alergie, exema, dermatoza, dermatita etc: infectie bacteriana sau ce am EU?

13-04-2015
neyia1947
Nu este medic/terapeut
neyia1947
Buna ziua si buna sa va fie inima precum este aceasta minunata a doua zi de Paste.
Infectia respectiva, despre care am pomenit in titlu, este situata pe ambele talpi ale picioarelor mele precum si pe fata gambei dreapte deasupra liniei formata de maleole (la 4-5 cm).
Totul a inceput prin toamna tarzie a anului 2014 pe talpa stanga sub forma unor grupaje (pe o supraf.de 1-3 mm) de pustule mici-mici-mici cat virful acului cu lichid transparent care cu timpul s-au intins iar pielea este acum scuamoasa (keratinizata).Suprafata plantei afectata este de 8-10 cm in lunghime si 5-7 cm in latime. Dedesubtul crustelor de celule keratinizate se formeaza pustule mai mari de 1-5 mm dar cu lichid mai consistent nemirositor. Toata aceasta stare s-a extins si la talpa piciorului drept dar pe suprafete foarte mici in comparatie cu talpa stanga 3 cm/1 cm (in doua locuri : mijlocul plantei + lateral extern la 4 cm sub maleola dreapta). Aceeasi situatie cu celule keratinizate (dar pe o suprafata de 1 cm patrat) exista inclusiv pe palma dreapta cam pe capatul stang al asa numitei linii a capului precum si pe pielea din jurul unghiei degetului mare al piciorului drept. Uneori (dar foarte rar) suprafetele afectate ale picioarelo prezinta prurit.
Piciorul drept intre cele 2 maleole s-a umflat. Am efectuat igiena picioarelor periodic, am dezinfectat cu apa oxigenata, rivanol, betadina, am uns cu baneocin crema, am pulverizat baneocin pudra, am uns cu triderm ori globetazol, am folosit cataplasma cu rostopasca, varza, oximed spay, etc. dupa cum imi recomandau farmacistele sau gospodinele din localitate.
Precizez ca m-am mutat la tara deoarece am sotul bolnav de parkinson si avea nevoie de liniste. Bucuresti-ul era prea zgomotos si foarte stresant/obositor pentru sot. Mai precizez ca stau in picioare zilnic aproape 18 ore deoarece sotul are nevoie de ajutorul meu permanent (uneori si din minut in minut). Am o livada tanara precum si pisici+2caini. Nu cresc pui, porci...LOL. Ma gandesc ca am luat microbii din gradina sau de la animalute. Medicul meu de familie este la Bucuresti (care mi-a recomandat de la distanta igiena riguroasa, dezinfectare cu rivanol si tratament oral cu augmentin 1000 mg (cu mare prudenta am luat doar 8 cp adica 4 zile).
Astfel ca nu pot deocamdata sa parasesc domiciliul pentru a consulta un specialist datorita starii de sanatate a sotului. Stiu, veti spune sa merg la dermato-venerolog la oras (la 30 de km distanta). Asa voi face in final, dar este foarte greu sa-l las singur pe sotul meu, deoarece sufera si de adenom de prostata dar si de panica la ideea singuratatii, el nefiind transportabil.
Daca puteti sa-mi dati un sfat util si de incurajare v-as fi foarte recunoscatoare.
Va multumesc si apreciez un raspuns prompt. Hristos a inviat !
1 comentarii
0
13-04-2015, ora 16:32
neyia1947
Nu este medic/terapeut
neyia1947
exema s.f. v. eczemă. Exemă (din gr. ekzema "” clocotire) http://medenciclopedie.com/?page_id=1635
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.