Alat /asat marite

03-05-2016
mikeduta
Nu este medic/terapeut
mikeduta
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine. Deci sunt baiat 22 ani. Vroiam si eu sami fac vaccin hepatita B si am dat analize la AgHbs, Anti HB cor sum, Anti HBs si Anti HCV sum si miau iesit negative. Insa Alt mia iesit 126 iar Ast 61. Mam ingrijorat putin restu erau ok : bilirubinele fosfataza etc. Peste 5 zile am mai dat odata si miau iesit Alt -163 Ast-59 de data asta bilirubinele : indirecta 18, 8 directa 8, 2 si totala 27 (deci toate marite). Am fost la un hepatolog. Doamna mia prescris regim strict si sargenor cu enterosgel timp de 5 zile. La ecografie mia dat ficatul putin marit, splina marita si coledocul deformat. Am facut si analaiza la anti hav si tot mia iesit negativa. Peste 5 zile miau iesit Alt 290( dublu) Ast 120 si din bilirubine doar cea directa putin marita 6.3. Ce poate fi ? Tin regim strict. Nu am avut interventii chirurgicale acte sexuale neprotejate sau transfuzii nu am contactat cu sange dar chiar si asa mia iesit oricum negativ la hepatite. Nu stiu ce sa fac de ce cresc asa repede transaminazele astea?
1 comentarii
0
19-09-2016, ora 19:20
Dr. Chiriac Stefan
Gastroenterologie, Iasi
Dr. Chiriac Stefan
Buna ziua, valorile crescute ale transaminazelor, mai ales la nivelul descris de catre Dvs sugereaza o suferinta hepatica. In acest caz aveti nevoie de un consult gastroenterologic pentru excluderea unor medicamente sau suplimente alimentare ce ar putea cauza afectarea ficatului dar si a unei hepatite virale sau a unei alte cauze de citoliza hepatica. Ar trebui realizat un bilant care sa cuprinda dozarea inclusiv a markerilor pentru hepatita A, B, C precum si feritina, profil de autoimunitate, colesterol, trigliceride precum si repetarea bilantului hepatic uzual. In legatura cu ecografia abdominala este necesar sa urmarim daca este o dilatare a cailor biliare, respectiv dimensiunea coledocului precum si structura ficatului si existena semnelor directe si indirecte de hipertensiune portala. Tratamentul hepatoprotector este un adjuvant dar esential este sa va asigurati ca nu exista o cauza a afectiunii hepatice pentru care se poate interveni specific. Sper ca aceste recomandari sa va fie de folos!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici