De 5,6 zile dureri in dreapta jos - e apendicele? | Forumul Medical ROmedic

De 5,6 zile dureri in dreapta jos - e apendicele?

31-07-2016
Emimaaa
Nu este medic/terapeut
Emimaaa
Buna seara! Am dureri de 5 6 zile in partea dreapta jos, cred ca e apendicile. Nu sunt in tara si nu am acces la doctor atat de usor. Iau antibiotic cefuroxima pentru infectie si nurofen pt durere, si nu imi trece. Ce sa fac ?? Ma tem sa nu imi crape :-(:-(. Ar trebui sa tin un regim alimentar ?? Multumesc !!
2 comentarii
0
04-08-2016, ora 13:33
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
Daca intr-adevar e apendicita exista riscul sa "crape" si infectia sa difuzeze in spatiul peritoneal = peritonita - care este o urgenta chirurgicala extrema.
Si apendicita este o urgenta chirurgicala asa ca va recomand sa mergeti la urgente. Urgentele sunt gratuite si acolo va fac o ecografie si o formula leucocitara si vad daca apendicele este inflamat.
Tratamentul antibiotic poate "calma" o apendicita o perioada de timp, dar asta nu inseamna ca e suficient. Peritonita, ca si complicatie, poate aparea si sub tratament antibiotic. Sa spuneti ce medicatie ati luat.
Doar un consult chirurgical poate sa decida daca apendicele trebuie scos sau nu.

Poate sa fie si o litiaza renala dreapta - calculi pe ureterul drept, dar o apendicita trebuie exclusa oricum atunci cand aveti dureri in acea zona.
Mergeti la urgente!
0
06-08-2016, ora 08:47
Dr. Adrian Barna
Medicina generala, Sibiu
Dr. Adrian Barna
Sau poate o anexită... Doare continuu? iradiază undeva ( în sus, în jos, pe membru inferior, în zona genitală)? Este colicativă( te strânge, te lasă, iar te strânge iar te lasă) ? Se accentuează la mişcări? la care? Există vreo poziţie în care nu mai doare?
Aceste întrebări au nevoie de răspunsuri pentru a încerca un diagnostic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Antibioticele pot înlocui operaÈ›ia chirurgicală, în cazurile necomplicate de apendicită acută
  • Administrarea antibioticelor în ambulatoriu la pacienÈ›ii cu apendicită este sigură È™i reduce necesitatea intervenÈ›iei chirurgicale
  •