alergiile alimentare - unde fac teste?

01-04-2009
emy83
Nu este medic/terapeut
emy83
buna ziua,

Mi-am facut niste analize deoarece stranutam mereu. Ma asteptam sa-mi iasa o alergie la praf, polen, mucegai, etc...insa mi-a iesit alergii alimentare
Am copiat rezultatele: PRESCREEN ALERGII ALIMENTARE DE TIP IgG 4 - 54, 04 - nivelul alergiei 5 din 6 la grupa 1 si PRESCREEN ALERGII ALIMENTARE DE TIP IgG 4 23, 97 - nivelul 4 din 6 la grupa 2.

Acum am inteles ca trebuie sa iau toate alimentele si sa testez sa vedem exact la ce sunt. Eu nu am avut probleme mari legate de alimente.
S-a mai confruntat cineva cu asa ceva? Imi poate recomanda cineva o clinica unde sa fac testele acestea? Care alimente sunt de tip IgG4?
va multumesc
11 comentarii
0
15-04-2009, ora 16:13
maco
Nu este medic/terapeut
maco
Incearca mai bine sa mergi la o clinica unde exista sectie de alergologie si sa ti se faca niste analize mai complete. O sa te testeze ei la ce esti alergica (la ce alimente) nu trebuie sa testezi tu singura alimentele. Si in plus nu existe alergie la alimente ci la o anumita substanta dintr-un aliment (ex: amidon, gluten etc) si in cazul acesta o sa fi alergica la toate alimentele care contin acea substanta. Exista in Cj sectie de alergologie unde te poate testa la 20 de alimente. Dar cu siguranta sunt si in alte orase mai mari acum depinde unde stai si cum poti sa ajungi intr-un astfel de loc. MULTA SANATATE.
0
21-04-2009, ora 16:06
rodica demetriad
Nu este medic/terapeut
rodica demetriad
Buna ziua, Emilia!

Singura clinica de alergologie serioasa, pe care am gasit-o dupa ani de cautari, a fost World Clinic. Din cate stiu sunt singurii care fac aceste analize. Principiile si metodele lor de abordare sunt total diferite fata de clinicile de stat. Se bazeaza pe analize performante, nu pe teste de piele. Pana sa-i gasesc pe ei am luat la rand toate sectiile de alergologie, initial din Bucuresti, dupa care cele din tara: Cluj, Targu-Mures, Iasi etc. Am avut ani intregi de suferinta, la mine alergia se manifesta initial prin stranuturi, dupa care printr-un astm bronsic sever. Sunt profesor si nu de putine ori ma apucau crizele in timpul orelor de curs. Toata lumea imi spunea ca sunt alergica ori la mucegaiuri, polen, praf sau acarieni. Am cheltuit foarte multi bani in toti acesti ani de cautari, dar niciun medic nu mi-a spus nimic de intolerantele alimentare. In septembrie anul trecut am gasit pe net, pe un forum, postat un mesaj al unui pacient, si, in disperarea mea, am pus mana pe telefon si mi-am facut programare la World Clinic. Am gasit medici tineri, insa siguri pe ceea ce trebuia sa faca. Pe langa analizele de sange pentru alergii, mi-au luat si un examen de scaun. Initial am fost foarte contrariata. Ce legatura are examenul de scaun cu astmul meu?! Cand au sosit rezultatele m-am lamurit ce importanta avea acest lucru. Nu exista om alergic, daca flora lui intestinala este corecta! Analizele la scaun au iesit catastrofale. Alergiile alimentare erau nenumarate, iar cele de mediu -0 (zero). Am inceput tratamentul pentru flora intestinala si totodata dieta personalizata prescrisa de laborator. Dupa doua saptamani de tratament si dieta aproape ca nu mai aveam crize. Ultima criza am avut-o in ziua 21 de dieta si pot sa spun ca nu a fost o criza in adevaratul sens al cuvantului, mai mult m-am panicat. Am tinut dieta 3 luni, dupa care mi-am repetat intolerantele alimentare. La faina de grau a fost nevoie sa mai tin dieta inca 2 luni. Am incheiat totul in februarie anul acesta. Nu am mai avut crize si nu am mai luat din septembrie 2008 luat nici cortizon, nici antihistaminice. La World Clinic eu mi-am rezolvat problema alergiilor. Telefonul pentru programari este 021'-31.668.31. Am postat acest mesaj din dorinta de a ajuta si eu alti oameni, asa cum eu mi-am gasit rezolvarea. Intre timp, un elev de-al meu a fost la World Clinic cu o dermatita atopica foarte urata si s-a rezolvat. Si la el tot alergii alimentare au fost. Multa sanatate! Astept vesti bune.
0
28-04-2009, ora 23:20
liviul
Nu este medic/terapeut
liviul
uite aici un forum interesant, cu o doamna care a fost cu fetita ptr niste alergii, si la World Clinic, dar si in Germania la clinica lui John Ionescu

in primul link vorbeste si despre o nutritionistra foarte buna

-----*

(*modificat de admin)
0
29-04-2009, ora 10:20
maco
Nu este medic/terapeut
maco
pt. rodica demetriad
buna rodica
scuze ca te abordez. Am si eu o problema f grava. Am fost la o multime de medici prin mai multe orase Timisoara, Arad, Alba, Clu, dar starea mea de sanatate in loc sa se imbunatateasca devine din ce in ce mai grava. Sunt alergica la foarte multe: de la alimente si pana la polen, praf, par de animale. Mi-am facut testele de alergie la Cj, acum nu stiu cat de corecte sunt si mi s-a dat si un tratament dar fara nici un rezultat, din contra ma simt mai rau ca inainte. Poti sa imi spui te rog mai multe detalii si unde asi putea sa gasesc aceasta clinica, in ce oras? Iti multumesc mult si iti doresc multa sanatate.
0
29-04-2009, ora 14:04
liviul
Nu este medic/terapeut
liviul
in caz ca doamna Rodica nu raspunde foarte repede, uite aici detalii despre clinica,

http://www.romedic.ro/world-clinic

e vorba de Bucuresti, insa ti-as recomanda sa te uiti un pic si peste linkurile din postul meu anterior, caci sunt discutii ale unor persoane din experienta care au avut-o acolo.

Raspund si pe email destul de repede, la adresa contact@worldclinic.ro, as vrea sa ajung si eu pe acolo, dar dupa ce consult si un nutritionist.


Sanatate !
1
02-06-2009, ora 11:16
isadin
Nu este medic/terapeut
isadin
Buna Rodica Demetriad
ma confrut si eu cu aceeasi probleme, am buzele umflate. As vrea sa aflu mai multe detalii desper World Clinic, si cat costa intreaga investigatie. Multumesc, Isabela.
0
29-06-2009, ora 22:52
luciana-mi
Nu este medic/terapeut
luciana-mi
Buna ziua Daca vreun medic ar vrea sa imi raspunda si mie va rog mult.. Totul a inceput cu o urticarie pentru care printre altele mi s-a prescris si Prednison cu regim strict de sare. Dupa reducerea lui treptata asa cum am fost invatata la doua saptamani de la incetarea tratamentului am reluat consumul de sare dar am si abuzat.. M-am umflat foarte tare si de atunci au inceput problemele.. infectie urinara 9 tratamente in 11 luni retentie de apa usturime la urinare. Am scapat de ea in momentul in care mi-am zis singura sa nu mai mananc sare.. pana am ajuns sa o elimin complet.. Un fir de sare daca se strecoara in organismul meu ragusesc ma ustura ma arde pe gat mi se umfla pleoapele mainile si ma ustura la urinare. Acelasi lucru se intampla daca consum piper otet bors cred ca tot ce e acru. Asa ca nu mai mananc mai nimic.. Va rog.. sa imi spuna si mie cineva ce as putea sa fac Va multumesc
0
14-06-2012, ora 00:42
silvy10
Nu este medic/terapeut
silvy10
Buna seara,

Cu respect pentru toata lumea de aici, am citit cam tot ce s-a scris despre alergii urticarie si eu ma confrunt cu o asemenea problema de la umflarea buzelor, a fetei..pana la angioedem, binenteles mers pe la malaxa, colentina etc cu regim strict dar fara rezultat si acum mananc te miri ce de nu stiu cum mai exist inca.

Eram interesata de World Clinic dar dupa ce am citit ce a scris aceasta dna(am postat mai jos) cred ca cel mai recomandabil este sa merg la clinica dr Ionescu in Germania.
Daca cineva imi poate oferi detalii despre clinica din Germania, multumesc anticipat !

Va doresc tuturor sanatate!


Cu respect Silvy

Trimis la: - 21/08/2008 : 09:46:46
Din pacate, minunata clinica vinde si f. multe minciuni. Eu acolo i-am facut analizele Norei si doar din acest punct de vedere pot fi utilizati. Insa tratamentul este recomandat neprofesionist dr. (rezident)Madalina. Mie mi-a fost prezentata aceasta dr ca fiind specializata la clinica dr. John Ionescu. Insa, dr. John Ionescu mi-a spus ca Madalina a fost DOAR PACIENTA in clinica din Germania.
Desi noi am facut analizele si am avut niste raspunsuri nu am putut urma nimic pentru ca in privinta tratamentului au inceput sa se contrazica. Daca vreti intru in detalii mai picante.
Ei au pornit la drum cu John Ionescu, dar in noiembrie 2007, au intrerupt orice colaborare. S-au folosit f. mult timp de numele acestuia si au dus multa lume in eroare. Dar nu asta ar fi problema cea mai grava. Insa, acolo se fac greseli medicale si este cu atat mai grav cu cat pacientii sunt niste copilasi deja chinuiti. Ati observat ca in analizele de intoleranta se fac recomandari-lab din Germania (este cel cu care lucreaza Dr. Ionescu) a preluat schemele dr. John Ionescu.
Eu am fost cu Nora in Germania si i-am repetat aceste analize si acum suntem pe tratamentul/terapia lui John Ionescu. Va pot trimite terapia recomandata pe mail.
Din tot sufletul trag un semnal: acea clinica sper sa faca treaba corecta doar in privinta analizelor, strict. Orice interpretare/recomandare de tratament nu are nici un fel de valoare medicala. Mie imi pare rau ca au reusit sa transforme totul intr-o treaba romaneasca.
Eu am deschis un sub dr. John Ionescu cu experienta noastra din Germania.
In prima saptamana din septembrie dr. Ionescu va fi in Romania.
Pup
Pe PM va pot da nr. meu de tel pentru mai multe detalii.
0
31-08-2012, ora 11:34
gota
Nu este medic/terapeut
gota
Buna ziua,

Cum pot lua legatura cu d-na care a fost cu fetita (Nora) in Germania la clinica Dr. John Ionescu?
Daca cineva are detalii despre acea clinica rugam sa posteze pe forum.
Multumim anticipat
0
07-11-2012, ora 21:15
delllia
Nu este medic/terapeut
delllia
pentru clinicile private va trebuiesc trei salarii si ceva, de ce nu afisati si preturile la clinicile particulare, ca nu sunt pentru romani.
alergiile apar in urma proastei functionari a vezicii biliare, totul este legat de bila, care nu ajunge in intestine, pancreas. Ea are rol antiviral, antibacterian, cantitatea fiind mica datorita unei litiaze (pietre ) interstinele sufera desigur si celelalte organe, alimentele (chimul ) trece mai departe aproape nedigerat (putina bila este secretata de ficat si ajunge totusi prin ducte in intestine ), restul alimentelor aproape nedigerate fac ca organismul sa raspunda si sub forma alergiei, pe langa asta si alte manifestari : usturimi in gat, aerofagie, arsuri retrosternale, greata balonare, tulburari de tranzit si altele.
. Cititi despre colecistite si o sa-mi dati dreptate. In colecistita mancarimea (pruritul ) este primul factor.
Daca rezolvati problema pietrelor, rezolvati si alergia, triati alimentele care va fac rau si o sa aveti rezultate daca nu doriti sa va operati de colecist.
Pietrele la vezica biliara sunt de mai multe feluri, unele se vad la ecografie altelenu, eu aveam vezica plina si la ecografie nu se vedea nimic, dupa operatie am umplut un pahar, faceti rmn, ct, radiografie sa va confirme daca sunt sau nu.
0
07-11-2012, ora 21:20
delllia
Nu este medic/terapeut
delllia
am citit despre clinica prof.dr.Ionescu, dansul rezolva cu clismele, dar organismul cauza secreta in continuare factori alergeni, sper ca deficitul colecistului sa fie tratat si pe ruma clisme, 80 % din populatia globului are probleme cu vezica biliara, deci cauza netratata degeaba tratamente, pietrele nu se rezolva decat chirurgical, nu incercati ulei cu masline ca pietrele se subtiaza si infunda ductele ajungeti la pancreatita.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.