AJUTOOR! sufar de ginecomastie?

15-07-2010
kalloo
Nu este medic/terapeut
kalloo
Buna ziua.

Sunt un student in varsta de 20 ani si sunt suspect de ginecomastie..

Nu am fost inca la doctor, dar e vizibil ca sufar de asa ceva.

Am sanii mari pentru un baiat si nu reusesc sub nici o forma sa slabesc sau sa fac ceva in privinta asta.

Vreau sa va spun ca treaba asta cu sanii imi afecteaza viata foarte mult..deoarece ma izolez fata de ceilalti ca sa nu rada de mine

ce trebuie facut?

//rog sa primesc raspunsuri doar de la persoanele in domeniu...care stiu ce si cum ( cum ar fii doctorii endocrinologi)
8 comentarii
0
15-07-2010, ora 15:35
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate domn,

Ar fi indicat să consultaţi un medic endocrinolog, pentru a beneficia de o examinare specifică şi pentru a vi se recomanda un set de teste serologice. Aveţi nevoie de investigaţii de profil!
Ginecomastia se dezvoltă pe fondul unui dezechilibru hormonal profund, tocmai de aceea medicul endocrinolog vă va analiza formele totale şi libere a unor hormoni, printre altele, şi va trage concluziile necesare îndreptării dvs. către o conduită medicală adecvată, dacă se va impune.
Consultaţi medicul de familie. Dânsul vă va da trimitere către un medic endocrinolog.

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
15-07-2010, ora 15:37
kalloo
Nu este medic/terapeut
kalloo
Domnule Nick,

Se poate rezolva si fara chirurgie?

auzisem ceva de testosteron..
0
15-07-2010, ora 22:49
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Kallo,

Da, se poate şi fără chirurgie, dar această alternativă non-chirurgicală este strict dependentă de cauza care vă produce ginecomastia, şi bineînţeles, de ceea ce va decide medicul curant.

" auzisem ceva de testosteron.."
- De fapt, nu de testosteron este vorba, ci de dihidrotestosteron sub formă de gel cu utilizare topică (Andractim). S-a demonstrat ştiinţific faptul că, dihidrotestosteronul (DHT-ul), aplicat topic pe ţesutul mamar dezvoltat în exces, produce o aplatizare substanţială a acestuia, tranformând ginecomastia în...pectorali bine definiţi. Din păcate, teoria este una, iar practica este alta. Andractimul NU este omologat în România şi, colac peste pupăză, reacţiile adverse produse de acesta, sunt extrem de severe în multe cazuri. În plus, Andractimul nu este foarte eficient în cazul ginecomastiei produse pe fondul unui hipertiroidism!!!


Consultaţi medicul!
Toate cele bune :-)
Cu respect,
Nick
0
18-07-2010, ora 04:10
kalloo
Nu este medic/terapeut
kalloo
Domnule Nick,

Si credeti ca la randul ei, ginecomastia poate sa atraga si alte probleme? ( cum ar fi cele sexuale) ?

Am problema si la "barbatie"... are dimensiunile foarte mici si intampin dificultati in erectie in timpul actului sexual ( probabil din cauza inhibitiei...) asta de la ce o mai fi?
0
19-07-2010, ora 13:23
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate domn,

Ginecomastia, este, de cele mai multe ori, rezultatul unui nivel crescut de estradiol (hormon feminin) sau al unui nivel mic de testosteron (hormon masculin).
Tulburarea de dinamică sexuală - cea specificată de dvs. în mesajul anterior - este, cel puţin parţial, indicatorul, care scoate în evidenţă că aveţi probleme endocrine destul de serioase. Vă rog să consultaţi un medic endocrinolog!
Trebuie să vă faceţi nişte analize hormonale, precum (nu vi le faceţi înainte de a consulta medicul, pentru că, prin modalitatea recomandării directe a medicului respectiv, veţi putea să beneficiaţi de gratuitate, cel puţin teoretic):
- PRL (prolactină);
- Testosteron total şi liber;
- Estradiol;
- T3 şi FT3 (triiodotironină total şi liberă);
- T4 şi FT4 (tetraiodotironină totală şi liberă - tiroxină);
- TSH etc.
Analizele hormonale, examenul fizic + anamneza (Totalitatea datelor pe care medicul le obţine, după ce vă interoghează pe dvs. cu privire la apariţia şi evoluţia bolii de care suferiţi, la antecedentele ei etc.) - toate vor ajuta medicul să vă pună un diagnostic corect. După diagnosticare veţi primi şi tratament.



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Cu respect,
Nick
0
31-10-2010, ora 21:00
Ady00pk
Nu este medic/terapeut
Ady00pk
.Sunt tratamente cu antiestrogen precum : Tamoxifenul care este cel mai raspandit si se gaseste foarte usor(si foarte ieftin)apoi Arimedex este un puternic antiestrogen. Datorita disponibilitatii reduse, pretului ridicat si eficientei foarte mari a devenit un produs foarte ravnit pe piata neagra.Deci am si eu aceeasi problema dar am 17 ani:) o sa urmez un ciclu de Tamoxifen dupa ce fac rost de bani pentru al cumpara:).Cum spuneam pretul e mic!! dar eu am alte planuri cu banii:)
Mai este solutia cu operatia care este cea mai buna:) Te scapa in totalitate de probleme..dar din pacate trebuie sa te plimbi mult pana reusesti sa iti faci rost de o operatie...
0
01-11-2010, ora 17:08
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate d-rule/d-nule Ady00pk,

Vă rog să fiţi foarte prudent, adică cerebral. Gândiţi-vă foarte bine înainte să decideţi să vă administraţi un tratament cu efect antiestrogenic, pentru că ABSOLUT toate tratamentele antiestrogenice au efecte adverse foarte grave, unele dintre ele având chiar calitatea de a fi ireversibile.
_
Sfat: NU vă administraţi absolut NIMIC înainte să consultaţi un medic endocrinolog. Dacă medicul endocrinolog va considera de cuviinţă că aveţi sau veţi avea nevoie de un astfel de tratament, după o examinare specifică şi după o dozare hormonală, vi-l va prescrie în cantitatea, concentraţia şi frecvenţa adecvată, bineînţeles.
.
Operaţia este, într-adevăr, soluţia cea mai bună, din multe puncte de vedere mai mult sau mai puţin obiective, dar NU uitaţi că şi această metodă are destul de multe dezavantaje, principalul fiind crearea cel puţin a unei cicatrici în locul unde se intervine, adică într-o anumită parte a zonei muşchilor pectorali, în principal.
În plus, o astfel de operaţie NU te scapă în totalitate de probleme!
Gândiţi-vă bine şi discutaţi cu un medic specialist.





Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Cu respect,
Nick
P.S. - Evitaţi total administrarea neavizată de hormoni!
0
24-08-2017, ora 23:43
Daniel1982
Nu este medic/terapeut
Daniel1982
Si eu sufar de ginecomastie. Am decis sa intervin chirurgical. Va sfatuiesc sa cautati un medic titrat cu rezultate exceptionale in acest domeniu deoarece medici care fac aceasta interventie sunt multi, insa cu rezultate bune putini. Asa cum v-am impartasit mai devreme eu m-am operat de ginecomastie la dr Vasalos Silvia la clinica Medicover, operatia a costat 9000ron. Rezultatul este pentru mine TOTAL NESATISFACATOR. Forma si conformatia sanilor a ramas la fel. Sunt nu foarte ci extrem de dezamagit atat de medic cat si de interventie si de mine ca nu am cautat un medic de top. Sper sa pot obtine de la clinica o reevaluare a rezultatelor si totodata o reefectuare a operatiei, insa pana acum dupa sesizari si sesizari nu s-au deranjat nici macar cu un telefon.
Raspunsul dnei dr dupa evaluarea de 3 luni de la operatie, in momentul in care eu i-am spus ca nu vad nici o schimbare in conformatie...si ca am in continuare forma sanului feminin a fost: "Dvs ati stat intins pe spate in timpul operatiei si sanul se vedea perfect intins. Tin sa precizez ca dupa operatie am consultat alti medici care mi-au spus franc ca tesutul adipos nu a fost extras suficient ci mi s-a facut numai o excizare de glanda de sub areola si mi s-a ridicat putin sanul. Rezultatul...pieptul meu arata la fel cu o forma feminina. Deaceea va sfatuieac sa va informati mult si sa studiati rezultatele medicilor inainte de a va decide asupra unei interventii chirurgicale
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: