albire dinte fara nerv

14-01-2012
ra18
Nu este medic/terapeut
ra18
buna, am o intrebare:
acum 1 an jumatatea, am urmat un tratament pentru o infectie la unul dintre cei doi din fata(sus), nervul a 'murit' si acuma dintele a capatat alta culoare..se poate face o albire?sau sunt alte metode?
stiu ca ideal ar fi sa inlocuesc dintele, dar momentan nu ar avea rost sa imi scos 4 dinti sanatosi pt a-mi pune unul

eu auzisem ca exista si o pasta care imita smaltul.stie cineva de asa ceva?
oricum vreau sa rezolv cat mai rapid de acest 'defect'
daca are cineva un sfat, va rog nu ezitati !

merci mult si o seara placuta tuturor!
4 comentarii
0
14-01-2012, ora 22:46
Denisaaaa
Nu este medic/terapeut
Denisaaaa
Aceasta pasta din pacate nu cred ca exista. Cel mai indicat ar fi sa iti faci o programare la dentist, iar acesta te va sfatui ce sa faci.Eu am avut un dinte spart, iar dentistul meu, pur si simplu dupa ce l-a facut, mi-a 'pictat' dintele.. Deci cred ca ar putea sa iti faca asta.. Deoarece acest 'pictat' ramane exact asa cum ti-l face.. Nu se mai albeste, nu se mai ingalbeneste. Sper sa iti rezolvi 'defectul'
0
14-01-2012, ora 23:58
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
daca un dinte care nu mai are nerv este colorat, teoretic exista doua metode de imbunatatire a aspectului lui:
1. albirea interna
in primul rand dintele trebuie sa aiba tratamentul de canal corect facut.
in interiorul dintelui se aplica un gel de albire care se schimba la 1-2 zile pana cand se obtine rezultatul dorit. aceasta este metoda cea mai simpla.
ca dezavantaje ar fi faptul ca nu poate fi anticipat cat de mult se albeste dintele ( uneori mai mult decat ar trebui, alteori mai putin decat este nevoie) si, in al doilea rand, faptul ca rezultatul nu este stabil pe o perioada nelimitata. adica, dupa o vreme este posibil ca dintele sa se recoloreze si sa fie necesara reluarea albirii interne.
in caz de repetare exagerata a albirii sau in cazul in care gelul nu este corect aplicat si nu este etanseizata foarte bine obturatia de canal, exista riscul fragilizarii dintelui si aparitiei resorbtiilor radiculare ( intr-un procent redus din cazuri).

2. acoperirea dintelui cu o coroana integral ceramica.
daca vrei sa " inlocuiesti" dintele NU ESTE NECESARA SACRIFICAREA ALTOR 4. nu cunosc exact situatia ta, dar din cate pot sa imi dau seama, daca vrei neaparat sa imbraci acest dinte, el se poate face individual, fara implicarea altor dinti vecini. solutia imbracarii dintelui cu o coroana este o varianta stabila in timp, ceramica isi pastreaza culoarea initiala neschimbata. dar este o metoda mai invaziva, deoarece presupune slefuirea/ pilirea unui dinte spre deosebire de prima varianta. de asemenea este o varianta mai costisitoare decat albirea.

cel mai indicat ar fi sa te programezi pentru un consult la dentist si sa ai si o radiografie a dintelui in cauza pentru a se analiza ce solutie ar fi mai buna pentru tine.
daca acest dinte colorat are eventual o obturatie/plomba mare pe el, daca este deci in mare parte distrus coronar, este mai indicata cea de-a doua metoda. daca insa dintele este relativ integru, poti incerca in prima faza doar albirea interna si sa mai amani o vreme imbracarea lui cu o coroana.
0
15-01-2012, ora 00:44
ra18
Nu este medic/terapeut
ra18
la ce pret ar ajunge a doua varianta?sau asta depinde de medic?este un pret de pornire?
dintele e intreg, am doar o plomba in spate de la obturatie..
ah, am uitat un lucru sa spun: ar tr sa imi fac griji, deoarece cateodata simt o usoara presiune la nivelul dintelui, mai precis gingie(ca si cum ar fi la radacini)

multumesc
0
15-01-2012, ora 11:54
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
nu se poate estima un pret decat in urma unui consult. de asemenea cauza presiunii pe care o simti la nivelul dintelui nu ppoate fi aflata decat in urma unui consult complet, adica examinare plus radiografie
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cele mai bune practici privind albirea dentară
  • Metode naturale de a albi dinții
  • Nanoparticulele pot fi soluția de ultimă generație pentru albirea dinților
  •