Alcoolismul

01-08-2018
Giulianna.
Nu este medic/terapeut
Giulianna.
Buna seara. Sunt noua pe forum si n am apucat sa citesc despre problemele altora.sunt o femeie drăguță spun majoritatea care ma cunosc, dar, din cauza faptului că soțul meu ma neglijează de ani de zile plus alte probleme in familie am ajuns sa imi înec amarul în alcool..nu sunt o femeie care nu se ocupa de casa, de copii, dar in fiecare seara plâng si consum alcool. Bănuiesc că trag după mine o depresie ușoară.va rog din suflet dati mi un sfat din experienta
voastra, cum sa renunț la alcool? Nu imi recomandați terapie pt ca nu am bani si timp pt asta..va rog sa nu ma judecati si daca puteti, ajutați ma macar cu o vorba buna.vreau sa fiu un om fericit in lumea asta, sau macar unul cât de cât optimist..Multumesc.seara plăcută tuturor si sanatate!
3 comentarii
0
02-08-2018, ora 13:13
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Una este să vrei și alta este să poți.
Dacă ai fi putut probabil ai fi încercat să-ți rezolvi astfel situația decât să-ți îneci amarul în alcool.
Familia trebuie să fie alături de noi, dar fiecare are propria identitate, fiecare propria viață. Dacă ceilalți fac ceva ce nu-ți convine, faptul că te îndrepți spre alcool nu-i vina lor, ci ei doar stimulează ceva ce nu funcționează la tine. Asta e nevoie să descoperi. Iar un psihoterapeut te poate ajuta să vezi și o altă ieșire decât a te îndrepta spre băutură. Sunt psihoterapeuți care lucrează și cu casa de asigurări prin anumiți psihiatri, deci te poți interesa, sau există și terapie online pentru cei care nu au timp.
Important e să faci ceva pentru tine. Orice sfat nu ți-ar folosi dacă nu ai o motivație puternică pentru schimbare.
Încearcă să te întrebi ce câștigi și ce pierzi consumând alcool, care sunt avantajele sau dezavantajele pe termen lung, care-i prețul plătit peste ani pentru ceea ce faci astăzi. Alcoolul este un din cauzele tulburărilor psihice și gândește-te ce se va întâmpla peste ani dacă vei continua așa. Ne plângem de ce ne fac alții, dar cel mai mare rău posibil ni-l facem noi înșine.
0
02-08-2018, ora 16:08
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Psihiatrul va piate da un tratament sa va lasati mai usor. Va duceti la el cu trimitere de la medicul de familie.
Trebuie sa luati in paralel si un hepatoprotector.
Sanatate multa!
0
02-08-2018, ora 16:28
Dr. Diaconu Lavinia
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Diaconu Lavinia
Bună ziua.

Alcoolul are multe consecințe negative asupra organismului.
Puteți merge la un psihiatru sa fiți evaluata complet. Poate sa va dea un tratament ca sa va lăsați mai ușor, dar totul depinde de motivația și voința dumneavoastră.
Cum s-a spus deja, exista psihologi care lucrează cu casa de asigurări de sănătate. Mai exista grupuri de suport ( Alcoolicii Anonimi).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.