alcoolic sau betiv sau niciuna

27-07-2010
paul_84
Nu este medic/terapeut
paul_84
Buna ziua,

Sa va spun ce ma ingrijoreaza si pe mine.
Am inceput sa consul alcool de cand eram in licea...pe atunci saptamanal in fiecare sambata la discoteca sau zile de nastere.
In facultate tot saptamanal in fiecare weekend.
Betiile nu erau regulate in intensitate...uneori ma imbatam de nu stiam cei cu mine alteori beam moderat.
In prezent consul alcool sa zicem o data la doua saptamaini cand ma la diferita intalniri cu prietenii(gratare, zile nastere, un joc de carti etc).
Problema este ca m-am obisnuit sa beau doar cand socializez (nunti, zile, inalniri etc). Singur nu am baut niciodata.
Sotia mea imi reproseaza ca sunt alcoolic. Acum mi-am pus si eu intrebarea asta dar de exemplu am bere in frigirer si nu beau ca saptamanile daca nu vine un prieten/ruda la mine. Mi-a ramas de la paste vin si bere si chiar si sotie era mirata de ce nu am baut-o...deci singur nu pot sa beau, nu-mi vine sa beau, daca nu am cu cine stau asa cu saptamanile.iar daca totusi merg la un grata sau la o nunta nu ma pot abtine sa nu beau cateva beri daca am cu cine.
Unde ma incadrez? Alcoolic...betiv?
3 comentarii
0
27-07-2010, ora 11:18
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
de ce simţiţi nevoia să beţi când socializaţi? nu cred că sunteţi alcoolic, dar nici nu este normală o cantitate mare de alcool, chiar dacă este la ceva vreme- în niciun caz să beţi până nu mai ştiţi de dvs. Are legătură cu socializarea? Adică nu puteţi bea altceva la o ieşire dacă ceilalţi bărbaţi beau bere sau alcool? Sau în aceeaşi cantitate ca cei din jurul dvs? înţeleg şi punctul dvs de vedere şi al soţiei căreia nu îi place să vă vadă aşa... şi îi pare că este foarte rău. dar să ştiţi că de la una la alta - adică la a deveni alcoolic nu este un pas foarte mare...
0
27-07-2010, ora 12:09
paul_84
Nu este medic/terapeut
paul_84
Aveti dreptate!
Dar daca cei din jurul meu beau atunci nu ma simt in largul meu si chiar ma enerveaza sa stau langa persoane in stare de ebrietate daca eu sunt treaz.
Au fost cazuri cand am mers la un gratar cu prieteni care nu beau si nu am baut nici eu...in plus m-am simtit foarte bine cu ei.
Probabil consum alcool in functie de anturaj. Ideea este ca daca cei din jur beau cedez si eu.
Am sa incerc de dragul sotiei sa socializez altfel pentru ca a spus ca este multumita de mine din toate punctele de vedere dar singurul lucru care il deranjeaza este cand ma imbat...cu toate ca zic eu ca imi va fi greu pentru ca este obisnuinta de a petrece cu alcool de peste 10 ani.
0
27-07-2010, ora 13:39
lala2004
Nu este medic/terapeut
lala2004
Paul eu cred ca esti putin timid si simti nevoia sa bei ceva pt. a-ti face curaj...cred ca orice om normal si sanatos, la anumite ocazii serveste cite un pahar pt. a intretine atmosfera. Dupa mine alcoolic este acea persoana care nu se poate abtine sa consume alcool indiferent de situatie...este nervos...ii tremura miinile, transpira, iar dupa ce bea se mai relaxeaza.Atita timp cit ai in frigider bautura si nu te atingi de ea...nu esti alcoolic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pot să beau alcool dacă iau medicamente?
  • Alcoolul, femeile și disponibilitatea sexuală
  • MIT: O tărie consumată înainte de masă crește pofta de mâncare
  • MIT: Cafeaua combate mahmureala
  • MIT: Alcoolul te ajută să dormi mai bine
  • Exercițiile de aerobic pot proteja ficatul de efectele consumului cronic de alcool
  • Consumul moderat de alcool - chiar atât de benefic pe cât credem?
  •