Adenom hipofizar

24-12-2006
mihaela.bostan
Nu este medic/terapeut
mihaela.bostan
Domnule Doctor,

Am efectuat:
1. Examen RMN, Bucuresti - 2001; diagnostic: empty shella
2. Examen TC, Bacau - 2005; diagnostic: Adenom hipofizar
3. Examen RMN, Iasi - 2006; diagnostic: posibil microadenom hipofizar. D-na doctor mi-a spus ca "n-am nimic si ca imi caut boala".

Am dureri de cap zilnic (mai puternice la trezire). Ma ustura si ma doare pielea in cap. Mi-a cazut o parte din parul de la timple si de la sprincene. Am facut analiza firului de par (Rezultat: fir de par cu aspect normal)

Ce trebuie sa fac pentru a ma simti mai bine? As vrea sa-mi cunosc mai bine boala.

Folosesc: Hair tonic - pentru masajul pielii capului; memoplus/gingoprim; uneori tador.

Cu stima si respect,
Mihaela Bostan
86 comentarii 12 3 Înainte ›
0
05-01-2007, ora 00:00
catimatei
Nu este medic/terapeut
catimatei
nu am inteles daca sunteti diagnasticata cu adenom. Eu am, am fost operta in mai, iar in septambrie cand am fost la controlul de rutina s-a descoperit ca a reaparut. Continui cu tratament cu Dostinex, si mai fac si o cura cu ceaiuri de la care ma simt mai bine. Am si diabet zaharat. Operatia nu este o optiune.
0
07-01-2007, ora 00:00
lumidrula
Nu este medic/terapeut
lumidrula
Bunaziua
Si eu am un adenom hipofizar descoperit acum 4 ani. Este un adenom hipofizar nesecretatnt, si de aceea nu reactioneaza medicamentos. Am fost nevoita sa fac radioterapie la spitalul de oncologie fundeni in anii 2002-2003. In urma radioterapiei, in mod normal ar fi trebuit sa scada in dimensiuni. La mine nu sa intimplat asta, la fiecare tomograf pe care il fac la 1 an are o alta forma. Dar important este ca nici nu a mai crescut.Asa cum spunea catimatei operatia nu este o optiune. Trebuie aleasa doar ca o ultima masura.
Cel mai bine ar fi (daca poti) sa mergi la spitalul Parhon, din bucuresti, singurul institut endocrinologic din tara, pentru-ca acolo te vei lamurii deplin asupra dilemelor tale.
0
18-02-2007, ora 00:00
catimatei
Nu este medic/terapeut
catimatei
vreau sa va intreb, pt trebuie sa merg la radioterapie, ar fi urmatorul pas care trebuie sa-l fac, credeti ca ajuta la ceva, daca nici la dv n-a schimbat nimic? in urma tratamentului cu dostinex nu a mai crescut. nu stiu ce sa fac. in urma radioterapiei ati avut vreo reactie adversa, sincer mi-e cam teama. multumesc
0
28-02-2007, ora 00:00
lumidrula
Nu este medic/terapeut
lumidrula
nu trebuie sa va fie teama. sunt si neplaceri in timpul radioterapiei dar daca puneti in balanta si partile bune...
depinde cum o sa suportati si sedintele in sine. euam suportat foarte greu. pe perioada radioterapiei (6 saptamani) ami era foarte rau. slabeam foarte mult, nu puteam manca, nu suportam pe nimeni in preajma mea. dar nu trebuie sa va speriati, marea majoritate a celor care erau acolo suportu foarte bine. chiar daca adenomul nu a scazut in dimensiuni cum ar fi fost normal, macar este sub control. mai stai de vorba si cu alti medici si vedeti ce va recomanda
sper ca mesajul meu sa va fie de folos.
multa sanatate
0
02-03-2007, ora 00:00
savin catalin
Nu este medic/terapeut
savin catalin
dar care este media de viata la aceasta boala ?
0
02-03-2007, ora 00:00
savin catalin
Nu este medic/terapeut
savin catalin
si eu am fost diagnosticata acum 2 ani dar nu am facut nici un tratament de frica sa nu fie mai rau in cazul in care nu fac nimic ce se poate intimpla ?
0
02-03-2007, ora 00:00
lumidrula
Nu este medic/terapeut
lumidrula
Nu stiu ce se poate intimpla in cazul in care nu faci nimic
medicii nu ti-au recomandat nimic?
tratament sau radioterapie?
probabil este foarte mic si nu da probleme deosebite
ar fi bine totusi sa mai faci un tomograf sa vezi cum stai dupa 2 ani de la disgnosticare
0
08-03-2007, ora 00:00
grigore ioana
Nu este medic/terapeut
grigore ioana
Buna!ma numesc Ioana, am 19 ani si acum o luna de zile am fost diagnosticata cu microadenom hipofizar.urmez tratamentul cu Diane 35, Spironolactona si Nizoral.dar ma simt f.rau.Am sanii umflati de o saptamana, dureri foarte mari de ovare si alte simtome premenstruale.va multumesc!
0
08-03-2007, ora 00:00
lumidrula
Nu este medic/terapeut
lumidrula
LA MULTI ANI IOANA
astazi este ziua noastra
ami pare rau de ceea ce ri se antampla
daca nu suporti tratamentul ar trebui sa mergi la medicul care ti la prescris pentru a-l schmiba
asa cred ca ar fi bine
0
30-03-2007, ora 00:00
edmonda
Nu este medic/terapeut
edmonda
Buna! Si eu un adenom pe hipofiza care a inceput sa secrete. Am fost in Fundeni la endocrinolog si am inceput un tratament cu bromcriptin.Dar sincer nu le mai suport si as vrea sa renunt la ele.Oare daca intrerup tratamentul o sa creasca din nou prolactina?
As vrea totusi un tratament naturist. Poate cineva sa ma ajute?Multumesc!
0
06-04-2007, ora 00:00
sxnel
Nu este medic/terapeut
sxnel
Salutare tuturor si sarbatori fericite ! Problema mea :
- adenom hipofizar secretant, operat tansfrontal in 2001, la spitalul Bagdasar-Arseni. In 2006 nivelul de prolactina era de 160000 !!! recidiva clara... din septembrie 2006 si pana acum a scazut la 20000 in urma administratii de bromcriptin ( 12 comprimate / zi) fac analize in fiecare luna, de o luna am inceput sa iau dostinex( 8 comprimate pe luna). In afara de radioterapie si evident o noua interventie chirurugicala, imi poate recomanda cineva un medicament care sa opreasca secretia prolactinei ? Mentionez ca tot tratamentul facut pana acum si amintit aici, este strict la indicatia medicului endocrinolog !
0
17-06-2007, ora 00:00
reflection
Nu este medic/terapeut
reflection
buna ziua!
am 25 de ani si acum 5 ani mi s-a pus diagnostic "adenom hipofizar nesecretant", la Institutul Parhon.
m-au tinut cu tratament Marvelon timp de 5 ani, fara intrerupere si fara un ficato-protector... organismul a cedat, saracu'.
m-am gandit sa incerc si altceva pentru ca nici dupa cei 5 ani nu se vedea nicio imbunatatire, din contra, adenomul crescuse. :((
am citit foarte mult pe net despre acest lucru si m-am decis. am inceput terapia cu acupunctura, la un cabinet particular. acupunctura este asociata cu niste tincturi luate de la cabinet. pot sa spun ca ma simt mult mai bine. ajunsesem sa am tulburari de memorie si concentrare.
medicul mi-a garantat ca intr-un an voi fi vindecata... sa dea Dumnezeu!!!
deocamdata, este singura sansa pe care o am..sa cred si sa sper!!!
sanatate multa...
0
27-12-2007, ora 00:00
FELICIANA
Nu este medic/terapeut
FELICIANA
buna reflection,
as vrea sa stiu cum te mai simti acum dupa terapia cu acupunctura si tincturi, daca esti multumita, daca a dat rezultatele dorite, pt. ca am si eu microadenom hipofizar si pana acum nu am incercat altfel de tratament decat cel medicamentos.
0
31-01-2008, ora 00:00
maria_sb
Nu este medic/terapeut
maria_sb
buna reflection, ma numesc maria, sunt din sibiu si am aceeasi boala cu tine, cum putem lua legatura?astept raspunsul tau
0
11-02-2008, ora 00:00
reflection
Nu este medic/terapeut
reflection
buna!
dupa 7 luni de acupunctura si tincturi... am facut iar analiza imagistica sa vad ce se intampla. adenomul a stationat, nu mai creste... si tind sa cred ca se reduce..nu pot confirma acest lucru acum, insa fac si terapie cu bioenergie... unde medicina a dat gres, isi face loc terapia alternativa...
nu pot decat sa cred ca voi fi bine! va voi tine la curent! -
sanatate!
0
15-07-2008, ora 00:00
ain
Nu este medic/terapeut
ain
buna ziua tuturor.Sunt in cautare de un tratament naturist de mentinere a prolactinei sau de distrugere a prolactinomului.Am fost in Bucuresti la Dr.Codrut Tutu pentru acupunctura si tincturi..lucru care costa pe luna 10 mil. E ffff. mult.Sa-mi raspunda si mie va rog cineva la intrebarea :dupa 1 an de dostinex daca intervine o sarcina ce se intampla cu fatul, cu alaptatul..se poate merge in continuare cu Dostinex sau nu ?ASTEPT UN RASPUNS.Sanatate tuturor
0
12-09-2008, ora 00:00
Alesea306
Nu este medic/terapeut
Alesea306
Salutare fetelor! Ma numest Olesea, 24 ani.
si eu am aflat ca am adenom hipofizar pe 10 iulie, mi-au zis ca e macro.
Si unica solutie e operatia.Asa ca pe 4 Spetembrie am mers sub cutit.
acum citesc toate forumurile si nu mai stiu ce se va mai intampla :(
Eu de exemplu din cauza acestui adenom mie mi-a crescut piciorul, palmele, mainile, nasul, fata, m-am deformat totul si orice n-as face nu pot slabi :( transpir mai ceva ca un barcat, dureri de cap nebune aveam, si inca si mi-a afectat si vederea, incepusem sa nu mai vad in fata mea...
acum dupa operatie de aproape vad din nou perfect. Medicii ziceau ca adenomul imi apasa nervii ochiului. Acum doar miopia mi-a ramas.
Totusi unicul lucru ce ne poate salva asta e pozitivul din noi!!!!!
Totul va fi bine.doar trebuie sa credem in asta...
Sanatate la toate!!!!!
va rog scrie-ti daca cineva a mai efectuat operatia...
bafta la toate!!!!!!!!
PA PA
0
11-11-2008, ora 21:47
Criss25
Nu este medic/terapeut
Criss25
Buna Olesea,
Numele meu este Cristina, am 25 de ani si am fost diagnosticata cu adenom hipofizar dupa investigatii tip RMN, SA TURCA si alte radiografii la Spitalul Universitar. imptomele mele au aparut mai demult, in sensul unor dereglari hormonale, tip amenoree. Acum m-am si ingrasat, transpir foarte mult dar nu in ultimul rand, mi-am cam pierdut vederea la ochiul stang, mi s-a spus ca acest adenom apasa nervii ochiului si ca de aceea nu mai vad.
Ma voi duce la Bagdasar sa ma operez pentru ca vreau sa ma fac bine.
Gandesc pozitiv pentru ca asa trebuie!
Multumesc!
0
11-11-2008, ora 22:29
Alesea306
Nu este medic/terapeut
Alesea306
SALUT CRISTINA!!!!!! Iti doresc multa bafta si mult succes...si nu in ultimul rand tarie de caracter si mult curaj!!!!!!!!
eu deja sunt dupa 2 luni si 7 zile dupa operatie...pana cand sunt bine...si stiu sigura ca va fi si mai bine ;-)
asa ca iti zic mult face sa fii pozitiva...si va trece boala si mai bine ;-)
eu deja vad din nou bine ;-)
asta ma bucura cel mai bine.
saptamana trecuta am finisat cursul de radio terapie...mi-a sugerat medicul si am facut...mi-a cam cazut parul putin...dar o sa-si revina...
ITI DORESC MULT MULT SUCCES!!!!!!!!
NE vom face noi bine pt ca asa trebuie ;-) ca suntem inca tinere si viata e inca frumoasa ;-) va fi si mai frumoasa ;-)
PUPICI!!!!!
0
12-11-2008, ora 20:58
Criss25
Nu este medic/terapeut
Criss25
Iti multumesc foarte mult olesea, pentru incurajari si cuvinte frumoase, eu chiar sunt optimista si cred ca ma voi face bine.m-am programat la operatie la Bagdasar, pe data de 3 decembrie. operatia va fi prin caile nazale, daca si tu ai fost operata lafel te rog sa-mi raspunzi. -. Te pup, Cristina
0
19-11-2008, ora 17:27
~Anna~
Nu este medic/terapeut
~Anna~
Buna
Ma numesc Anna, si am 17ani.In urma cu o zii am fost diagnostikta cu microadenom hipofizar, el are
2.7 mm.Ma tem ptr k nush ce se intampla din cauza lui, urmeaza sa consult medicum meu.Din ce cauza apare acest microadenom, si dak putem scapa vrodata de el?Va multumesc si multa sanatate!!!
0
28-03-2009, ora 22:47
carmenGE
Nu este medic/terapeut
carmenGE
Buna, ma numesc Carmen, am 29 ani, in urma cu 2 ani am fost diagnosticata cu microadenom hipofizar de 5mm, (in spania), medicii de acolo mi-au spus ca nu am nevoie de tratament, dar eu ma simt foarte rau, am dureri foarte mari de cap mai bine zis groaznice, insuportabile.Poate sa ma ajute cineva cu un sfat ?la ce medic sa apelez? poate sa se agraveze situatia fara tratament?In afara de acest adenom sunt epilectica si depresiva.
0
03-04-2009, ora 14:09
Alesea306
Nu este medic/terapeut
Alesea306
Salut Carmen!!!
eu tot am avut adenom...doar ca era macro...
am fost operata pe 4 septembrie 2008...dupa o luna am urmat un curs de 40zile de radio terapie...inainte am avut si eu dureri insuportabile...si inca cand ma apucau durerile de cap imi venea sa ma dau cu capul de pereti...acum nu pot sa zic ca durerea a trecut :(
inca ma mai doare capul...acum deja e mereu...adica cu durere ma trezesc si tot cu ea adorm...inca nu stiu de ce si cum...urmeaza sa merg pe la doctori din nou...
Totusi stiu ca deja adenom nu mai am...dar oricum operatia nu e calea ce mai buna...totusi cred ca ar fi bine sa faci tratament...
Acest adenom iti va mari prolactina...vei inceta sa ai ciclu menstrual...apoi iti va mari si hormonul cresterii :( si vei incepe a creste in oase...asta e cel mai nasol!!!!!!!
eu m-am deformat mult...asta totul a fost pe parcurs de 3 ani :(
asa ca totusi merita sa faci tratament!!!!!
succes tia!!!
sa dea Domnul sa te faci bine!!!!!
0
03-04-2009, ora 22:43
carmenGE
Nu este medic/terapeut
carmenGE
Salut Alesea306, iti multumesc ca mi-ai scris, si datorita tie m-am hotarat sa merg la un specialist, desi recunosc mi-e foarte frica... , mi-ar face placere sa putem vb mai multe.MULTUMESC
0
04-04-2009, ora 00:38
Criss25
Nu este medic/terapeut
Criss25
Buna fetelor! sunt Cristina am scris pe acest forum acum 4 luni.In noiembrie 2008 am fost diagnosticata cu macroadenom hipofizar de 3, 9 cm.Am fost programata la operatie pe 4 decembrie.Nu m-am mai operat pentru ca am ajuns la spitalul Parhon si mi-am facu dozarile hormonale si am descoperit ca aveam prolactina de 10 ori mai mare in sange si dr de acolo m-a diagnosticat cu macroprolactinom.Imediat am recurs la tratament cu pastile pentru ca doctora m-a asigurat ca este cea mai buna solutie.In decembrie am inceput tratam cu Dostinex si in 2 luni prolactina a ajuns la nivel normal.Am facut RMN acum in martie si a iesit bine in sensul k nu a mai crescut tumora.inainte eram plinuta acum am slabit fara sa tin nici o dieta.doctora mi-a zis k tumora va incepe sa scada dupa ce se stabilizeaza prolactina asa ca eu sunt optimista.faptul ca de cand am inceput tratamentu tumora nu a mai crescut este mare lucru.Eu sunt optimista, va rog sa fiti si voi!pup
0
04-04-2009, ora 16:59
mihaela.bostan
Nu este medic/terapeut
mihaela.bostan
Buna ziua!

M-am invatat sa traiesc cu durerea mea de cap. Este "cea mai buna prietena a mea". Nu ma paraseste nici ziua nici noaptea.
Merg uneori la medici, la un an sau la doi ani, ma internez pentru investigatii. Concluzia: imi pierd timpul si banii. Ma simt mai rau dupa si trebuie sa lupt mai mult ca sa revin la o stare de "normalitate/suportabilitate".
Fac diverse activitati la serviciu si acasa si gandesc cat de pozitiv se poate. Daca nu ar trebui sa suport nervii si mofturile celor din jur m-as simti mult mai bine. Incerc sa evit situatiile neplacute, pe cat posibil.
Cel mai bine m-am simtit in vara anului 2007 cand am fost, pentru prima data, la mare cu copiii mei (18; 17 ani).
Multa sanatate!

Cu stima si respect, Mihaela B.
0
04-04-2009, ora 17:30
lumidrula
Nu este medic/terapeut
lumidrula
Buna ziua


Criss25, poti spune la ce medic mergi la Institulul Parhon?
Multumesc
0
04-04-2009, ora 17:35
Criss25
Nu este medic/terapeut
Criss25
Buna! Eu sunt la Dr.Mara Carsote - Medic Specialist Endocrinolog, foarte de treaba si foarte bun specialist...ma poti gasi si pe messenger...-
0
14-04-2009, ora 09:15
Alesea306
Nu este medic/terapeut
Alesea306
Cris 25...Salutare!
eu acum stau si ma gandesc ca m-am grabit cu operatia :( poate chiar era sa fie mai bine daca mai mergeam pe la medici si mai discutam mai mult despre toate...si daca aflam mai multe...dar cel mai important este daca era sa avem aicea in Chisinau endocrinologi buni care sa trateze initial hormonii cred ca at fi super :) insa la noi direct te pun pe masa de operatie...ca nimic nu se paote de facut alea alea...
la mine si hormonul cresterii era marit de 3 ori...si prolactina...
apoi am facut si un tratament de radioterapie la cap...si acum inca mia am dureri de cap...si cateodata imi tiuie in cap de parca face cineva ceva intentionat :( dar sunt si eu optimista ;-) What's done is done...
si parca ciclul se normalizase...insa iata ca iar nu il mai am de 2 luni :(
NASOL...dar vine si asta curand ;-)
ca noi TOATE trebuie sa fim OPRIMISTE!!!!!!!!!!!
Totul e tot mai bine si mai bine!!!!!!!!!!!
succes si mult norok!!!!!!!!!!!
0
23-04-2009, ora 11:52
mada_elena
Nu este medic/terapeut
mada_elena
Buna, ma numesc Madalina, am 26 de ani si as vrea sa intru in contact cu cineva care s-a operat de adenom hipofizar. Cumnata mea are 29 de ani si a descopeit de curand aceasta tumora, si este foarte grav, insa medicii i-au spus ca in romania nu are sanse, insa eu am citit pe acest forum despre cazuri care s-au operat si sunt bine. Va rog intrati incontac cu mine daca puteti trimiteti un mail -, va multumesc.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
86 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: