Adevăr sau paranoia?!

20-08-2016
Scarlet18
Nu este medic/terapeut
Scarlet18
Este pentru prima data când apelez la un forum...mi-e greu sa descriu situația prin care trec.sunt căsătorita de 2 ani dar împreună de 6.avem doua fetite minunate și părem de invidiat.muncim în Anglia de fff mult timp...eu asistenta iar soțul șofer pe tir.suntem doua caractere puternice și colerice dar în ultima vreme.cam de 2 ani lucrurile au scăpat de sub control.ne iubim copiii și avem planuri mărețe pt ei.dar de când avem dadaca la fete totul a deraiat.eu sunt de vina????poate pt ca sunt o femeie geloasa și cam posesiva.dar nu exagerata.adică vreau familia mea sa fie doar a mea.soțul meu a pus dadaca pe un piedestal și nu mai poate fi data jos.certuri.scandaluri.vorbe urate.amenințări.toate datorita faptului ca eu nu știu sa ma port frumos cu ea...dar e atât de evident ca ea e îndrăgostita de soțul meu.e o femeie divorțată de 2 ori cu copii mari.fără nici o pregătire profesionala... nu e o femeie frumoasa.nu as crede ca e genul lui dar totuși undeva am un mare semn de întrebare.. El o vrea parte din familie.pana și concediile noastre trebuie sa fie în același timp cu ea și dacă se poate sa fie și ea și copii ei prezenta în activitățile noastre. .am obosit.El ma judeca fff aspru si-mi spune ca eu nu sunt rațională și ca nu apreciez munca ei.apreciez ce face..o plătesc.dar atât... simt ca pierd bătălia.iar certurile din ultima vreme au ca subiect.divorțul.e vina mea.sunt paranoica?????
5 comentarii
0
20-08-2016, ora 10:48
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
V-ati gandit vreodata ce inseamna de fapt "gelozia si posesivitatea"? Inseamna TEAMA!
Aceasta teama il sugruma pe celalalt si finalmente il va indeparta, adica exact ceea ce va este teama sa se intample. Pe de alta parte aceasta teama va transforma intr-o persoana neplacuta.
In aceasta situatie bona poate repreznta ceea ce Dumneavoastra nu mai sunteti. Atentie: "omul isi doreste ceea ce nu are..."
Dintr-o alta perspectiva "caracterele puternice si colerice" inseamna persoane care nu vor sa lase de la ele, nu "negociaza", iar asta duce foarte repede la conflicte; intre Dumneavoastra pare ca se duce un fel de lupta pentru putere, in care de fapt amandoi pierdeti...
Va recomand sa va ganditi la aceste lucruri, caci ele pot fi cauza situatiei din familie.
Intr-o astfel de situatie terapia de cuplu poate fi raspunsul. Este important sa intelegeti ce se intampla, inainte de a ajunge in situatii chiar si mai neplacute (divort) sau ca ele sa nu se mai repete.
1
20-08-2016, ora 12:26
Scarlet18
Nu este medic/terapeut
Scarlet18
Va mulțumesc domnule psiholog.aveți mare dreptate dpdv profesional.este ca și alcoolismul.TB sa admiți ca ești alcoolic pentru a putea primi ajutor.aici e problema.muncesc enorm și de mult ori simt ca eu sunt de fapt o angajat a în propria mea casa... Sunt o persoana ffff prietenoasa și comunicativa.ca un fel de suflet al petrecerilor.dar îmi pierd cumpătul fff ușor.vrea atenția soțului iar el este mai mult o fire pragmatica.totul programat...plănuite.nu știm sa comunicam.majoritatea discuțiilor sunt contradictorii.mi-a jurat ca ma iubește doar pe mine și pe copii nostri.îl simt familist.ii place sa facă pt casa.dar I am cerut sa renunțăm la ea și sa muncim pe ture diferite.cum fac alți părinți.dar el susține ca eu sunt "proasta" ca nu știu sa fiu o doamna!!ca tb sa vin de la munca sa ma odihnesc...sa ies cu copii sa merg la cosmetica dacă vreau și ea sa facă treburile casei.dar eu vreau familia mea...cu eforturi.cu mai putini bani dar doar noi.as vrea sa gândesc ca el.dar nu pot.
0
23-08-2016, ora 15:40
michael02
Nu este medic/terapeut
michael02
Bona sau menajera pot sa faca intr-un fel parte din familie dar pt asta e nevoie sa fie agreata de ambii parteneri ! Pt sot e perfect sa fie admirat si iubit chiar (!!?) de 2 femei si evident ca doamna sa simte pusa in mare inferioritate !

In general eu sunt impotriva femeilor pt ca mint mult, santajeaza, induc in eroare, dar cand vad o femeie rezonabila, sincera si intelegatoare este cam pacat sa-i calci simtamintele ! Aceste relatii dintre bona si tata, secretara si sef degenereaza in altceva de cele mai multe ori ! Dupa ce o sa renunte la serviciile ei o sa vedeti ca nu mai pot avea relatii "cordiale" intre familiile lor asa cum impune acum tata-soferul in numele "civilizatiei" si "domniei" ! Chiar daca nu s-au depasit anumite granite intre ei nu e ok sa-ti sacrifici sotia pt bona ! Zic eu !
0
23-08-2016, ora 18:30
Scarlet18
Nu este medic/terapeut
Scarlet18
Mulțumesc muchael02.e fff greu sa te lupți cu propriile tale frustrări.ma simt tot mai mult o străină în propria mea casa și asta doare.copiii simt și suferă în sensul ca ei în inocenta lor vor pe mama și pe tata împreună.Ele o iubesc pe bona pt ca as fi o ipocrita sa zic ca nu se poarta frumos cu ele...ba da..le iubește și le protejează fff bine...doar ca altundeva e problema...e implicata mult prea mult în viata noastră de familie.mie îmi pare complet exagerat.. sau poate exagerez eu???? Nu mai știu ce sa cred și ce sa fac? I-mi este cumplit de greu sa le privez pe fete de tata și am sentimentul ca dacă ea ar pleca ar pleca și el.poate sunt asa cum am mai spus paranoica dar asta simt.ma gândesc totuși de multe ori ca eu l-am împins bratele ei și acum culeg roadele.in același timp ma intreb: dacă eu greșesc și nu e nimic și sunt doar iluzii de-a mele????soțul meu îmi spune mereu la discuții de genul...ca el nu e atât de prost sau nemernic sa expună copii unei astfel de situații ca asta ar fi ceva catastrofal pt siguranță lor.ce sa mai cred??? E atât de manipulator sau asa gândește.
0
17-10-2016, ora 17:41
Psiholog Andreea Chifu
Psihologie, Bucuresti, lg.pta.Constitutiei
Psiholog Andreea Chifu
Colegul meu v-a dat un sfat foarte frumos si detaliat de care ar trebui sa tineti cont. Intr-adevar, trebuie sa aveti mare grija cu constientizarea acestor tipare de gandire. Daca sotul va recomanda sa fiti o "doamna", v-ati gandit sa-i aratati ca tineti cont de sugestiile lui si sa incercati sa consultati un specialist in timpul liber care sa va ajute sa lucrati pe aceste ganduri si sa dezvoltati niste tipare mai constructive in relatia dumneavoastra? Aceasta poate lua forma terapiei individuale, daca doriti sa lucrati doar pe imbunatatire problemelor dumneavoastra, ceea ce apoi va ameliora si viata de cuplu si familie sau sa discutati deschis, fara acuzatii sau alte preconceptii, cu sotul si sa vedeti daca puteti da o sansa terapiei de cuplu.

Va tinem pumnii si speram ca ne veti tine si dumneavoastra la curent si veti persevera in orientarea catre o schimbare pozitiva in viata dumneavoastra!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • iHeartUs - aplicația care îmbunătățește relația de cuplu
  • Timpul înlocuiește micile ciondăneli din cuplu cu umorul
  • Nivelul de educație al partenerului influențează sănătatea generală a ambelor persoane din cuplu
  • Știința infirmă zicala conform căreia persoanele opuse sunt atrase una de cealaltă
  • Cum își influențează reciproc stilul de somn partenerii de cuplu?
  •