Alimente nedigerate

17-05-2017
irinas12
Nu este medic/terapeut
irinas12
Am 23 de ani si in utilmele 6 luni am luat tratament pentru o cistita cronica. Printre acestea se numarau antibiotice si antiinflamatoarele nesteroidiene
Am inceput sa am scaune nedigerate acum 2 luni.Seminte, coaja de la rosii, masline, bucati aproape intregi de visine etc plus diaree/constipatie+balonare.Am facut de mai multe ori coprocultura si a iesit negativ de fiecare data doar la analiza de scaun erau: frecvent celuloza vegetala, sapunuri calcice si amidon.De 2 ori au iesit asa.Am crezut ca am boala crohn si am facut inclusiv calprotectina care a iesit negativa.Va rog, daca stie cineva, sa-mi raspunda ca sunt destul de disperata..
8 comentarii
0
17-05-2017, ora 17:21
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Faceti o colonoscopie.
0
23-05-2017, ora 20:02
irinas12
Nu este medic/terapeut
irinas12
Buna ziua
Nu am avut timp sa merg la medic pana acum dar am apucat sa-mi fac mai analize de scaun inclusiv inf cu h.pylori.a iesit pozitiva 12.06. Sa fie aceasta problema alimentelor nedigerate?Intr-adevar am avut dureri/ jena la stomac si am luat omez apoi am schimbat cu nexium de la med de familie, dar nu ma asteptam sa se manifeste astfel.
0
24-05-2017, ora 06:38
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua. Infectia cu H Pilori nu pare sa fie cauza, ci posibil o disfunctionalitate colecisto-pancreatica sau intestinala.
0
24-05-2017, ora 09:53
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Asa cum v-a spus si dl doctor aveti nevoie sa masurati nivelul enzimeĺor pancreatice intai !
0
17-03-2024, ora 09:59
vlad23
Nu este medic/terapeut
vlad23
Buna ziua

Si eu ma gasesc intr-o situatie similara. Aceleasi rezultate la proba de digestie si calprotectina negativa repetata la interval de o luna. Elastaza pancreatica a fost sub referinta, 188. Doctorul a spus ca nu cred ca este vorba de asa ceva la mine pentru ca sunt tanar si m-a pus sa repet proba. Totul a inceput de la o infectie cu Giardia care a fost mai greu de tratat dar simptomele au ramas desi parazitul nu mai este prezent. M-am ingrijorat de boala Chron, am facut colonoscopie cu biopsie si rmn abdominal. Nu au gasit semne de inflamatie chronica. Doctorul a spus ca am colon iritabil si este pe baza pe de stres. Nu stiu foarte sigur ce sa cred pentru ca simptomele mele raman multiple si chiar s-au agravat dupa tratarea infectiei: dureri articulare, tulburari de somn, stare de oboseala, dureri abdominale, scaunele raman solide dar cu aspet poros si diaree intermitenta.

La dumneavoastra cum a fost situatia in final?
0
17-03-2024, ora 18:54
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
vlad23
Bună ziua.
Consultați un medic specialist gastroenterologie.
0
17-03-2024, ora 22:45
vlad23
Nu este medic/terapeut
vlad23
Multumesc pentru raspuns.
Am consultat trei pana acum si nu sunt sigur de ce sa ma o cred.
Ma interesa sa vad cum au progresat lucrurile pentru @irinas12
0
27-03-2024, ora 11:10
vlad23
Nu este medic/terapeut
vlad23
Am vrut sa vin cu raspuns in continuare in caz ca se mai confrunta cineva cu aceeasi situatie. Am fost la un al patrulea consult la gastroenterologie. Mi-a fost pus urmatorul diagnostic: “dismicrobism intestinal”. Am facut analiza de disbioza si numarul de lactobacili si enterococi a fost scazut. In rest, bacteriile rele si ciupercile au iesit in limite normale. Calprotectina am repetat-o inca o data si mi a iesit iar in limite normale: 8 ug/g. Doctorita a spus ca nu este cazul de Chron si sa nu ma mai ingrijorez sau sa imi fac alte investigații. A spus ca sunt destule. Mi-a fost prescris un regim probiotic (doua capsule de doua miliarde pe zi) si curcumin 95. Astept sa vad daca o sa dea rezultate. Inca ma sperie scaunele nedigerate. A mai fost cineva intr-o situatie similara dupa antibiotice? Chiar se rezolva in timp dupa 2-3 luni?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici