alungire aorta

25-11-2007
momi
Nu este medic/terapeut
momi
Mama mea are 62 ani. In urma unei raceli puternice a facut o radiografie fiindca tusea foarte rau. La radiografie plamanii au fost curati dar la inima scrie " cord deplasat stanga, aorta alugita". Cat de grav este?

Mamea mea are glanda tiroida extirpata din 1980, oboseste foarte repede, respira cu dificultate si are o tuse uscata de mult timp. Desi toata viata a fost hipotensiva de 2, 3 ani este hipertensiva.Multumesc anticipat pentru raspunsul Dvs.
2 comentarii
0
27-11-2007, ora 00:00
Dr. Halpern Rafael
Chirurgie vasculara, Bucuresti
Dr. Halpern Rafael
In cazul cordului deplasat spre stanga e posibil sa fie o atelectazie pulmonara (insa ziceti ca plaminii au fost gasiti "buni")
In principiu aorta alungita apare mai des la varstnici insa nu are semnificatie clinica.
Pentru a fi insa sigur e bina ca mama dumneavoastra sa faca o ecografie cardiaca transtoracica in care sa se faca si o examinare a aortei toracice.
0
03-07-2014, ora 00:16
nare feorgiana 83
Nu este medic/terapeut
nare feorgiana 83
Buna ziua! fratele meu a facut o radiografie si rezultatul este : desenvasculointerstitial cu aspect reticular in ambele campuri pulmonare, moderat accentuat infrahilar, mai ales dreapta! cod in limite normale radiologic.aorta alungita! sinusuri costo-diafragmatice libere! ce inseamna asta? Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: