Administrare moldamin

19-11-2013
DOcta
Nu este medic/terapeut
DOcta
Cum se administreaza moldaminul ca sa fie mai dureros ???

Am inteles ca se poate dizolva in apa distilata + xilina, sau in gluconat de calciu. Care este combinatia...adica in cati ml de apa distilata si cati ml de xilina, sau cati ml de gluconat de calciu ( mi-ar trebuii si ceva calciu in organism ) ???
1 comentarii
0
22-11-2013, ora 10:43
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Nu se recomanda introducerea de xilina, care ar putea modifica cinetica Moldaminului (adica face in asa fel incat efectul sa nu mai dureze minim o saptamana, ci mai putin).
De asemenea, amestecarea in seringa cu gluconatul de calciu e problematica.
Desigur, se poate folosi apa distilata ca solvent. Daca e vorba de Moldamin de 1.2 Mega UI, se folosesc cel putin 4 ml si cel mult 10 ml de apa distilata. La mai putin de 4 ml e mai dureros, la mai mult de 10 ml nu se recomanda nicio injectie intramusculara in general.

Ceea ce trebuie retinut despre Moldamin este ca acul trebuie schimbat: cu un ac se trage in seringa, cu altul se injecteaza, altfel e o mare probabilitate sa precipite pe ac (adica sa il infunde). Alte probleme sunt: necesitatea de a fi facut strict im, riscul de barbotare, adica aparitia unor bule de aer ca la spuma in seringa (de aceea solventul trebuie prelins pe interiorul peretilor flaconului de pudra si nu 'stropit ca la stropitoare'. Toate acestea, si inca altele, fac ca injectia cu Moldamin sa fie reputata ca dificila fata de alte injectii intramusculare, preferabil fiind facuta de o asistenta calificata.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.