Agorafobie - detalii :>

11-08-2008
sNk
Nu este medic/terapeut
sNk
Buna. Azi am fost la doctor sa vad din ce cauza transpir asa excesiv...fara sa depun efort sau ceva care sa ma faca sa transpir.. doctorul mi-a zis ca am Agorafobie si mi'a prescris un tratament cu cateva vitamine, calciu, minerale, etc, ma poate ajuta careva?
10 comentarii
0
11-08-2008, ora 00:00
morena1r
Nu este medic/terapeut
morena1r
Agorafobie...???Eu stiam ca agorafobia e teama de locuri aglomerate, de a te afla in multime, teama de locuri largi.Ai asa ceva?Si daca ai nu se trateaza sub nicio forma cu vitamine si calciu!Asta e ceva psihic...Ma indoiesc serios ca ai avea asa ceva...Agorafobicii au si atacuri de panica..MAi cere o parere altui medic.
0
13-08-2008, ora 00:00
sNk
Nu este medic/terapeut
sNk
cam ceva de genu.dar fara sa depun efort transpir...stand la calculator transpira mana pe mouse...am fost la diferiti medici, fiecare o zis cam aceeasi parere..ca e normal sa transpiri la varsta asta...ca prin transpiratie elimini substante, etc. La ce medic sa merg? pareri?
0
05-11-2008, ora 10:18
anielaminu
Identitate neconfirmată
anielaminu
Buna sNk,
transpiratia abundenta poate fi simptom al anxietatii. Agorafobia este anxietatea in legatura cu faptul de a te afla in locuri sau in situatii din care scaparea este dificila sau jenanta si in care nu poti beneficia de ajutorul cuiva in cazul aparitiei unui atac de panica sau a unor simptome similare panicii. Transpiratiile abundende apar si in atacul de panica alaturi de palpitatii, tremor, senzatii de sufocare, de ameteala, frica de a pierde controlul sau de a innebuni, frica de moarte. Dar daca traiai simptomele unui atac de panica l-ai fi remarcat. Agorafobia poate fi fara istoric de panica. Fricile agorafobice implica situatii de genul: a te afla sg in afara casei, in multime, a sta la rand, a calatori cu atubuzul, automobilul sau trenul.tiu poti sa iti dai seama cand apar transpiratiile, daca sunt prezente doar in anumite situatii si daca ceva din ce am scris mai sus corespunde sau nu cazului tau.
0
05-11-2008, ora 22:22
sNk
Nu este medic/terapeut
sNk
buna anielaminu

sa sti' ca tot din ce ai spus tu mai sus in mesaj, mi se intampla. Se poate scapa de asa ceva? Sunt ceva solutii?
0
05-11-2008, ora 23:32
anielaminu
Identitate neconfirmată
anielaminu
sNk,
Agorafobia este considerata de specialisti ca fiind cea mai raspandita si invalidanta fobie.Exista o stransa relatie intre agorafobie si atacurile de panica:multi agorafobici prezinta si atacuri de panica dupa cum si subiecti cu atacuri de panica dezvolta agorafobie evitand situatiile in care cred ca s-ar putea produce un atac de panica. Exista posibilitatea tratarii acestei tulburari. Studiile arata ca psihoterapia cognitiv-comportamentala da cele mai bune rezultate. Pentru asta e important sa te adresezi unui terapeut bun din orasul tau. Impreuna cu acesta veti descoperi despre ce e vb in cazul tau. In principiu, iti va explica ce presupune acest tip de terapie si cum se procedeaza in tratarea acestei tulburari.
Pot sa iti spun in cateva cuvinte ce preupune un atac de panica. La baza lui se afla o serie de evenimente care formeaza un cerc vicios ce presupune interpretarea catastrofozanta a unor simptome fiziologice sau psihice ce sunt considerate semne ale unei catastrofe iminente. Astefl, pornind de la un astfel de stimul intern sau extern perceput ca amenintator, poti resimti anxietate. Ca urmare simptomele fizice sunt interpretate gresit si ajungi sa eviti diferite situatii ceea ce pe moment duce la diminuarea anxietatii dar pe termen lung o accentueaza.
Cu siguranta un specialist te va putea ajuta sa intelegi mai bine prin ce treci si sa faci pasii necesari pt a scapa de probleme.
Succes iti doresc!
Psih. Aniela MINU
0
06-11-2008, ora 19:39
sNk
Nu este medic/terapeut
sNk
multumesc pentru sfaturi...stiu ca te'ai limitat sa imi dai cateva exemple, deoarece pt ' mai multe detalii se cam ajunge la $$, la cati doctori am fost si cate tratamente am facut toate fara folos...doctori facand bani pe seama mea..si tot nu ma ajutat la nimica..Ms inca odata si o sa urmez sfaturile
0
06-11-2008, ora 20:19
anielaminu
Identitate neconfirmată
anielaminu
Daca ai si alte nelamuriri iti raspund cu placere. Adreseaza-mi cu curaj intrebarile pe care le ai. Cam atat putem face pe aceasta cale. pentru a rezolva problema va trebui totusi sa ajungi la un specialist bun din orasul tau.Ai grija de tine! Numai bine!
0
10-11-2008, ora 19:20
carry
Nu este medic/terapeut
carry
Ne puteti recomanda un psihoterapeut care practica terapia cognitiv comportamentala??.si eu am probleme asemanatoare lui sNk (cineva din bucuresti)...multumesc
0
29-06-2009, ora 10:04
sNk
Nu este medic/terapeut
sNk
Care stiti cat costa un tratament cu botox pentru transpiratie
0
16-02-2012, ora 17:41
marina4u
Nu este medic/terapeut
marina4u
Draga, sNk
Nu stiu exact la ce fel de doctor ai fost, dar sa-ti prescrie un tratament fara sa inteleaga de unde a pornit totul mi se pare sincer o tampenie. Agorafobia este teama de spatii deschise, aglomerate si nici de cum sa ti se faca rau in fata calculatorului, la tine acasa. Ca si ceilalti, eu cred ca poate fi vorba de anxietate, dar cel mai bine este sa vorbesti cu un specialist. Poti incerca sa cauti psihologi pe internet. Mai nou am vazut ca poti sa vb cu ei direct asa, fara sa fie nevoie sa te duci la ei la cabinet sau sa-ti fcai publica identitatea. Sfatul meu e sa intri pe net, ca e la indemana, si sa cauti psihologi, experti in domeniu cu care sa urmezi cateva sedinte de terapie. Sper sa te ajute...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce unii oameni transpiră mai mult decât alții
  • Remedii și sfaturi pentru transpirația abundentă, exagerată
  •