Alergie dupa anestezie cu Xilina.

05-11-2017
A.Gabriel
Nu este medic/terapeut
A.Gabriel
Buna ziua, am fost la stomatolog si mi s-a facut anestezie cu Xilina.La prima administrare nu am simtit nimic ciudat, dupa cateva zile la urmatoarea administrare simteam putina dispnee iar dupa ce am ajuns acasa am avut parte de o stare de frig in corp, n-am reusit sa ma incalzesc decat dupa ce m-am imbracat mai bine, iar dupa o zi mi-a aparut o urticarie pe piele si o tuse iritativa seaca(urticarie am mai facut pana acum la diverse alimente sau medicamente si am tratat-o cu antihistaminice).Ceea ce ma intereseaza foarte mult : este posibil sa fac soc anafilactic la o a3a administare daca la primele 2 administrari nu s-a intamplat asta ? Multumesc.
6 comentarii
1
05-11-2017, ora 22:40
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Este util sa mergeti la un medic alergolog sa faceti teste de alergie. Urticaria nu este cert ca ati avut-o de la anestezie sau de la vreun aliment consumat, dar toate masurile de siguranta trebuie luate.
0
05-11-2017, ora 23:03
A.Gabriel
Nu este medic/terapeut
A.Gabriel
Va multumesc pentru raspuns, insa daca era sa se intample ceva mai grav presupun ca se intampla de prima data, nu ? Mentionez ca in total am fost injectat de 3 ori cu xilina, o data cand am avut o problema dermatologica si de 2 ori la stomatolog.
1
06-11-2017, ora 09:43
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna ziua,
Exista persoane alergice la xilina. Cel mai bine este sa mergeti sa faceti un test alergogen la xilina, sau mai bine la toate anestezicele ca sa stiti pe viitor.
Multa sanatate.
0
06-11-2017, ora 10:17
A.Gabriel
Nu este medic/terapeut
A.Gabriel
Multumesc, dar exista riscul ca la o urmatoare injectare sa fie ceva mai grav decat o urticarie?
1
06-11-2017, ora 11:13
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Nu stim cum veti reactiona la a treia injectie cu xilina, noi va recomandam sa o evitati pana se lamuresc lucrurile.
0
06-11-2017, ora 21:00
A.Gabriel
Nu este medic/terapeut
A.Gabriel
Am fost in seara asta la stomatolog i-am explicat doamnei dr. si mi-a facut testare subcutanata, s-a inrosit putin zona si a aparut putin edem, si mi-a recomandat sa fac testari la o clinina pt anestezice, nu-mi ramane decat sa fac testarile..Multumesc pt raspunsuri.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: