Administrare anticonceptionale

12-06-2011
uk_a
Nu este medic/terapeut
uk_a
Buna seara! Am inceput un tratament cu anticonceptionale pt reglarea ciclului menstrual, problema este ca nu am inceput exact cand treb, adica am luat prima pastila la 7 zile dupa ce imi venise ciclul (medicul a insistat sa incep cat mai curand), iar acum nu mi'a venit exact la acele 28 de zile. In momentul asta sunt in perioada " de pauza", doar ca at cand ar treb sa raiau anticonceptionalele va fi cam a 4-a zi dupa prima de menstruatie si nu stiu daca e corect sa le iau asa... si nici nu inteleg la cate zile imi va veni urmatoarea menstruatie ( vreau sa plec la mare si as vrea sa pot "calcula" un pic perioada). Multumesc!
3 comentarii
0
13-06-2011, ora 06:35
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
In timpul anticonceptionalelor ciclul este suprimat. In locul lui, apare o sangerare de privatie, provocata de intreruperea pilulelor. De obicei, acest lucru se intampla in a 4-a zi de pauza. Deci, asteptati-va sa apara aceasta sangerare in curand.

Chiar daca ati inceput sa luati pilulele mai tarziu, ele isi fac efectul cu exceptia primelor 7 pilule, timp in care nu ati fost protejata.
0
13-06-2011, ora 11:39
smile23
Nu este medic/terapeut
smile23
Buna ziua! am si eu o problema si va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru linistea mea :)...acum aproape 3 luni am facut pauza de anticonceptioanale si am avut un contact sexual neprotejat in perioada fertila dar fara terminare in vagin...mi-a venit menstruatia de 2 ori, dar luna asta n-a mai venit desi trebuia de pe 2 iunie...am intarziere 11 zile deja...de o sarcina nu cred ca este vorba ca n-am niciun simptom si testu mi-a iesit negativ...ce-ar putea fi? doar o dereglare? sa merg la ginecolog? sau sa mai astept poate "apare" va multumesc mult pentru eventualul raspuns
0
14-06-2011, ora 23:05
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Ca regula generala, intarzierile mai mari de 2 zile nu trebuie considerate normale. Deci, un consult ar fi indicat.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •