aditie de os + sinus lift

16-02-2012
death note
Nu este medic/terapeut
death note
am de facut operatia de sinus lift si imi trebuie aditie de os ca sa pot face implanturi dentare; intrebarea mea este in cat timp se formeaza osul respectiv?
am inteles ca pot face in aceasi sedinta aditia de os si implanturile? sinus lift se face inainte sau se poate face totul intr-o singura sedinta, adica sinus lift aditia de os si implanturile?
1 comentarii
0
22-03-2023, ora 22:49
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

timpul necesar pentru formarea osului depinde de mai multi factori, inclusiv de gradul de pierdere a osului si de metoda de aditie de os folosita. In general, este nevoie de cateva luni pentru ca osul sa se formeze si sa se consolideze suficient de bine pentru a sustine un implant dentar. Ca și regulă generală, luați în considerare 6 luni.

In ceea ce priveste procedura de sinus lift, aceasta poate fi realizata in aceeasi sedinta cu aditia de os si implanturile, in anumite cazuri. Acest lucru depinde de gradul de pierdere a osului si de cantitatea de os adaugata in timpul sinus lift-ului. Daca este nevoie de o cantitate mare de os pentru a sustine implanturile, poate fi necesar sa se astepte cateva luni pana cand osul se formeaza suficient de bine.

In general, decizia de a realiza sinus lift-ul si aditia de os in aceeasi sedinta cu implanturile dentare este luata de catre medicul stomatolog in functie de evaluarea clinica si radiologica a pacientului. Este important sa discutati cu medicul dumneavoastra despre toate opțiunile disponibile și să urmați îndrumările sale cu privire la cel mai bun plan de tratament pentru cazul dumneavoastra.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul