ajutor!!! stari anxioase, neliniste | Forumul Medical ROmedic

ajutor!!! stari anxioase, neliniste

21-09-2007
store
Nu este medic/terapeut
store
Am 38 de ani si am fost f stresata in ultimul timp, iar acum trec prin niste stari de anxietate fff neplacute: neliniste, ma simt agitata. parca nu ma pot relaxa, stare de teama, nu mai sunt vesela, au aparut si cateva atacuri de panica. Va rog sa ma indrumati cu un sfat pt a putea redeveni eu, care in fapt sunt o fire vesela si optimista. Este de-a dreptul frustranta aceasta stare. Sunt dascal, dar urmez si cursurile facultatii de psihologie, anul II. Am mai trecut prin astfel de stari acum 3 ani cand am avut o mare suparare. Atunci am mers la psihiatru si am primit un tratament care si-a facut efectul si m-am simtit f bine. Nu credeam ca ma voi confrunta iar cu astfel de stari. Dar, iata ca acum dupa o perioada de 2 luni fff stresanta starile alea urate au reaparut si mi-e teama sa nu-mi fie rau ca atunci. Desi acum 3 ani am rezolvat starile urate cu tratament medicamentos... acum as dori sa nu mai iau medicamente. Credeti ca as putea trece peste aceste stari anxioase fara medicamente? Ce ma sfatuiti? Astept cat de repede un raspuns! Multumesc mult acestei comunitati virtuale care chiar si numai prin ceea ce citesc aici ma face sa ma simt mai bine si simt ca nu sunt singura!
40 comentarii 12 ÃŽnainte ›
0
21-09-2007, ora 00:00
ramona cristiana
Nu este medic/terapeut
ramona cristiana
draga store, sint ramona si am 39 de ani. de 5-6 ani ma confrunt cu aceeasi problema ca si tine, stri de anxietate, atacuri de panica si in ultimul rind cu agorafobie. si eu am avut o perioada de stres si de acolo a inceput totul...nici nu am crezut ca se poate ajunge in stadiul sa nu pot iesi din casa. acum fac de o luna sed de terapie care au dat pina acum rezultate destul de bune; adica, nu mai am stari de sufocare, nu mai fac atacuri de panica si chiar am inceput sa ies din casa singura. eram intr-o stare urita tare, nu stateam singura in casa, nu pecam din casa decit in cazuri extreme si atunci cu cineva care sa ma insoteasca dar niciodata pe jos sau daca intram in magazin nu rezistam mai mult de citeva minute.am inteles ca tu urmezi psihologie deci cred ca stii ca sedintele este o posibilitate sa-ti revii f. repede, fara sa ei medicamente.asta e ste parerea mea sau, nu stiu, deci la mine funtioneaza terapia.sa auzim de bine, ramona
0
21-09-2007, ora 00:00
store
Nu este medic/terapeut
store
Ramona eu sunt din Craiova. Tu de unde esti si la cine faci terapia? Cate sedinte faci pe saptamana si cat costa o sedinta? Cat de repede au aparut rezultatele? Ce fel de terapie faci? Cognitivcomportamentala?Tu ai luat vreodata medicamente? Imi cer scuze... daca am fost prea indiscreta. Multumesc mult pt promptitudine.
0
21-09-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Inteleg ca tratamentul primit in urma cu trei ani a rezolvat simptomele, insa nu si predispozitia spre anxietate. De fapt, rareori se intampla asta.
Iti recomand sa incepi practica psihologica, insa din postura clientului. Adreseaza-te unui psiholog sau psihoterapeut cu experienta in tratarea anxietatii.
La finalul terapiei, ca viitor psiholog (sau psihoterapeut), dar si ca om care a trecut prin astfel de trairi, vei putea privi orice persoana care sufera de anxietate, dintr-o perspectiva care va avantaja mult demersul terapeutic si, evident, obtinerea rezultatelor.

Succes!
0
22-09-2007, ora 00:00
ramona cristiana
Nu este medic/terapeut
ramona cristiana
store, sint din Onesti dar momentan stau in Italia, am venit in urma cu 9 luni.sedinte fac saptaminal(primesc pe net ex si eu le fac singura). de 5 saptamini. Efectele sint uluitoare, starea mea s-a schimbat extrem de mult.Nu am ajuns la performante deosebite cum ar fi, sa ma plimb singura pe strada, dar te asigur ca am incredere si cerrtitudinea, ca totul este spre bine. Am facut multe tratamente dar erau cu rezultate minime sau unele cu efect de rebraund, totul depinde de noi, si daca tu urmezi aceasta meserie stii ca depinde f. mult gindirea pozitiva...multa sanatate.
0
22-09-2007, ora 00:00
store
Nu este medic/terapeut
store
Draga Simina, te rog sa-mi recomanzi un psihoterapeut bun in Craiova. Crezi ca voi rezolva predispozitia spre anxietate? Am nevoie de incurajari din partea unui specialist. Vreau sa scap de starea aceasta de teama si toate celelalte stari neplacute. Eu profesez ca dascal si este o meserie solicitanta, am nevoie sa fiu iar eu. exuberanta si plina de viata. Ma poti ajuta cu cateva sfaturi de specialist pe acest forum? Cum sa-mi recapat increderea si siguranta ? Cum trebuie sa gandesc in momentele de panica?
Multumesc din suflet pt tot !
0
22-09-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Store, imi este dificil sa iti recomand un psihoterapeut bun din Craiova, pentru simplul motiv ca, nelocuind in acest oras, am prea putine informatii despre activitatea si rezultatele colegilor de breasla. Prin urmare, nu pot face o recomandare.

Dar, am o intrebare: ce ar fi daca te-ai ocupa tu de acest aspect? Cred ca poti gasi un profesor sau orice alt cadru didactic din facultate, care sa aiba cunostinte de acest gen sau sa fie capabil sa te indrume spre cineva. In general, cei care predau psihologia clinica si psihoterapia desfasoara, pe langa activitatile didactice, si o activitate practica fie intr-un cabinet, fie intr-o clinica.

Din intrebarile tale, observ ca deja stii cat este de important in reducerea anxietatii modul in care interpretezi realitatea. Si asta nu doar in timpul unor manifestari mai puternice, ci si in perioadele dintre ele. Cu cat vei reusi sa prelungesti mai mult aceste perioade de liniste si calm, cu atat starile acute vor fi mai rare si vor scadea in intensitate.

Insa pentru ca acest lucru sa se realizeze la modul autentic si stabil, sunt necesare cateva conditii pe care doar un cadru terapeutic le poate furniza, cum ar fi relatia terapeutica, monitorizarea rezultatelor, posibilitatea unui feed-back, adaptarea metodelor la particularitatile persoanei etc., deci lucruri ce nu pot fi surprinse si cuprinse intr-un sfat, indiferent cat de binevoitor ar fi si indiferent de la cine provine.

Deci, nu-ti dau un sfat, dar imi permit sa iti fac o sugestie: porneste de la intrebarea "Care este cel mai bun lucru pe care pot sa il fac pentru mine in acesta situatie?", bun insemnand eficient. Atentie, nu cel mai usor, nu cel mai putin solicitant, nu cel mai rapid.
Cel mai bun, cel mai mai eficient pentru ca tu sa obtii ceea ce iti doresti, adica sa iti recapeti increderea, siguranta, exuberanta.
0
22-09-2007, ora 00:00
store
Nu este medic/terapeut
store
Sunt studenta la ID... deci nu prea am tangenta personala cu cadrele de specialitate. Stiu cateva cabinete de psihoterapie in Craiova, dar nu stiu pe care sa-l aleg. Mai este o problema, sotul si copilul nu stiu de starile prin care trec si nici nu as vrea sa stie nimeni. As dori sa-mi rezolv pb cu discretie... poate de aceea sper si lupt sa gasesc solutii de una singura. La intrebarea despre cel mai bun lucru care as putea sa-l fac pt mine acum as raspunde ca trebuie sa fiu pozitiva... si chiar se intampla sa am unele momente mai bune, dar brusc apar nesiguranta, teama, uscaciunea gurii si alte semne specifice anxietatii si atunci ma simt frustrata ca n-am reusit sa ma debarasez de ele, desi crezusem ca gata totul va fi bine. Aceste recaderi ma debusoleaza si ma sacaie, imi taie elanul. Aceasta anxietate o percep ca pe o greutate pe umerii mei, care nu ma lasa sa fiu eu, care parca vrea mereu sa ma puna la punct si sa ma controleze si acest lucru ma infurie uneori. Cum sa gestionez aceasta situatie? Voi scapa de anxietate? Voi fi din nou in deplinatatea fortelor si capacitatilor?
Te rog Simina sa ma indrumi si sa-mi dai o speranta ca totul se poate rezolva. Spune-mi, te rog, ce trebuie sa fac pas cu pas si concret.
Multumesc!
0
22-09-2007, ora 00:00
store
Nu este medic/terapeut
store
Ramona iti multumesc pt solidaritatea aratata. Poti sa/mi spui si mie despre ce fel de exercitii este vorba si cine ti le trimite pe net? As incerca si eu, mai ales ca ai mei din casa, sotul si copilul, nu stiu de starile mele. Nu vreau sa-i incarc si pe ei cu suferinta mea.
Astept raspunsurile voastre cu multa speranta. Am gasit aici niste prieteni adevarati, un forum excelent.
0
23-09-2007, ora 00:00
ramona cristiana
Nu este medic/terapeut
ramona cristiana
draga, store, cu placere, sa stii ca cei susufera sint nu numai solidari dar si inteleg prin ce treci deoarece sintem in aceeasi situatie...despre ex de respiratie ce sa-ti spun, sint mai multe etape, se incepe de la o respiratie usoara si incet, incet ele se amplifica, sint etape pe care ti le poate descrie un terapeut in functie de starile tale, nu sint rautacioasa dar sa explic este f. mult de scris... la mine pe forum gasesti id meu si putem discuta, dar cum ti-a spus si simina, sint mai multe etape pe care, trebuie sa le parcurgi impreuna cu cineva. In ceea ce priveste fam ta, nu stiu daca este o solutie buna sa te ascunzi de ei, sa nu spui ce se intimpla cu tine. in asemenea situatii ai nevoie de cei din jur si mai ales de sustinere morale. singura iti va fi mult mai greu sa treci peste asta. da, e adevarat ca suta la suta nu vor intelege, ca sint simtome pe care nici noi nu ni le putem explica dar cu siguranta ele se pot confrunta, dar totul cu ajutor, singura e f. greu.sanatate si hai pe mes!
0
23-09-2007, ora 00:00
store
Nu este medic/terapeut
store
Draga Ramona ai scris mai sus ca primesti ex pe net in fiecare saptamana, de asta te rugam sa mi le spui si mie. Scuze daca am inteles gresit.
0
23-09-2007, ora 00:00
store
Nu este medic/terapeut
store
Pt Simina . te rog mult sa-mi raspunzi la mesajul meu. Multumiri!
0
23-09-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Nu imi este foarte limpede ce anume imi ceri. Te referi la terapia online?
Am mai spus-o si cu alte ocazii, aceasta este o ultima solutie, pe care eu nu o recomand si nici nu o practic decat in conditii exceptionale: cand persoana se afla in alta tara, cand se afla in imposibilitatea de a se deplasa, cand este vorba despre unul dintre clientii mei, cu care am lucrat deja suficient pana atunci, incat sa imi pot asuma responsabilitatea unui astfel de gest, ori cand persoana respectiva are ceva experienta in terapie.
In rest, ce sa zic, exista site-uri specializate de consiliere online, daca asta vrei.
0
23-09-2007, ora 00:00
store
Nu este medic/terapeut
store
Draga Simina, imi pare rau daca nu am fost foarte clara. Eu doresc sa scap de aceste stari neplacute, sa-mi recapat increderea si pofta de viata. Ce trebuie sa fac?
Multumesc fff mult pt atentia pe care mi-o acorzi si-mi cer scuze daca am devenit putin sacaitoare.
0
24-09-2007, ora 00:00
ramona cristiana
Nu este medic/terapeut
ramona cristiana
draga store, i-mi pare rau ca trebuie sa ma repet...eu sint in italia, cit am fost in tara nu am stiut exact ce am, toata lumea m-a descurajat si nicmeni nu-mi dadea un sfat concret. cind am ajuns in italia am descoperit acest forum de unde am luat f. multe informatii, in legatura cu ceea ce simteam si am vb cu multi panicati, dar asta nu putea sa.mi aduca vindecarea. am incercat sa merg aici la psiholog, asa cum ma indrumase toata lumea dar din pacate eu nu stiam limba si nu am putut avea rezultatele asteptate. intr-un cuvint mia spus ca nu se prea poate sa merg la psiholog cu un traducator deoarece nu mai poate exista acea legatura strinsa intre noi. m-a refuzat elegant si am inteles ca din nou sansele mele erau spulberate., dar nu am disperat, am cerut ajutor si mi s-a acordat o sansa cu conditia sa muncesc mult mai mult...daca tu ai sansa sa mergi la un psiholog cu care vb aceeasi limba, te rog, nu-ti refuza aceasta sansa
nu este acelasi lucru sa faci exercitiile explicate, cu ex impreuna cu terapeutul. eu inteleg ca tu esti si disperata, si nici nu vrei ca sotul tau sa afle dar, ca totul sa redevina la normal si tu sa fii ok trebuie sa faci tot posibilul sa scapi din acest cosmar pt ca tu ai sanse mari si clare
sa nu uiti ca nu esti singura si asta nu este o rusine indiferent ce meserie ai, trebuie sa tii capul sus si sa mergi inainte cu demnitate!nimic sa nu te opreasca sau sa te faca sa te simti inferioara celorlalti.daca ai scris aici inseamna ca nu esti singura si ai mult curaj si dorinta sa te faci bine, acum ramine la aprecierea ta ce hotarire sa ei.exercitiile ti le fixeaza psihologul in functie de starile tale si am inteles ca depind si de la pers. la pers. i-mi pare rau ca atit te-am putut ajuta. curaj!
0
24-09-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Energia cu care ma "sacai" pe mine este o resursa.
Foarte bine, foloseste-o, mobilizeaz-o, fa-o sa lucreze pentru tine.

Atentie, insa, spre ce o directionezi, ca sa nu o consumi inutil.
0
24-09-2007, ora 00:00
store
Nu este medic/terapeut
store
Simina si Ramona sunteti niste scumpe. Aproape ca-mi dati aripi. Singurul lucru care ma tine pe loc sa ajung la psihoterapie este faptul ca ai mei din casa nu stiu nimic despre starile mele. Trebuie sa ma gandesc la o strategie.
0
24-09-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Gandeste-te... si apoi, spune-le direct!
S-ar putea sa ai o surpriza. Chiar daca nu ati discutat "pe fata" aceste lucruri, este posibil sa fi simtit ca ceva se intampla cu tine.

Plus, o sa te constitui intr-un exemplu de curaj si hotarare pentru familia ta. Vei incuraja o comunicare deschisa despre anumite probleme si prin asta, o si mai mare apropiere intre voi.

Succes!
0
24-09-2007, ora 00:00
store
Nu este medic/terapeut
store
Draga Simina, m-ai speriat putin cu ce mi-ai scris la sfarsit: "Atentie, insa, spre ce o directionezi, ca sa nu o consumi inutil", fii, te rog mai concreta.
Multumiri.
0
24-09-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
La ce anume crezi ca m-am referit, de te-ai speriat?
0
25-09-2007, ora 00:00
store
Nu este medic/terapeut
store
Nu stiu sa-ti spun concret la ce cred eu ca te-ai referit... dar perceptia mea la aceasta atentionare a ta a fost ca imi consum energia in mod negativ. Cum sa-mi consum energia in mod pozitiv?
Multumesc pt tot. Esti deosebita, Simina, esti dispusa sa oferi mult bine, se vede ca iubesti oamenii. Te simt, deja, ca pe o prietena.
0
25-09-2007, ora 00:00
ramona cristiana
Nu este medic/terapeut
ramona cristiana
Singura strategie si cea mai eficienta este sa spui ceea ce te doare, ce simti si sa lasi sa hotarasca ceilalti daca sint afectati sau nu. eu cred nu este asa de complicat sa ne spunem durerea celor apropiati si din contra cred ca ne eliberam. te-ai intrebat ca tie nu-ti face bine sa treci singura prin asta?sper sa-ti gasesti puterea sa spui ceea ce vrei... bafta
0
26-09-2007, ora 00:00
store
Nu este medic/terapeut
store
Multumesc, Ramona pt incurajari.
Simina astept un semn de la tine. Imi face ff bine cand sunt in legatura cu voi. Chiar acum cand scriu imi da tarcoale o stare din aia neplacuta de panica, dar incerc sa n-o iau in seama... uneori reusesc gandidu-ma ca e doar in mintea mea, ... alteori nu reusesc si atunci ma copleseste si mi-e ffff ciuda ca nu ma mai ajuta vointa si realismul.
Astept raspunsuri de la voi. Ce sa fac concret cand ma simt complesita???
0
26-09-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Store

La aceasta intrebare gasesti tu singura raspunsul, cu ajutorul psihoterapeutului tau.
Deci, daca vrei sa ai un raspuns concret, directioneaza-ti energia spre acele demersuri care te pot apropia de el.

Sper ca de aici inainte discutiile noastre sa fie mai productive, sa vii sa ne povestesti ce ai facut impreuna cu specialistul caruia te-ai adresat, pentru a-ti diminua starile de anxietate.
Poate chiar sa ne spui ce s-a petrecut la prima sedinta de psihoterapie.

Insa pana atunci, nu mai incerca solutiile altora, ca pe niste haine vechi. Cumpara-ti unele noi, care te prind de minune.

Deci, in ceea ce ma priveste pe mine, eu astept vesti noi de la tine...
0
27-09-2007, ora 00:00
IONITA
Nu este medic/terapeut
IONITA
ca si voi de 3 ani ma lupt cu anxietatea si atacurile de panica de la bun inceput am refuzat sa iau anxiolitice si bine am facut ca oricum nu rezolvam nimic mi am luat inima in dinti si am mers la un psiholog dupa 7 sedinte mi sau diminuat considerabil simtomele nu mai amanati cautativa un psiholog bun si totul se rezolva
0
14-10-2007, ora 00:00
LUKACS
Nu este medic/terapeut
LUKACS
SUFAR DE AGORAFOBIE AM 57 ANI SUNT IN ISRAEL SI NU POT APELA LA PSIHOTERAPIE NU CUNOSC LIMBA MEDICAMENTATIA NU AJUTA IAU XANAX DE 2 ANI CE POT FACE //
0
04-11-2007, ora 00:00
store
Nu este medic/terapeut
store
Dragele mele, mi-am luat inima in dinti si iata, ca, maine sunt programata la prima sedinta de psihoterapie, la ora 17. Sunt plina de emotii si temeri, dar sper din tot sufletul sa rezolv aceste stari oribile.
Pt Simina am o intrebare: Psihoterapeuta mea este specializata in psihoterapie centrata pe pesoana. Crezi ca este potrivita pt mine? Sper sa fie bine si sa ma ajute sa-mi revin cat mai repede. Sunt bucuroasa ca i-am spus si sotului meu despre toate starile mele, iar el este dispus sa faca orice sa fiu iarasi bine. Este important pt mine ca imi ofera suportul. Astept sa-mi mai scrieti si voi si sa ma incurajati. Am avut in ultimele zile niste stari oribile, dar trec pt ca m-am hotarat sa incep lupta folosind sedintele de psihoterapie.
0
04-11-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Store, bravo, felicitari! Ai parcurs o parte insemnata din drumul spre vindecare!

Atata vreme cat psihoterapeutul este unul bun, dedicat, care isi ia profesia in serios, orice tip de psihoterapie poate conduce la rezultate remarcabile.
Este bine ca si in terapie sa iti pastrezi un rol activ, sa comunci permanent si deschis cu psihoterapeutul. Tratamentul in sine presupune colaborare continua, si cu cat oferi mai multe feed-back-uri, cu atat va fi mai cabapila sa te ajute in mod adecvat. Adica rezultatele vor aparea rapid si vor fi stabile.

Inca o data, felicitari!
Sa ne spui primele impresii.
0
06-11-2007, ora 00:00
store
Nu este medic/terapeut
store
Draga Simina, la prima sedinta, de fapt consultatie, am vorbit mai mult eu, psihoterapeuta si-a notat pe o fisa, mi-a facut un fel de anamneza. Mi-a spus ca nu sunt un caz f grav, desi mie mi se pare ca sunt groaznic, dar ea mi-a spus ca eu nu pot fi obiectiva pt ca sunt prinsa ca intr-un cerc de aceste stari si ca impreuna vom rupe acest cerc vicios. Eu am ramas in cap dupa aceasta prima intalnire cu ideea ca trebuie sa ma iubesc mai mult eu pe mine. Am intrebat-o ce sa fac cand am starile de panica cumplita si mi-a spus sa nu ma impotrivesc lor pt ca ele vin dinauntrul meu si sa le las sa se manifeste, sa iese la suprafata pt ca nu o sa mi se intample nimic grav. As fi vrut, poate, sa-mi promita marea cu sarea, ca ma voi face bine cat mai repede, dar ea mi-a spus mereu ca depinde in primul rand de mine.
0
06-11-2007, ora 00:00
store
Nu este medic/terapeut
store
Simina, in ce constau concret feed-backurile pe care sa i le ofer psihoterapeutei?
Astept in continuare incurajarile si opiniile tale!!!
0
09-11-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Sunt de acord cu afirmatia ca vindecarea ta depinde foarte mult de tine. Depinde si de relatia pe care o stabilesti cu psihoterapeutul tau, precum si de suportul exterior de care ai parte.

Pentru ca relatia psihoterapeutica sa se dezvolte armonios si sa puna bazele unei interventii eficiente, contributia ta trebuie sa fie cat se poate de vie. Asta inseamna sa exprimi deschis toate gandurile si sentimentele tale in legatura cu ce se intampla atat in sedintele de terapie, cat si in perioada dintre sedinte, indiferent daca sunt de natura pozitiva sau negativa.

Daca ai anumite expectante, temeri, indoieli, exprima-le!
Daca o metoda nu functioneaza, spune!
La fel, cand inregistrezi progrese, anunta acest lucru in terapie!
Adica, ofera feed-back continuu! Doar in acest fel psihoterapia pe care o faci poate fi adaptata la particularitatile tale.
Adaugă un comentariu / răspuns
40 comentarii 12 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •