Ajuta la ceva medicamentele pentru TOC?

01-02-2017
Vernus
Nu este medic/terapeut
Vernus
Va intreb fiindca pe mine nu prea ma ajuta deloc.Adica tot imi vin destule obsesii si compulsii.Tin sa cred ca nu este leac medicamentos pentru TOC.SI pana la urma, cum ar putea niste pastile sa iti faca sa dispara niste obsesii care sunt ganduri pana la urma.
Pe voi v-a ajuta medicamentele in TOC?Dati un procent, asa ca sa ma lamuresc cat de cat.
3 comentarii
0
01-02-2017, ora 13:44
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Buna ziua,

Este o problema de anxietate foarte chinuioare. Aceasta problema nu trece de la sine, si este bine ca actionezi din timp, pentru ca altfel se poate agrava si te poti confrunta si cu, comportamente compulsive, acestea iti pot rapi din timp si iti pot afecta si mai mult viata personala si sociala.

Tulburarea obsesiv-compulsiva se trateaza, astfel:
1. Cu ajutorul psihoterapiei cognitiv-comportamentale. Este o forma foarte eficienta de tratament pentru anxietate (tulburare obsesivo-compulsiva, panica, fobie sociala s.a.) depresie.
2. Prin medicatie anxiolitica prescrisa de catre medicul psihiatru. Inteleg ca ai fost deja la vizita si ai o schema de tratament. Depinde de cat timp ai inceput tratamentul si daca te tii exact de schema prescrisa, fara nicio abatere.
Tratamentul medicamentos eficient în tratarea TOC isi exercita efectul prin marirea nivelului de serotonina din creier si reducerea manifestarilor obsesive.
Conform studiilor de specialitate, in peste 60% dintre cazuri, tratamentul medicamentos are efect pozitiv. Insa, dupa incetarea tratamentului medicamentos, multi pacienti experienteaza recaderi. Din acest motiv, tratamentul medicamentos trebuie intotdeauna completat cu sedintele de psihoterapie cognitiv-comportamentale.
0
01-02-2017, ora 20:28
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Ne puteti da si noua o referinta catre acele "studii de specialitate"?!
Iar teoria serotoninei e depasita de mult... Mai documentati-va!
0
02-02-2017, ora 20:30
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Verbus

Intra si discuta cu cei de pe topicul Grup de suport pentru toc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul