afost diagnosticat cu tulburare psihica acuta.. avem nevoie de ajutor!

25-01-2008
Madelayne
Nu este medic/terapeut
Madelayne
Ne cunoastem de un an si ceva, amandoi nu avem decat 21 de ani.Am locuit impreuna 10 luni, timp in care el imi spunea clar ca nu ma iubeste, doar ca tine mult la mine...a plecat in anglia fara sa ii pese...s-a intors peste numai 2 saptamani in tara, unde s-a izbit cu realitatea...isi luase o palma de la viata...nu mai avea pe nimeni, era plin de datorii, fara loc de munca...etc.s-a mutat in alt oras...ne-am revazut dupa 2 luni...a inceput sa planga, sa spuna ca el mereu m-a iubit si ca ma iubeste enorm..dar i-a fost frica sa recunoasca!ne-am impacat, chiar daca intre timp cunoscusem pe altcineva si incepusem sa tin mult la acea persoana!...s-a mutat inapoi in acelasi oras pentru mine, in orasul in care statea inainte.Ne iubeam enorm...dar ma vedea schimbata.Am rupt legatura cu celalalt, pt ca pe el il iubeam dintotdeauna, dar cand a aflat...s-a produs nenorocirea.a crezut ca eu nu il mai iubesc, ca inca ii mai ascund ceva, a incercat sa se sinucida...a facut un shoc hipotermic, apoi a inceput sa delireze...sa spuna ca a murit si ca s-a reincarnat tot in el, ca traieste intr-un alt univers, ca nu mai vrea inapoi in lumea lui ca ii este frica de realitate, si crede ca eu il iubesc numai daca este in "celalalt univers"...si multe altele!a fost internat la psihiatrie 3 saptamani, si-a revenit destul de repede!dar efectiv nu a luat medicamentele si a cazut iar prada bolii!acum este iar internat in aceeasi sectie...singura persoana pe care o cere sunt eu(probabil sufera si de obsesie)acum doctorita la care este internat spune sa il las...ma acuza pe mine de faptul ca nu a mai luat medicamentele...cum poate face asta?eu il iubesc din tot sufletul...nu aveti idee prin ce trec eu pentru ce i se intampla!suntem inca niste copii!ce sa fac?ce este de facut?cateodata simt ca si eu cedez, dar trebuie sa fiu puternica...in primul rand pentru el!zilnic merg la spital, incerc sa ii transmit si lui din puterea mea!a fost diagnosticat cu tulburare psihica acuta...dar nu ne-a explicat nimeni concret ce inseamna, ce urmari are, daca va mai fi vreodata ca inainte!sunt disperata!va rog sa ma ajutati cu un sfat sau daca stiti cat mai multe despre aceasta boala!va multumesc
5 comentarii
0
25-01-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Diagnosticul de tulburare psihică acută este, de cele mai multe ori, un diagnostic provizoriu, până ce situaţia se mai linişteşte şi se poate pune un diagnostic mai precis.
Unele dintre semnele enumerate (de exemplu cel cu reîncarnarea) îmi sună cam prost şi ar putea sugera că o schizofrenie, adică o boala psihică foarte serioasă, nu este de loc exclusă.
În cazul în care schizofrenia se confirmă, boala poate fi relativ controlată în ziua de azi, dar nu va mai fi niciodată ca înainte.
0
25-01-2008, ora 00:00
Madelayne
Nu este medic/terapeut
Madelayne
Ideile referitor la reincarnare, un Univers paralel...le-a sustinut o perioada foarte scurta de timp...aproximativ 2 zile, chiar inainte de a fi internat prima oara!De atunci nu s-au mai repetat!Acum este foarte agitat, nu are rabdare...Sunt foarte putine lucrurile pe care le abereaza, acum spune ca vrea sa iasa din spital sa infrunte realitatea!Ne este frica, dat fiind faptul ca el este o fire mai rebela, ca va face aceeasi greseala...a nu-si lua medicamentele! Este posibil ca eu sa am legatura cu ce i se intampla?Sincer vreau sa stiu daca o parte din vina imi apartine si daca ar fi bine sa "dispar" o perioada pana isi mai revine...Fac orice daca stiu ca asta duce spre binele lui!Multumesc mult pentru raspuns!
0
25-01-2008, ora 00:00
Dr. Marina Prunea
Medicina de familie
Dr. Marina Prunea
E foarte probabil sa fie vorba de schizofrenie, boala pe care o avea demult, dar pe care "palma" luata in Anglia a scos-o mai bine la iveala, adica a decompensat-o. Asa cum ti-a spus si dr. Dragomir, medicamentele de azi reusesc sa tina sub control aceste manifestari, dar, periodic, chiar si sub tratament, se poate redecompensa. Au existat si mai exista f f f multe persoane cu inalta pregatire profesionala, care sufera de aceasta boala, dar de care prea putina lume din jur stie. Stii care e "secretul"? Ca pe el sa reuseasca un psihiatru sa-si constientizeze starea de boala, s-o accepte si sa caute sa si-o autocontroleze.
1
24-03-2008, ora 00:00
Andreea S
Nu este medic/terapeut
Andreea S
Draga Madelayne,
Exista in oameni uneori tendinta ca atunci cand li se intampla in viata un eveniment neplacut sa se intrebe :"Unde am gresit ?" "Ce vina am eu in toata povestea?" si apoi, dupa intrebarile care se tot rotesc prin minte fara incetare, apar gandurile de genul :"Daca as fi fost mai atent, poate ca as fi reusit sa fac ceva !" sau :"Daca actionam in nu stiu ce fel, puteam probabil sa evit raul!" In cazul tau ca si in cazul multor oameni din aceasta lume, trebuie sa stii ca vina nu iti apartine. In primul rand ca boala in sine nu tine cont de nimeni si de nimic. Eu cred ca orice ai fi facut tu, acest om tot ar fi avut "ruperi de realitate". Si sustin asta deoarece exista o predispozitie spre dezechilibru a tipului de personalitate prezentat de tine in mesaj. Eu mai cred ca omul pe care il iubesti este dependent de tine si doua din "beneficiile" bolii lui sunt : atentia pe care o primeste de la tine si lipsa de activitate. Prin urmare, pentru a fi tu intr-o oarecare stare de echilibru, indiferent de cum se numeste boala lui (schizofrenie, tulburare psihotica, etc.) eu cred ca ai nevoie de o consiliere din partea cuiva. Consider ca acesta este primul pas pentru a-ti pune ordine in ganduri, planuri si activitati. Numai bine iti doresc si "mai vorbim" in cazul in care doresti! P.S. : As vrea sa stiu ce varsta aveti voi doi!
0
24-03-2008, ora 00:00
Andreea S
Nu este medic/terapeut
Andreea S
Scuze! Am citit ca aveti 21 de ani si tu si iubitul tau!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: