alaptez de 9 luni si vreau sa mai fac un copil

02-02-2010
alunitza1
Nu este medic/terapeut
alunitza1
alaptez de 9 luni si mai vreau sa fac un copil ce trebuie sa fac, pot continua sa alaptez?si as vrea sa stiu daca pot incepe a lua acid folic inainte de a ramane gravida chiar daca alaptez??eu inainte de a face primul copil am inceput de a lua cu aproximativ o luna inainte "serengrav"adica niste pastile cu acid folic si am continuat pe tot parcursul gravidantei.intrebarea mea este pot lua si acum daca alaptez?
2 comentarii
0
02-02-2010, ora 18:56
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
puteţi lua pentru că oricum necesarul organismului de acid folic în timpul alăptării este crescut, întrebaţi medicul totuşi de care şi în ce doză. puteţi continua alăptatul, se zice că perioada în care alăptarea efect contraceptiv este de maxim 6 luni- deci puteţi să rămâneţi gravidă, mai ales dacă v-a şi revenit ciclul şi chiar este important să vă suplimentaţi necesarul de acid folic- atât sarcina, alăptarea cât şi faptul că veţi rămâne gravidă din nou v-au crescut necesarul de această vitamină şi este importantă pentru sănătatea viitorului copil
0
02-02-2010, ora 19:18
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
De acid folic nu are nimeni nevoie. Este fabricat si vandut numai pt. profit, are fecte adverse importante, nu se gaseste in mod natural decat in cate plante pe care omul nu le consuma ca hrana zilnica si in plus poate fi produs si de corp la nevoie. Este ca si cum cineva v-ar vinde CO2 pe care il produceti si singura. Acidul folic dauneaza atat la mama cat si la fat, caci ca orice substanta elemtara, atat vreme cat este luat corpul nu-l mai poate produce singur. Dar daca doriti sa-i credeti de doctori faceti ca ei. Nu ei vor suferi, ci dvoastra. Genartiile trecute au fost mai sanataose in ciuda "lipse de acid folic" iar in SUA malformatiile si pierderile de sarcinic sunt cele mai inalte caci acolo li se pune si in paine acid folic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Caracteristicile laptelui matern
  • Alimentația mamei în perioada alăptării
  • Sfaturi pentru alăptarea la sân
  • Pompele de sân
  • Alăptarea și cofeina
  • Pregătirea pentru sarcină
  • Alăptarea în sarcină
  • Alăptarea după cezariană
  •