Albire dinti?!

09-06-2009
bebemic
Nu este medic/terapeut
bebemic
As vrea sa stiu la ce stomatolog sa merg in Iasi pentru albirea dintilor. Personal imi este frica de stomatologi, de bolile care se pot lua intr-un cabinet stomatologic si de...lipsa de igiena a cabinetelor. Vreau un cainet curat, cu un medic bun.
6 comentarii
0
16-06-2009, ora 08:40
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Buna bebemic! Stiai ca exista truse de albit dintii pentru acasa? Te poti duce la orice cabinet si comanzi o astfel de trusa pe care o iei acasa si iti albesti dintii. Singura operatiune facuta in cabinet va fi amprentarea pentru confectionarea gutierelor. Oricum, albirea in cabinet consta in perierea dintilor si apoi acoperirea lor cu un gel pentru cateva minute pana la 30min (depinde de produs) si inca o periere, deci un risc foarte mare de infectare nu ar fi. Asta daca tii neaparat sa faci albire sau iti este neaparat necesar pentru ca eu ca specialist nu o recomand. De ce? Pentru ca albirea dintilor este ca si decolorarea parului (doar ca parul mai creste) iti ataca smaltul care devine poros, vulnerabil la carii si la mancaruri si bauturi colorate, se va colora mai repede. Sper ca nu iti imaginezi ca este suficienta o sesiune de albire si apoi vei avea dinti albi toata viata. Aceasta albire odata facuta este necesar sa fie repetata la intervale de 1-1, 5 sau maxim 2 ani (in functie de cat de colorat mananci si bei - cafea, vin rosu, struguri, rosii, sfecla, spanac, etc). Asta pana cand dintii nu vor mai rezista (vor fi mult prea sensibili sau friabili) si vor trebui imbracati. Este foarte important ca dupa fiecare albire sa faci o fluorizare a dintilor sau chiar in timpul albirii (se face in aceleasi gutiere tot acasa) pentru ca altfel dintii vor deveni sensibili la rece, dulce, acru. Numai bine!
0
18-11-2013, ora 13:39
paulade
Nu este medic/terapeut
paulade
In ultima perioada la moda sunt kit-urile de albire. Sunt mai comode si nu afecteaza smaltul. Am luat si eu un astfel de kit de pe ibright.ro
Am gasit in cutie mai multe componente:
ghidul cu nuantele
5 servetele cu fluor pt albirea dintilor
spray-ul pre-tratament de 5 ml
gelul albirea dintilor 15 ml
proteza de gura de silicon care se potriveste perfect dintilor tai
lampa LED de 5 watti
0
06-12-2013, ora 13:34
ralucapi
Nu este medic/terapeut
ralucapi
Paula in cat timp ti-ai albit dintii? Nu de alta dar pe sit-ul lor scrie ca produsul ala poate sa albeasca dintii in 5 zile! Eu as fi multumita sa mi-i albesc si in 10 zile:)
O zi senina!
0
30-12-2013, ora 13:07
oanasar
Nu este medic/terapeut
oanasar
E destul de bunicel produsul. Eu am trecut prin 3 nuante in 6 zile, ceea ce e extrem de mult! Acum tot ce sper e sa reusesc sa mi-i mentin asa si sa nu ii desensibilizez!
Inainte de a lua produsul asta am intrebat si stomatolgu, care mi-a spus ca e alegerea mea cum sa fac albirea dentara!
0
23-01-2014, ora 12:28
ralucapi
Nu este medic/terapeut
ralucapi
Pai bun, e alegerea ta, dar eu stiu sigur ca in cabinete daca faci albirea dentara ti se prapadeste smaltul. Daca mai ai si dinti sensibili cu atat ai mai mult de patimit. Acum probabil ca daca intrebi 10 stomatologi, cu siguranta vei primi zece raspunsuri diferite. Oricum eu am o ciuda pe ei, pt ca lucreaza parca special sa sara plombele dupa o anumita perioada:(
Numai bine!
0
18-02-2014, ora 11:51
oanasar
Nu este medic/terapeut
oanasar
Nu stiu ce sa zic cu albirea in cabinetele stomatologice. Eu am facut si in cabinete si nu mi-a distrus smaltul. Pana la urma e alegerea fiecaruia sa aleaga o modalitate prin care sa poata sa-si albeasca dintii. Eu am zis sa merg si pe kit-uri sa vad cum merg pentru ca produsul ala l-am vazut int-o reclama pe un site strain!

Nu pot sa zic ca Ibright este cel mai bun produs in materie de albirea dintilor(nu am folosit prea multe kit-uri pana in prezent), dar cert e ca m-a ajutat si ca este foarte comod sa-ti faci albirea dentara stand in fotoliu si urmarind filmul preferat sau chestiuni de genu!
Sunt curioasa daca o sa am probleme cu smaltul pe viitor! Deocamdata pare sa fie in regula!

O zi cat mai frumoasa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cele mai bune practici privind albirea dentară
  • Metode naturale de a albi dinții
  • Nanoparticulele pot fi soluția de ultimă generație pentru albirea dinților
  •