administrare postinor2 la o sapt dupa de la ultima administrare tot cu postinor 2

27-02-2013
corinaciliban
Nu este medic/terapeut
corinaciliban
buna ziua! acum o sapt am luat postior 2 in urma unui contact sexual neprotejat. in data de 26.02 am avut alt contact sexual neprotejat. intrebarea mea este daca este ok sa iau iarasi postionor la interval de o saptamana, daca isi mai face efectul sau exista riscul unei sarcini si trebuie sa tin cura si cu anticonceptionale. multumesc si astept raspuns.
4 comentarii
0
27-02-2013, ora 20:12
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
1.Citeste de 10 ori prospectul postinorului
2.Postinor nu este o bomboana pe care o poti lua de cate ori vrei
3. Ce-i aia, "cura de anticonceptionale"?
4.Ai idee ce-nseamna viata sexuala/contraceptie/sarcina?Consulta un medic/cabinet de planning familial inainte sa-ti dai tot organismul peste cap inghitind hormoni dupa fiecare contact sexual neprotejat.
0
27-02-2013, ora 20:38
corinaciliban
Nu este medic/terapeut
corinaciliban
@bestyutza79:
1. am citit de 20 de ori prospectul si initial ar trebui sa fiu "in siguranta", insa am mai vrut sa stiu inca o parere si de la cineva de specialitate si nu de la oricine
2. sunt constienta ca nu este o bomboana asa cum spui, insa pur si simplu s-a intamplat
3. "cura de anticonceptionale" este o expresie pe care nu doar eu o folosesc
4. da, am idee ce inseamna viata sexuala/ contraceptie/ sarcina.. de altfel sunt casatorita si am si un copil, nu stiam ca am lasat impresia ca nu stiu ce inseamna toate aceste, nu sunt un copil ne educat; sunt inscrisa si la cabinete medicale, organismul meu oricum este dat peste cap si nu pot tine "cura de anticonceptionale" din cauza problemelor pe care le am si pt ca asa m-a sfatuit medicul, insa postinor pot folosi la nevoie si asa cum am mentionat la pct.-ul 1 mai doream o parere. cu siguranta voi informa sambata medicul ginecolog cand o sa ma prezint la consult insa multumesc pt raspuns si nu ma asteptam sa il primesc asa.. "de sus" ca si cum abia am coborat din copac.
0
28-02-2013, ora 00:13
aaa24
Nu este medic/terapeut
aaa24
de fapt chiar nu cred ca esti constienta ca nu este o bomboana. cum poti sa spui ca "s-a intamplat" sa faci sex neprotejat de 2 ori intr-o saptamana si ca te-ai gandit ca n-ar fi mare lucru daca ai mai lua inca o data postinor? eu cred ca esti putin cam inconstienta. pastila de a doua zi reprezinta un adevarat bombardament hormonal. de asta nu trebuie sa apelezi la ea de mai mult de doua ori pe an. tu sa inteleg te-ai gandit ca n-are nimic daca o iei si saptamanal insa... oricum ti se deregleaza tot organismul pentru ca ai luat o data, acum o sa fie de doua ori mai rau.
cat despre "cura de anticonceptionale" nici eu n-am mai auzit de asa ceva... si ai mentionat faptul ca doctorul te-a sfatuit sa nu iei anticonceptionale din cauza problemelor pe care le ai. sa inteleg ca nu stiai faptul ca aceasta contraceptie de urgenta este echivalentul a unei intregi folii de anticonceptionale orale luate de-odata. asa ca tu vei lua 2 folii de anticonceptionale intr-o saptamana... ce ziceai de copacul ala?... ah si apropo, exista si alte metode contraceptive in afara de postinor si de anticonceptionale, ai putea sa le incerci inainte sa-ti distrugi corpul.
0
28-02-2013, ora 21:45
bestyutza79
Nu este medic/terapeut
bestyutza79
Ai mai primit o parere.hmmmm, nu stiu de ce sunt convinsa ca si comentariile postate de aaa24 te deranjeaza...ce sa faci, ai descoperit doua toante care chiar nu inteleg ca tu nu folosesti postinor pe post de bombonica. Mi-e greu sa cred ca un ginecolog normal la cap poate recomanda cuiva postinorul 'la nevoie', in conditiile in care, asa cum scrie si pe prospect, se utilizeaza ca si contraceptiv de urgenta, nu ca metoda uzuala de contraceptie(crede-ma si de doua ori pe an e mult, nu mai vorbesc de administrarea lui de doua ori intr-o saptamana). Sper sa-ti raspunda si un medic...hmmm...nu stiu de ce cred ca va fi in asentimentul nostru.oooopssss
p.s expresia 'cura de anticonceptionale' nu exista...da search pe google, vezi, apare undeva?ca idee, exista prezervative si multe alte metode de contraceptie!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul