Ajutor - indometacin supozitoare trimestrul 3 sarcina!

04-02-2010
andreeavs
Nu este medic/terapeut
andreeavs
Va rog din tot sufletul sa ma lamuriti asupra urmatoarei probleme: sunt insarcinata in 35 saptamani si am fost diagnosticata cu iminenta de nastere prematura. Colul este scurt, am lichid in exces, bebe are cordonul in jurul gatului, am o infectie urinara cu enteroccus (50 000 ufc/ml) pentru care am luat tratament cu zinnat.

Mi s-au dat 2 injectii cu dexametazon pt maturarea plamanilor si 3 supozitoare indometacin pe care sa le iau 3 seri la rand. Va rog sa ma credeti ca de cand am citit prospectul (ca este interzis in sarcina) nu ma pot opri din plans. Stiu ca poate reactionez exagerat, insa am facut eforturi disperate ca acestui ingeras sa-i fie bine si nu vreau sa dau gres acum pe ultime suta de metri. Mentionez ca am luat 2 din cele 3 supozitoare.

Spuneti-mi va rog daca se prescrie de catre medici un astfel de medicament, in conditiile in care este interzis. Ma simt extrem de prost ca nu am incredere 100% in medicul meu, insa e prima sarcina si totul pentru mine este nou.
5 comentarii
0
04-02-2010, ora 00:37
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Da, se prescrie frecvent înainte de naştere, atunci când se aşteaptă ca ea să aibă loc mai devreme decât ar fi sorocul obişnuit. Scopul este de a face mai uşoară comutarea sistemului de orificii şi supape din jurul inimii din "mod de funcţionare intrautetrin" în "mod de funcţionare extrauterin".

Ca regulă generală, atunci când mai primiţi prescripţii de la medic, nu mai citiţi prospectul dacă nu puteţi să luaţi conţinutul sub titlu de inventar. Prospectele nu sunt scrise pentru pacienţi, ci pentru avocaţii firmelor care fabrică medicamentele.
0
04-02-2010, ora 13:46
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Peste 70% din medicamentele alopate date de medici sunt gresite, peste 90% sunt inutile si 100% sunt daunatoare si au efecte adeverse SIGURE iar peste 99% sunt FOARTE daunatore.

Este foarte intelept si necesar pt. un om caruia Dumenzeu i-a dat un creier si ochi sa citeasca prospectul pe care sunt scrise efectele adeverse caci acestea este singurul lucru adevarat scris pe aceea hartie care a fost facuta nu ca sa ne spuna noua ce efecte au ele (nici macar nu sunt trecute toate efectele) ci numai ca nimeni sa nu-i poata da nimeni in judecata.

Eefect secundar e un termen frumos da inseamna de fapt dauna (i)reparabila) adusa organismului in mod sigur.

Efectele secundare de pe lista sunt 100% sigure, dar mai este si un Dumnezeu care ne ajuta asa ca nu este cazul sa disperati !

Rugati-va si linistiti-va Dzeu va poate curata trupul si chiar face asta zilnic in timpul somnului. Cei mai multi oameni ar muri de mult de la toxinele pe care le inghit zilnic daca nu ar fi asa.
A fosto femeie gravida cu credinta care a facut chiar chimioterapie in timpul sarcinii si a nascut un copil sanatos spere uimirea medicilor care o sileau sa avorteze.

Pt. orice gravida: nu mai fugiti la medicina clasica in timpul sarcinii caci nu are ce sa va dea decat otravuri chimice ci apelati la natusrie si la Dzeu sau mergeti la un medic homeopat bun, un medic care practica homeopatia clasica. TOATE problemele se pot rezolva mult mai repede si efectiv cu ajutorul homeopatiei care nici nu are efecte secundare daca remediile sunt alese cum trebuie de un doctor, si des nici macara atunci cand sunt date gresit (in acel caz pot fi antidotate).

Homeopatia poate intoarce copii in burta, ii poate linisti, poate ajuta la nastere, poate opri pericolul de avort, orice poate.

Va recomand insa numai homeopati care acorda destul timp pacientului (nu numai 5-10 min asa cum se intampla des ) si care practica hoemopatia clasica si care nu se folosesc si de alopatie in acelasi timp.
Aloapatia si homeopati sunt antagoniste, cine le foloseste pe amandoua in acelasi timp nu are cum sa fie un homeopat adevarat.
Astfel de medici sunt (dupa cate stiu eu) : Bucuresti: Dr. Ileana Randasu, Dr. Silvia Nedelcu,
Dr. Raceanu (Iasi)

Nu faceti orbeste si cu naivitate tot ce va spun doctorii si nici nu luati orbeste tot ce va dau ei - ei nici mcar nu citesc des hartia insotitoare - caci caci mai toate ce la fac, le dau si le spun sunt oricum gresite si tot voi trageti de pe urma greselilor. Un medic normal face 600 de greseli zilnic (numarate de alti medici in Anglia)

Vigilenta fata de medicamentele date si neincredera in doctori sunt cei mai buni doctori in ziua de azi!
Multe medicamente date in Romania sunt interzise de decenii in alte tari.
Romania este cobaiul industriei farmaceutice caci oamenii din Romania sunt naivi rau, nestiutori si doctorii tot asa.
0
04-02-2010, ora 17:03
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
Stati linistita medicul stie ce face, cel mai important este psihicul dvs, aveti incredere in doctorul dvs nu ar face ceva daunator stiind ca sunteti insarcinata, intr-adevar am auzit sa se mai dea antiinflamatoare cum este indometacinul in ultimul trimestru de sarcina, fara efecte secundare- va dati seama ca este vorba doar de 3 supozitoare. Pe hartia insotitoare scrie ca nu se da in timpul sarcinii pentru ca exista foarte multe femei cu boli de articulatii inflamatorii care trebuie sa ia permanent aceste pastile si supozitoare si atunci pentru ele trebuie gasita alta solutie.

deci stati linistita, fiti calma, ascultati indicatiile medicului pentru a duce cu bine la capat sarcina si multa sanatate viitorului dvs copil

Cu respect, Geanina
consilier psihologie
0
04-02-2010, ora 17:13
Geaninaleabu
Nu este medic/terapeut
Geaninaleabu
si imi cer scuze pentru urmatoarea afirmatie adresata dlui scarface pe care in momentul de fata nu pot decat sa il consider cel mai mare cretin de pe fata pamantului: cum puteti domnule, unei femei speriate, care plange sa ii spuneti ca totul in medicina este 100% negativ si daunator? nu va dati seama ce puteati sa ii faceti? chiar incercat sa o faceti sa cedeze nervos? ce sa faca acum? sa aterizeze direct la spital? nu vedeti ca deja are multe probleme pe care incearca sa le rezolve si dumneavoastra nu faceti decat sa incercati sa va sustineti absurd in acest caz un punct de vedere prin care eventual nu ati castiga absolut nimic... daca vreti sa sfatuiti femeile sa nu mai mearga la doctor in timpul sarcinii, faceti va un post separat promovati homeopatia frumos, dar pt numele lui Dumnezeu nu va luati de o femeie speriata cu o sarcina foarte avansata si nu ii dati peste cap linistea sufleteasca si asa fragila intr o perioada cum e sarcina!!!!

daca chiar nu aveti bunul simt sa nu faceti asa ceva atunci sunteti de o mie de ori mai prost instruit si pregatit si faceti greseli majore mult mai mari decat doctorii pe care ii acuzati tot timpul. si nu incercati sa va aparati pentru ca nu aveti absolut nicio scuza pe acest pamant, nici bunavointa, nici nimic- decat daca intentia v-a fost sa speriati femeia sa mearga la spital de urgenta si sa ceara cezariana sau mai stiu eu ce
0
04-02-2010, ora 17:30
andreeavs
Nu este medic/terapeut
andreeavs
Va multumesc mult de tot pentru explicatiile legate de medicament, pentru incurajari si pentru faptul ca m-am mai linistit. Voi incerca sa comunic mult mai mult cu medicul meu de acum incolo, mai ales ca sunt convinsa ca imi vrea doar binele.

Cu siguranta dorinta mea de a avea un copil sanatos, de a face tot ceea ce este mai bine pentru el, de a nu gresi, faptul ca sunt la prima sarcina si descopar ca toata viata mea s-a schimbat o data cu aflarea vestii ca sunt insarcinata, ma face sa fiu asa de speriata si sa am reactii putin cam exagerate.

VA MULTUMESC DIN SUFLET!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: