cu mare placere, iti stau la dispozitie oricand! Toate cele bune;)


Cu deosebit de multa placere si deferenta,
Mister NICK;)
0
29-10-2009, ora 19:18
pulberedestele
Nu este medic/terapeut
pulberedestele
M-ai ajutat foarte mult, Nick, intr-un anume moment, parca sunt un pic necajit pe postarile mele mai acide, dar asa sunt eu, spun exact ceea ce cred si uneori doare.Alteori, n-am dreptate.Mai presus de toate acestea, voi ramane un om dedicat medicinei, chiar daca o fac intr-un domeniu mai putin cunoscut.Imi pare bine ca ai inceput sa studiezi medicina, as fi si mai bucuros daca te-ai inscrie la o universitate.Cu timpul, ai intelege de ce sunt uneori atat de revoltat pe forum.
Iti doresc sa ai o seara buna si linistita!
Toate cele bune!
0
30-10-2009, ora 13:30
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Stai liniştit, NU m-am supărat pe tine absolut deloc; dezamăgirea este cu totul altceva. Eşti liber să te exprimi şi să reacţionezi cum doreşti - eu în calitate de om am obligaţia să te înţeleg şi să nu te judec.
Toate cele bune şi numai împliniri!

Salve,
Mr. Nick;)
0
17-12-2009, ora 16:18
Verginica-Ioana
Nu este medic/terapeut
Verginica-Ioana
Domnul doctor, va rog sa-mi dati un sfat: :sotul meu, in varsta de 58 de ani si-a facur analiza PSA .Rezultatul este 4, 7 ng/ml...credeti ca este un motiv de mare ingrijorare? Credeti ca trebuie o interventie chirurgicala?Sau se poate rezolva prin medicamentatie? Cunoasteti cum as putea lua legatura cu medicul CALOMFIRESCU ?
Multumesc anticipat si va doresc SARBATORI FERICITE
0
19-12-2009, ora 12:19
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Stimată d-nă,

O creştere peste valoarea de referinţă a oricărei analize medicale reprezintă un motiv de îngrijorare, mai mic sau mai mare, după caz. Orice problemă legată de prostată se poate trata atât cu medicamente cât şi cu o intervenţie chirurgicală - acest aspect este stabilit numai de medicul curant urolog.

Dr. Nicolae Calomfirescu - medic primar urolog
Spitalul de Urgenţă Prof.dr. Dimitrie Gerota, BUCUREŞTI
Adresa Instituţiei: Bd. Ferdinand nr. 50, sector 2;
Tel.: 252.33.34, 252.31.10; Fax: 252.28.29


Toate cele bune şi însănătoşire grabnică ;)

Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
23-12-2009, ora 09:10
Verginica-Ioana
Nu este medic/terapeut
Verginica-Ioana
Multumesc mult pentru amabilitatea dumneavoastra de a-mi raspunde.Va doresc sarbatori fericite si , , LA MULTI ANI !
0
23-12-2009, ora 14:14
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Cu multă plăcere. Sărbători fericite şi dvs.!
0
28-12-2011, ora 23:04
mardalemadalina18
Nu este medic/terapeut
mardalemadalina18
Tatal meu in varsta de 85 ani nu poate fi operat de prostata, asa decid Baronii nostrii locali, care nici macar nu-l examineaza.I-a bagat sonda si trebuie s-o schimb din 3 in 3 saptamani.L-am dus cu salvarea la UPU deoarece nu putea urina.Nu i-au luat analize, l-au diagosticat din prima cu adenom de prostata. Ce ma sfatuiti sa fac? Nici ecograf nu i-au facut.Vreau sa vin cu el la Bucuresti, unde ma sfatuiti sa merg, la ce spital, imi trebuie si trimitere de la medic cumva?
0
14-01-2012, ora 20:22
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae NicuÅŸor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă mardalemadalina18, cel mai bine ar fi să veniţi cu tatăl dv. la Bucureşti, aşa cum bine v-aţi auto-intenţionat. Da, vă trebuie trimitere de la medicul de familie, în principal.
Vă recomand următorul medic şi următorul spital:
Dr. Petrisor Geavlete - medic primar urolog
Spitalul clinic de urgenţă Sfântul Ioan
Adresa: Şos. Vitan Bârzeşti, nr. 13, Bucureşti, Sectorul 4
Telefon: 021.334.50.75; 021.334.51.90; 021.332.15.15
Fax Secretariat: 021.334.59.70
_

Un an nou fericit şi luminos vă doresc. Multă sănătate.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune, cu iubire ÅŸi respect,
Mr. Nick
0
22-05-2013, ora 09:35
michelle j.
Nu este medic/terapeut
michelle j.
Buna ziua! Sotul meu are 47 ani si in urma cu doi ani a fost diagnosticat cu adenom de prostata. I s-a prescris OMNIC si AVODART o pastila pe zi. I s-a recomandat atunci sa faca analizele si RONGEN. La analize, valoarea PSAa iesit, in urma cu doi ani, de 1, 34. In urma cu doua saptamani a facut din nou RONGEN si analizele si valoarea PSA a iesit tot...1.34. Medicul de familie m-a speriat si mi-a zis ca este suspect de neoplasm prostatic. Sunt disperata! I s-a recomandat BIOPSY, si asteptam programarea! Exista pericolul de neoplasm la o valoare de 1.34 PSA? pentru mine aceasta situatie reprezinta o trauma. Tatal meu a decedat in urma cu 17 ani de cancer de prostata. Va rog, dati-mi un raspuns! Cu deosebit respect, Michelle J.
0
20-09-2013, ora 14:40
madalinar
Nu este medic/terapeut
madalinar
Buna ziua!tatal meu in varsta de 67 ani are prostata din 2008.in august 2013 a fost diagnosticat cu adenom de prostata, psa7, 9.problema este ca face infectii urinare dese (28 iulie 2013, 16 august 2013, 17 septembrie 2013).de fiecare data a avut febra, frisoane destul de puternice...a urmat tratament cu antibiotic dar de fiecare data au revenit(frisoanele si febra).tin sa precizez ca este pe tratament cu pradaxa fiind cunoscut cu multiple avc ischemic sechelar, fibrilatie atriala permanenta, dislipidemie.am rugamintea sa ma indrumati unde sa merg si ce analize sa fac pentru a nu-i mai reveni febra.daca imi puteti recomanda un medic bun un spital sau o clinica buna...va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Prostata mărită de volum - recomandări È™i tratament
  • Simptome frecvente în cancerul de prostată - când mergem la medic?
  • Beneficiile practicării yoga pentru sănătatea prostatei
  •